Inlägg från: kesapesa |Visa alla inlägg
  • kesapesa

    Hård eller mjuk resväska

    Så till den eviga frågan om resväskor...

    För en som alltid har kört med den mjuka varianten, finns det någon fördel med att köra en hård resväska? Och kanske nackdel?

    Får känslan av att en sån lättare spricker samtidigt som den (om den nu inte spricker) håller innehållet intakt från (de flesta) yttre påverkan...

  • Svar på tråden Hård eller mjuk resväska
  • kesapesa

    Det är förståss en möjlighet men nu var det inte själva frågan... Lite som att svara på frågan "buss eller bil" och svara "cykel"...

  • kesapesa
    Wazp skrev 2016-09-21 22:14:32 följande:

    Jag har jobbat som flygplanslastare några år. Mitt tips är att investera i ett märke av klass (typ samsonite), då har du evig garanti och du får en ny väska eller får den reparerad om den går sönder. Sen håller dom hårda väskorna bättre i hanteringen på flygplatsen. Även om man som lastare är försiktig så är det alltid någon väska som är längst ned i lastningen och får utstå en del vikt!


    En liten intressefråga till dig som lastare. Hur gör ni om en väska, hård eller mjuk, går sönder i samband med lastning? Vill inte lägga skulden på någon men är bara nyfiken.

    Hörde nån skräckis om en hård väska som sprack rakt av, innehållet ut på plattan... jippi..
  • kesapesa
    Wazp skrev 2016-09-21 23:23:38 följande:
    Att väskor går sönder sker titt som tätt, oftast pga att dom är för tungt lastade så att dom helt enkelt kollapsar. Kommer aldrig glömma en sådan väska... tillhörde en ung tjej verkade som på innehållet. Botten lossnade precis när jag lyfte över den till karusellen där passagerarna stod och väntade. ALLT ramlade ut och försvann genom draperiet till allmän beskådan, smink, smycken, hennes underkläder osv.. tycke synd om henne.

    Går en väska sönder under lastning/lossning så försöker vi lappa ihop den så gott det går så att den håller ihop iallafall. Sen kan man alltid kontakta personalen på flygplatsen som flygbolaget anlitat för markservicen och reklamera skadan. Då får man antingen en helt ny direkt på plats eller så hämtar man ut en ny i kedjor som man har avtal med.

    På mina två senaste resor så hade mitt bagage blivit skadat vid ankomsten på Arlanda (det var där jag jobbade) så jag reklamerade skadan och fick nya väskor att ta med hem båda gångerna.

    Det finns rötägg i alla branscher, men ingen normal lastare förstör bagage för skojskull eller är medvetet oaktsam. Sen har vi bra koll på hur mkt väskan tål och hur vi ska hantera den.
    Fick ut en väska en gång där handtaget hade lossnat i ena ledet från väskan. Fick en ny på plats (Arlanda) men jag vill inte drömma om att det skulle hända utomlands... typ nån avlägsen ort, förklara och allt.... Eller om man då måste in i centrum på orten och hämta ut en ny väska.
  • kesapesa

    Skulle nog klarat lig på endast handbagage om jag var borta typ 1-2 dagar men sen....

    Känns som en mjuk är lättare att laga (typ lappa) än en hård, men det är väl individuellt

Svar på tråden Hård eller mjuk resväska