Inlägg från: Anonym (M) |Visa alla inlägg
  • Anonym (M)

    Svenska tjejer knullar hela tiden

    Anonym513 skrev 2016-10-17 17:04:20 följande:

    g

    Män "väljer" att vara aktiva p ga att många kvinnor väljer att vara passiva.


    Jaha?

    Jag har väl inte skrivit något om val?
  • Anonym (M)
    Anonym (tupp) skrev 2016-10-17 22:08:30 följande:

    Fast vad räknas som sexuell trakasseri?

    Om män förväntas reagera på kvinnors subtila signaler och ta första kontakten, räknas det som trakasseri om han tar kontakt med någon som visar sig vara ointresserad?


    Det jag avsåg var tex:

    Främmande mön som kom fram och tog mig på brösten

    Främmande män som skrek saker om min kropp efter mig, gärna i kombination med att kalla mig hora.

    En man som kommer fram på ett uteställe och säger hej definieras inte som sexuella trakasserier.

    För de flesta borde det vara ganska tydligt vad som är sexuella trakasserier.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-18 05:47:19 följande:

    Du förnekar alltså inte att många kvinnor väljer att vara passiva idag och inte tvingas till det?


    Det finns det säkert. Har jag ju överhuvudtaget inte diskuterat. Jag har diskuterat att traditionella könsroller där män förväntas/tvingas vara aktiva och kvinnor förväntas/tvingas vara passiva inte är en fördelaktig könsroll för kvinnor som grupp. Att alls inte få ta initiativ och egna aktiva val är i min mening inte en roll att avundas.

    Givetvis finns det kvinnor som inte är altiva alls för att hitta en relation. För de flesta lär det innebära att man inte heller hittar någon. De flesta kvinnor möts nämligen inte av trevliga män som från ingenstans kommer fram på gatan och artigt ptesenterar sig.

    Kvinnor måste också vara aktiva på sitt sätt. Men ja män förväntas ta initiativ på ett annat sätt, men kvinnor måste ju först visa sig tillgänfliga och intresserade och sända ut rätt signaler. Det anses ju heller inte särskillt kvinnligt och attraktivt att vara för på och tydlig med vad man vill. Så kvinnor har också sina "regler" att förhålla sig till och måste också göra saker för att träffa nån. De flesta kvinnor har ju trots allt inte svärmar av män kring sig att välja bland. Utan de måste också aktivt visa att de är intresserade, befinna sig på rätt ställen, flirta påett lagom sätt osv. Så passiva kvinnor är sällan helt passiva. Men det är lite olika förväntningar på män och kvinnor helt klart.

    Och ja - vilket jag har sagt massvis med gånger, det är mer acceptabelt att vara (klädsamt) blyg som kvinna. Att vara mjuk och lagom försiktig är en del av den kvinnliga könsrollen men inte av den manliga. Det är alltid svårare för den som bryter en norm ännden som inte gör det. Blyga försiktiga män bryter en norm vilket gör det svårare för dem. Jag har aldrig sagt något annat. (Sen har naturligtvis inte extremt blyga kvinnor eller männsiskor över lag med dåligt självförtroende det särskillt lätt heller). Så ja för tusende gången, det är svårare för en något försiktig och lite tillbakadragen kille än för en något försiktig och tillbakladragen tjej.

    Men det finns dock många män som klarar sig bra på att vara till synes passiva också (för det är det jag menar att det hanslar om till synes passiva). Det finns män som inte säger många ord, är extremt fåordiga men ändå har många kvinnor runt sig som visar intresse. Och det finns också många kvinnor som tar första steget. De som följer normen i övrigt har nog lättast att bryta vissa normer. Så en man som osar av självförtroende och sexualitet klarar bättre att vara passiv och ändå träffa någon än en blyg osäker kvinna. För en tjej som är snygg och "kvinnlig" i övrigt är det mer accepterat att vsra aktiv och ta för sig. Så allt är inte svartvitt.

    Men en helt passiv människa lär få jättesvårt att hitta en partner oavsett kön.

    För övrigt tror jag alltså inte att det är lättare för en kvinna att hitta en partner än för en man. Det är däremot lättare för en ung attraktiv kvinna än för en blyg oerfaren oattraktiv man. Det ör också lättare för en attraktiv självsäker man än för en oastraktiv äldre kvinna med dåligt självförtroende.
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-18 05:45:08 följande:

    Uppenbarligen var du inte nöjd med hur det ser ut idag, du ville se en förändring. Och jag undrade då vad denna förändring skulle innebära. Eller så bara missförstod jag dig.


    Ja alltså jag vill ju att vi ska ha mindre förväntningar på varandra och oss själva utifrån föreställningar om kön, om det var det du avsåg?
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-18 06:32:02 följande:

    Precis, men då hävdar jag att just i dejtingvärlden så sitter den manliga normen att tvingas vara utåtriktad hårdare än den kvinnliga normen att tvingas vara försiktig, 2016.


    Det är möjligtvatt det är så. Det kan jag absolut inte säga emot. Men det gör ju i så fall att fler kvinnor tar initiativ och är aktiva. Borde det inte vara positivt? Eller vill du att kvinnor ska vara passiva? När kvinnor är aktiva slipper ju de män dessa aktiva kvinnor är intresserade av vara lika aktiva i alla fall :) Så om den passiva kvinnorollen luckras upp borde det ju innebära att den aktiva mansrollen också luckras upp. Har svårt att se att resultatet kunde bli något annat?

