• Anonym (Besviken på kompisar)

    Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!

    Hej, nu är det så här att varje år har jag födelsedags kalas för min vänner, vissa är jag närmare än andra men vi hänger i samma gäng och jag har en historia med var och en men vissa är jag närmare med helt enkelt. Jag blir grattad också varje år under festen med present. Festen är alltid uppskattad och jag gör allt, middag, alkohol, till och med en liten present till dem var och lekar. Alla brukar älskar festerna som jag har.

    Trots att jag har festen några veckor före eller efter själva födelsedagen så kan jag tycka att dem också ska komma ihåg min faktiska födelsedag! Några kom ihåg den men majoriteten gjorde inte det. Jag funderar på om dem är för upptagna av sig själv eller om jag kanske inte är så bra vän med dem som jag trodde.

    Nu är det så att en tjej i det här gänget fyller år idag och våra gemensamma vänner överöser med grattis hälsningar och fina ord på Facebook..jag har inte grattat och jag känner inte riktigt för att göra det heller.

    Är jag löjlig?? Jag har inte angett mitt födelsedatum på Facebook (pga av mitt jobb lämnar jag ute någon personlig information) så ingen fick någon notis om det så det är därför som dem glömde? Men jag vet att jag har sten koll när andra fyller år för jag skulle tycka det va hemskt om jag glömde.

    Vad tycker ni? Borde jag vara den bättre människan och gratta min kompis som fyller år idag och svälja att det gör ont att hen inte kom ihåg min födelsedag? (Och dem andra) samtidigt vill jag inte låta det gå förbi heller... Blir ju sårad

  • Svar på tråden Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!
  • Anonym (Linnea)
    Anonym (Besviken på kompisar) skrev 2016-09-23 20:52:52 följande:
    Det är väl påpekat att festen är en födelsedagsfest, jag får även present av mina kompisar då :) och jag anger i inbjudan att festen är pga min födelsedag som dyker upp och anger datumet så dem vet om det. Jag har alltid tema fester och till det kan jag köpa en liten present och lägga på tallriken tex, inget stort alls! Vi har känt varandra i 10 år och jag har haft födelsedags firande i 5 år sååå dem borde känna till när min födelsedag är ;) Jag kanske inte borde känna mig besviken, gjorde inte det heller i början heller direkt, men nu när jag ser hur dem grattar den här andra personen som ingår i samma gäng börjar jag fundera...men eftersom jag själv inte har någon notis på Facebook så får jag skylla mig själv å tänka att det inte är för att dem tycker "mindre" av mig..typ Nu känns det bättre :) tack!
    Har du ingen notice på facebook får du "bara" ett grattis från dina närmaste som kan ditt födelsedatum utan och innan.

    Jag hade en notice på facebook förut, men tyckte det var lite jobbigt. Det var aldrig så mycket aktivitet på min vägg som när jag fyllde år. Fick galet många grattis. Jag är ingen frekvent besökare av facebook, går in en gång i veckan ungefär... och tyckte det var jobbigt att komma ihåg att gå in dagen efter min födelsedag och tacka för alla gratulationerna, samt gratta tillbaka. 

    Till slut tog jag bort noticen och nu är det typ min bror som grattar mig och inte 100 bekanta på facebook. Jag har även slutat gratta andra på facebook. Så skönt!

    Men, de som kommer till din födelsedagsfest utan att gratta och utan ens en liten symbolisk present är sociala idioter. Tyvärr, inte kul att ha såna kompisar, men så är det, sociala imbiciller.
  • Anonym (M)
    nuharjagbytt skrev 2016-09-23 22:12:43 följande:

    Nu påpekade jag ju att det var i min mening men kan ändå hålla med om att jag tog i lite. Men jag tycker det hör till att gratta de jag har som vänner på Facebook. Men funderar dock inte så mycket på vilka som grattat mig utan tycker bara det är roligt om det blir flera.

    Framförallt så har jag vänner som aldrig grattar någon och det är ju ett ställningstagande åt andra hållet.


    Jag var mest nyfiken om det var så, jag vill ju inte uppfattas som otrevlig:)

    Men jag för aldrig inlägg på facebook - har det bara för att kunna administrera en jobbsida och så vill ju folk att man har det för att de ska kunna skicka inbjudningar den vägen, det underlättar visst. Så jag kanske är ursäktad :).
  • nernu

    Jag vet bara när min familj fyller år. De jag grattar utöver det är just de jag ser på facebook. Jag menar det verkligen och jag kan skicka sms eller ringa men det beror alltid på att jag blir påmind av facebook. Jag har inte tid och energi att hålla ordning på födelsedagar på egen hand.

  • Anonym (Gurkan)

    Utan facebook hade jag bara kommit ihåg vilken månad mina kompisar fyller år i och knappt det, man blir lite dum av all "hjälp" från nätet.

    Jag försöker komma ihåg min kompis som inte har facebook med en present runt hennes b-day men jag brukar köpa nåt kul som passar hennes stil eller någon delikatess att ha med lite då och då och inte bara när hon fyller år så jag hoppas det är okej om jag glömmer någon gång.

    Vi har nog att göra med våra föräldrars födelsedagar och våra egna+ de kompisar som fyller jämnt, tycker det räcker så egentligen.

  • Dixie

    Ja, den närmsta familjens födelsedagar borde man kunna hålla koll på!!


    snickaren skrev 2016-09-24 13:07:35 följande:

    Varken systerns faderns eller moderns födelsedagar minns jag är jag en dålig son/bror då ?????


  • Anonym (Missförstått?)

    Folk kommer på din fest och har inte med blomma eller grattis? Då förstår jag om du är lite besviken faktiskt.

    Eller kommer de med blomma, säger grattis och att du sedan är besviken för de inte gratulerar dig på rätta dagen också?? Fast du inte ens har din födelsedag på fb?

    Är det alternativ 1 eller 2 som stämmer?

  • Physalis

    Ja det är lite löjligt, de flesta som du ser kommer inte ihåg andras födelsedagar.

    Plus om det är väldigt viktigt att inte sprida personlig information så är det väl bara bra att dina vänner inte avslöjar din födelsedag genom att gratta på facebook?

    Samt om du huvudsakligen använder facebook i ditt yrke kanske folk avstår från att skriva massa privata saker där av respekt för din professionella image.

  • Anonym (keke)

    Men du får väl gratulationer på din fest? Är det inte då man firar dig? Ska man gratulera två gånger? En gång på din fest och sedan på din födelsedag?

    Sedan kanske du ska minska ansträngningen inför festen. Man ska ju inte behöva sitta sur när man bjudit. Då har man kanske tagit i för mycket?

  • Uttran

    Om du inte har datumet på Facebook är det därför. Jag minns bara när jag själv, mina barn, sambo, föräldrar och mina syskon fyller år. Alltså den närmaste familjen. Jag vet internens när man bästa vän fyller (vet bara vilken månad)

Svar på tråden Jag bjöd på fest - jag borde få ett Grattis!!!