• Cyanea

    Konstant Negativa Test

    Sådär hade jag det också. Fast i regel kom mensen. Några gånger var den försenad, några enstaka gånger dök den inte upp. Det tog 36 månader att bli gravid, så jag har haft MÅNGA cykler utan plus. 

    Symptomen du beskriver beror med största sannolikhet på Progesteron. Det är ett hormon som förekommer i höga halter när man ägglossat. Även om det står tusen artiklar på nätet om "Tidiga gravsymptom" är de rätt missvisande eftersom exakt samma symptom lika gärna kan bero på lyckad ägglossning. Äkta gravsymptom dyker inte upp förrän man i princip plussar. Plussar man inte är det inte hCG som spökar (förutom i enstaka undantag). 

    Stress skjuter i regel heller inte upp mensen. Det är en hårdlivad myt som inte är så sann. Den stress vi talar om som kan påverka ägglossning och mens är i nivå med utbrändhet och förlust av nära familjemedlem. 

    Det är nog tyvärr så att du får lita på testerna. Även om det kan vara "svårt" att plussa de tidiga dagarna med ett vanligt gravtest som mäter från 25mIU/ml (t.ex. CB Plus) så spelar det ingen roll i det långa loppet. Tre-fyra veckor efter befruktning har man i regel flera tusen mIU/ml hCG, så känsligare tester hjälper dig tyvärr inte. 

  • Cyanea
    beatricekim skrev 2016-09-29 16:51:42 följande:

    Tack hörni för era svar!

    Det är som ni säger, jag ska inte anklaga testerna för mina innersta förhoppningar.

    Tack igen


    Jag förstår å andra sidan varför du gör det. Det gjorde jag också. Eller, GÖR, rättare sagt. Jag vet att det inte funkar så, men hjärnan håller inte med mig alla gånger. Det är tufft när man önskar sig ett barn men aldrig ens får plus. 

    Hur länge har ni försökt?
Svar på tråden Konstant Negativa Test