    Det är nog så att både män och kvinnor behöver vara lite aktiva. Både män och kvinnor förväntas veta vad de vill och ta för sig.

    Detta innebär dock inte att alla män och jvinnor helt plötsligt räknas som attraktiva. Precis som att aktiva män iförst och främst vänder sig till kvinnor de tycker är attraktiva lär aktiva kvinnor i första hand vända sig till män de anser vara attraktiva.

    Jag kan inte minnas att de män jag träffade som ung var så särskillt uttåtriktade heller dock. Som jag minns det gick man och spanade på varandra ett långt tag och när man kände att man hittade rätt tillfälle tog man inittiativ att börja prata med varandra. Ibland var det jag, ibland var det killen. (Och ibland var det ens kompissar som hjälpte till genom att först börja prata med varandra, haha fast jag var väldigt blyg).
  • Anonym (M)
    Anonym (Egalitarianen) skrev 2016-10-18 06:42:13 följande:

    Varför inte diskutera vad som är ofördelaktigt för män som grupp också?

    Ingen roll att avundas? Ändå har inte kvinnor genom historien lidit så förträffligt i det avseendet. Du kanske talar för dig själv snarare än för alla kvinnor.

    Jag skulle gissa att de blir uppraggade av män, så det är nog inga problem i slutändan ändå. Passiva kvinnor GÖR män aktiva, som någon påpekade.


    Jag tror att kvinnor lidit ganska mycket i relationer grnom att tvingas vara passiva, inte fått ta egna val och säga vad de tycker. Och de kvinnor som blivit ogifta har samhället ofta sett ned på, för många kvinnor var det ju inte ens en reell möjlighet att förbli ogift då man inte kunde försörja sig då.

    Jag kan gärna diskutera vad som är ofördelaktigt för män som grupp också - det gör jag ofta. Det finns många "mansfrågor" jag brinner för också. Eller framför allt brinner jag för att vi ska sluta ha så mycket förväntningar på varandra utifrån kön vilket kan skapa en större frihet för individen.

    Men bara för att jag tycker att andra frågor är viktiga tänker jag ju ibte påstå att jag tycker att det är positivt med en passiv könsroll.

    Själv har jag inte levt i ett sammanhang med strikta könsroller där kvinnor förväntas vara helt passiva så att det skulle handla om mina personliga erfarenheter hänger jag inte med på.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-18 07:08:43 följande:

    "Jag skulle gissa att de blir uppraggade av män, så det är nog inga problem i slutändan ändå. Passiva kvinnor GÖR män aktiva, som någon påpekade."


    Vad menar du?

    Jagvhar aldrig hävdat att mansrollen är frivillig heller. Det borde väl framgått vid det här laget att jag är emot könsroller generellt?

    Jag tycker dock att en påtvingad passiv roll är värre än en aktiv roll. De allra flesta män genom historien har ju oockså befunnit sig i en livssituation där de inte haft möjlighet attvta egna initiativ i sitt liv och göra egna aktiva val (pga av klassamhälle mm) Jag anser att en av samhället påtvingad eller förväntad passivitet är destruktiv och negativ både när det gäller de män som drabbats och de kvinnor som drabbats.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-18 08:56:50 följande:
    "För övrigt tror jag alltså inte att det är lättare för en kvinna att hitta en partner än för en man."
    För män gäller det att vara BÅDE aktiv och attraktiv medan det räcker med att vara vacker som kvinna för att få otaliga chanser. För oattraktiva kvinnor står hoppet till aktiva oattraktiva män som gett upp de vackra kvinnorna och tillslut insett att lika barn leka bäst.
    Du och jag tycker uppenbarligen olika o den frågan.

    För övrigt trodde jag att vara aktiv ingick i den manliga idealet och således ingår i att "vara attraktiv" för en man (om vi pratar stereotyper). Det innebär ju om det är som ni menar (och som jag inte alls säger emot) att en man förväntas vara aktiv för att definieras som attraktiv. Dvs män behöver inte både vara aktiva och attraktiva utan de behöver vara aktiva för att vara attraktiva.

    Så en kvinna som följer rådande könsroller pch uppfyller idealen har det nog lika lätt som en man som följer rådande könsnormer och ideal.
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-18 08:59:32 följande:

    Skall man förhålla sig till världen som den är eller som den borde vara?


    Både och kan jag tycka. Om ingen gör någon förändring sker heller ingen förändring.

    (Förstår dock ej frågans koppling till det citerade inlägget)
  • Anonym (M)
    Anonym513 skrev 2016-10-18 16:56:38 följande:

    Män förväntas vara BÅDE aktiva och ha ett tilltalande yttre (attraktiv enligt de ytliga som utgör flertalet). För kvinnor räcker det med att vara vackra så sköter männen resten.


    Ok, du menar alltså att det är lättare för en helt passiv snygg kvinna än för en helt passiv snygg man att få någon som aktivt visar intresse?

    Det är väl inget jag direkt motsätter mig. Kvinna upprätthåller ju idealet och könsrollen (till vis del tror det är rätt svårt även för totalt passiva kvinnor idag) vilket inte mannen gör.

    Det innebär dock inte att jag tror att det är lättare för kvinnor som grupp än för män som grupp att träffa en partner.
Svar på tråden Svenska tjejer knullar hela tiden