Inlägg från: Anonym (ts) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ts)

    Nyanlända går före i bostadskön

    Är det bara jag som reagerar på att nyanlända får förtur i bostadskön och får förstahandskontrakt på attraktiva lägenheter. Samtidigt som tusentals människor köar åratal för att få ett hem.

    Vad tycker ni? Är det rätt?

  • Svar på tråden Nyanlända går före i bostadskön
  • Anonym (ts)

    Jag är inte rasist. Men tycker ändå att det är fel.

    Läste i en artikel att alla lägenheter som förmedlas genom ekerö bostäder i år går till nyanlända. I sollentuna går 100 av årets förmedlade lägenheter till nyanlända. Det kan inte många lägenheter över till den ordinarie kön.

  • Anonym (ts)
    Anonym (Suck) skrev 2016-09-15 10:15:28 följande:

    Att bli arg på invandrare och bli rasist på grund av beslut som tas av (oftast) helsvenska politiker verkar väldigt dumt. Är ju knappast invandrarnas fel att dom får gå före i kön.


    Nej att bli rasist vore ologiskt. Invandringsfientlig och politiskt desillusionerad känns rimligare.
  • Anonym (ts)
    Anonym (Suck) skrev 2016-09-15 10:21:03 följande:

    Börjar med att säga att jag tycker att vi borde se över hur många vi tar in och hur många vi faktiskt klarar av att ta hand om.

    Men dom som vi släpper in måste ju bo någonstans. Våra ungdomar har hem, hemma hos mamma och/eller pappa. Människorna som kommer hit har inga hem. Ska vi knö in dom i förvaringslokaler tills dom har stått i bostadskö i 2-12 år?

    Mina barn får gärna bo hemma några år extra om det betyder att människor som har flytt krig och förlorat allt kan få ett hem.


    Men tänk att det finns mycket värre öden som står i bostadskön. Det finns fd missbrukare, barnfamiljer, kvinnor som flyr sina misshandlande män, ungdomar som blivit utslängda hemifrån, psykiskt sjuka, uteliggare, skilsmässoföräldrar, lätt utvecklingsstörda, fattigpensionärer. Det ryms en massa social och ekonomisk misär i en bostadskö.

    De flesta bostadsköer ger inte längre förtur på grund av sociala skäl. Varför särbehandlas de nyanlända? Vore det inte rättvisare om bostadsbolagen i så fall tillämpade samma tycka synd-urval på alla i kön, på samma villkor? Att bostäderna skulle gå efter behov istället för kötid?

    Antingen fördelas lägenheterna efter sociala behov. Eller efter kötid. Inte både ock. Tycker jag i alla fall.

    Du säger att vi inte kan förvara de nyanlända förvaringslokaler. Men vad hände med deras egna ansvar. De har eget ansvar för att hitta eget boende precis som alla andra i sverige. Vi tar ju inte hand om våra uteliggare. Varför skulle vi ta hand om våra nyanlända?
  • Anonym (ts)

    En följdfråga. Vad beror den enorma invandringen i sverige på? Vem eller vad har orsakat den och varför?

  • Anonym (ts)
    Anonym (jagblirmatt) skrev 2016-09-15 23:35:28 följande:

    Varför är detta ens en diskussion?

    Det är knappast raketforskning att förstå att de som inte har tal över huvudet har ett större behov av boende än de som redan har tak över huvudet (även om det är hos mamma som tycker synd om sina små telningar). Så ja, förtur är vettigt.

    Sen, som har nämnts flera gånger, så byggs det för lite men det är en annan fråga.


    Men bostadköer funkar inte efter någon behovsprincip utan efter kötid.
  • Anonym (ts)

    Vissa påstår ju att vi inte har resurser att ta emot s många invandrare som vi gör. Bostadsfrågan gör det uppenbart att vi faktiskt inte har tillräckligt med resurser. Vi har inte bostäder till våra egna medborgare än mindre till nyanlända invandrare.

  • Anonym (ts)
    MiScHoOo skrev 2016-09-16 12:04:50 följande:

    Jag hoppas att ni är medvetna om att Sverige tar inte emot folk mer??? Det har gått flera månader nu och ni ältar ännu???!!!

    I min stad går dem tyvärr inte före i kön men dem blir utnyttjade med att betala en summa allt ifrån 20000kr till 60000 för en andra hand och sedan blir dem slängda för att ta in nya pengar ifrån en annan person. Själv hyrde jag min lägenhet exakt samma summa jag betalade och socialen ringde mig för att dubbelkolla att jag inte hade tagit några svarta pengar eller lurat familjen. Tyvärr är detta enligt honom ett stort problem som min stad taklas med. Vilka svin som kan utnyttja folk på detta visset. Vi blir allt giriga om någon annan person går före i kön eller tjänar en krona mer än mig. Seriöst nu när ska man stå upp och vara en bra medmänniska???? Vad tjänar man på att hata en person för en annan hudfärg eller klädesplagg? Ta bort kläderna och huden så ser alla exakt likadana invändigt. Så länge ni inte älskar er själva kommer ni aldrig älska någon annan eller ha rena hjärtan. Tycker synd om er för ni mår inte så vidare bra med er själva


    Det handlar inte om diskrimering. Bostadsinnehavare tar alltid så mycket extrahyra de bara kan, oavsett vem hyresgästen är. Har själv bott långa perioder i andrahand och betalat ockerhyror. Så det du beskriver är ingenting nytt eller som unikt drabbar nyanlända. Det drabbar alla som inte har eget hyreskontrakt eller äger sin bostad själv. Nu när de nyanlända får alla hyresrätterna kommer ockerhyrorna istället drabba andra grupper istället.
  • Anonym (ts)
    nihka skrev 2016-09-16 13:20:08 följande:

    Det ska absolut kvoteras in nyanlända så deras kö inte står helt still tills alla andra fått en bostad. Nyanlända har naturligtvis inte haft möjlighet att ställa sig i någon kö. Sedan får inte alla nyanlända lägenheter direkt utan de kan också få vänta lång tid innan de kan få lämna boendet eller vänners och släktingars hem.

    Jag ser inga svenskar klaga på när nyanlända fyller upp hyreshusområden som andra ratat och där det stått tomma lägenheter tidigare, men så snart de integreras in i andra områden blir det ett jävla liv från samma personer som ondgör sig över "utanförskapsområden".


    Folk klagar inte över att de nyanlända får lägenheter utan på att de nyanlända får lägenhet på deras bekostnad.
Svar på tråden Nyanlända går före i bostadskön