• K Kalle

    Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?

    Jag kan inte själv bestämma mig. Vuxna män som placeras i samma skolklasser som 15-åriga tjejer känns inte bra. Inte heller att resurser används fel. Vi har inte en oändlig summa pengar. Ska även vuxna män dela på kakan blir det mindre pengar till de som verkligen är barn. Det har också förekommit brottsfall där den åtalade slippt väldigt lindrigt undan genom att påstå sig vara 15.

    Samtidigt får vi inte riskera att någon som verkligen är barn råkar bedömas som över 18.

    Hur ser ni på saken?

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?
  • K Kalle

    Ska dessa åldersbestämningar göras redan när personen söker asyl, alltså meddetsamma personen kommer till landet? Hur gör vi med de som redan är inne i systemet och satts i skolklass för 15-åringar osv?

  • K Kalle
    Anonym (Ej naiv) skrev 2016-09-07 18:17:41 följande:
    Nä, för det gör ju också att fler väljer att komma just hit. För att de vet att vi är så förbannat naiva och lättlurade.
    Jovisst. Om man ska välja land väljer man såklart det där man tror att man har störst möjligheter. Det är mänskligt.
  • K Kalle
    Anonym (Ej naiv) skrev 2016-09-07 19:08:28 följande:
    Exakt. Detta har stått att läsa på "Migileaks" (en underavdelning till Avpixlat) i många år. Men när man har försökt ta upp det, så har man fått höra att "Avpixlat är en hatsajt och därför är det som står där inte sant". Samtidigt som vanliga tidningar inte har tagit in uppgifterna. På så sätt har svenska folket effektivt förts bakom ljuset - och bara fått jobba och slita för att försörja "barnen".
    Avpixlat ÄR en hatsite. Det är det som är problemet. Ett av skälen till att detta beslut dröjt är att man inte vill beblanda sig med dessa misogyna rasister. Det är en svaghet att man inte kan göra det som faktiskt är bra på grund av att det finns folk med grumliga åsikter som tycker samma - i just den frågan.


  • K Kalle

    Klokt:

    "Det gäller att skilja det ena från det andra. Det handlar inte om att vara för eller emot invandring. Det handlar om vikten av en rättssäker asylprövning där vuxna behandlas som vuxna och barn som barn. Det får inte finnas ett utrymme för juridiskt godtycke kring en fråga som kan vara så avgörande för människors framtid."

    www.sydsvenskan.se/2016-09-07/ingrid-runsten-lat-inte-gissningar-och-myter-styra

  • K Kalle

    Vad jag förstår måste den asylsökande ge sitt godkännande till åldersbedömningen även efter nyår. Vad händer om personen säger nej?

  • K Kalle
    Ulltand skrev 2016-09-13 12:58:38 följande:
    Vad jag hört kommer personen att betraktas som sannolikt äldre än den ålder som uppgetts, ungefär...
    OK. Så  om man vägrar ålderstestas för att bevisa att man verkligen är ett barn kommer man att anta att personen inte är det. I tveksamma fall alltså. Låter riktigt.
  • K Kalle
    Kung Markatta skrev 2016-09-23 13:55:08 följande:
    Regeringen föreslår nu en lagskärpning:

    www.regeringen.se/pressmeddelanden/2016/09/forslag-om-aldersbedomning-tidigare-i-asylprocessen/

    Justitiedepartementet remitterar i dag departementspromemorian Åldersbedömning tidigare i asylprocessen.

    I promemorian föreslås bland annat att:

    * Migrationsverket ska så snart som möjligt efter asylansökan göra en åldersbedömning och fatta ett tillfälligt beslut om ett ensamkommande barns ålder, om det finns skäl att ifrågasätta att sökanden är under 18 år, men det samtidigt inte är uppenbart att han eller hon är vuxen.

    * Den sökande ska erbjudas att genomgå en medicinsk åldersbedömning innan Migrationsverket fattar ett tillfälligt beslut om att han eller hon ska anses ha fyllt 18 år.

    * Migrationsverket ska informera den sökande om att konsekvensen av att ett nekat samtycke till medicinsk åldersbedömning utan godtagbar anledning, kan bli att han eller hon bedöms ha fyllt 18 år.
    Bra! Inte juste att placera 25-30-åringar på HVB-hem men minderåriga barn.
Svar på tråden Medicinska åldersbedömningar. Ja eller nej?