Inlägg från: Anonym (vid missfall börjas om) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vid missfall börjas om)

    Nervös inför utredning, berättade inte om missfall

    Blev gravid efter 12 månader. Fick missfall. Tog 7 månader att bli gravid igen. Fick barn. Det är normalt.

  • Anonym (vid missfall börjas om)

    Är du över 35 och inte har något barn kan man få komma på utredning efter sex månader. Men är du under 30 lär de vilja att ni gjort tolv försök. Om du har normala cykler. Och vid graviditet men missfall börjar räkningen om. Bara om man fått tre mf i rad får man starta mf utredning.

  • Anonym (vid missfall börjas om)
    Cyanea skrev 2016-09-30 14:43:30 följande:

    Fast varför säga att man försökt längre än man har? Det är jättesegt att vänta - jag vet det - men väntetiden i det här fallet är ju på grund av att det inte finns behov av åtgärder förrän man försökt ett tag. Det är inte onormalt än så länge, så varför ljuga om det och ta upp platsen för någon som är i behov av den? Jag tycker inte att det är ok att ljuga om sånt. 


    Precis.... Helt galet egoistiskt och hänsynslöst att kräva "hjälp" efter att inte ens ha försökt vad som är normal tid. Att ha mage att ta resurser från de som verkligen HAR försökt i ett till två år och från skattebetalarna! Man häpnar.
  • Anonym (vid missfall börjas om)
    Cyanea skrev 2016-10-02 10:16:04 följande:

    Vad gäller att ta upp tid så är det skitsnack att det inte tar upp tid att söka hjälp man inte behöver. Var tror du att remisserna hamnar? Vad tror du händer med dem? Det tar tid att behandla varje enskild remiss och göra bedömning om det är ni som ska få vården eller någon mer behövande. Så jo - det tar upp tid för bättre behövande. 


    Precis....!
  • Anonym (vid missfall börjas om)
    Yonne skrev 2016-09-30 17:41:15 följande:

    Är man jätteorolig och inte försökt ett år kan man betala privat. Eller 6 mån om man är äldre än 35 år. Det är inte så dyrt.


    Ja det kan man ju göra... om man är vääldigt orolig och stressad...... av nån anledning..... Men som du säger, då får man faktiskt betala för det själv också! Hade jag varit mellan 30 och 34 och försökt med första barnet då hade jag efter sex mån/försök bokat tid hos en privat fertilitetsklinik för fertilitetsundersökning med start efter nio cyklers försök. Hade jag varit över 40 och försökt med första barnet hade jag bokat in mig/oss direkt innan jag ens gjort ett enda försök med start efter tre månader, pga åldern. Hade jag varit 20-24 år bara då hade jag ringt landstingets fertilitetsmottagning efter 12 cykler och försökt få tid till efter 15 försök har gått. Så länge man har cykler på 25-35 dagar, inte haft äggledarinfektion eller mannen haft påssjuka i tonåren så finns ingen uppenbar anledning att söka hjälp innan när man är ung.
Svar på tråden Nervös inför utredning, berättade inte om missfall