• MissMoney

    Skaffa barn nu eller vänta?

    Sambon har fast jobb och jag är timanställd. Har haft 10 jobb sen jag var 16 å är utbildad barnskötare men jobbat mest inom butik och cafe. Blir bara sommarjobb å extrajobbare då dem aldrig verkar behöva folk till fasta tjänster så jag funderar på att plugga till undersköterska för att kunna bli gravid å sen ha ett jobb å gå till efter mammaledighet. Hur gick det för er som har en partner med fast tjänst och ni själva jobbar extra? Han tjänar bra och jag kan ju studera efter jag fått barn om jag inte får ett bättre jobb nu med fler timmar/typ en fast tjänst. Så att jag alltså bara jobbar extra till ungen föds och sen söker andra jobb å om det går åt skogen så kan jag ju plugga. Ska jag vänta på attt få en fast tjänst så kan det ju ta flera år. Hur skulle ni ha gjort? Hur gjorde ni?

  • Svar på tråden Skaffa barn nu eller vänta?
  • MissMoney

    Ja vi bor ihop sen mer än ett år tillbaka. Vi har en stor trea med tomt. I dagsläget köper jag mycket kläder till mig själv på hm och jag handlar gärna saker på ebay men skär absolut ner på allt sånt om vi kör på barn nu till våren istället för att vänta tills jag har fast. Jag har redan köpt babykläder å leksaker å babygym mm. Det enda jag behöver inför första året är spjälsäng, barnvagn å tvättlappar (sånt man köper när ungen kommit eller det börjar närma sig). Ekonomiskt sätt tror jag faktiskt att vi klarar oss. Däremot är jag fundersam ang fast jobb för när mammaledigheten är slut så kan jag ju studera till undersköterska på distans om jag inte får ett jobb snabbt. På så vis kan jag fortfarande ta hand om bebisen smatidigt som jag pluggar.

  • MissMoney

    Eller borde man vänta till man har fast ändå? Känns ju som att det kommer ta tid med tanke på att jag redan haft så många jobb men inte fått en riktig anställning. Dem flesta verkar ju bara anställa timmare.

  • MissMoney

    Jag är 22 å han är 26. Jag vet att man skulle kunna vänta några år till men känner att det börjar bli dags nu. Jag vill inte vara en av dem som är typ 40 bast å skaffar barn. Jag vill vara en relativt ung förälder. Vi har bestämt oss för att skaffa barn snart men det jag vill veta är om man sla vänta på en fast tjänst å ha pluggandet som reserv eller om man ska skaffa barn redan nu medan man jobbar extra å sen plugga.

  • MissMoney

    Ja men studierna blir på distans är det tänkt så att ta hand om en unge med kolik eller liknande gör mig inget. Jag pluggar hemifrån

  • MissMoney

    Nja han får in mer än 20 tusen varje månad efter skatt. Jag tycker det är en bra lön. :) han vill vara hemma så lite som möjligt då det är svårt att hitta en ersättare på jobbet plus att han gärna jobbar så tanken är att han ska ge hälften av sina dagar till mig. (hans egen idé).

  • MissMoney

    Inte så att han hellre jobbar än att han är med barnet. Han menar lixom att han gärna jobbar om jag ändå är hemma för att vi ska få in mer pengar. Men efter närmare eftertanke så ska jag studera till våren OM jag bestämmer mig för att göra det. Tar beslutet på mån för ska träffa en studievägledare då. För att vara färdigutbildad å hitta ett till eller annat jobb efter studier så att man kan skaffa barn sen. Vilket betyder att ungen inte kommer förrän 2018. Tack för alla svar!

  • MissMoney

    Ja det är jag medveten om. Min syster å jag pratade om det å hon sa att har jag mammas gener så blir jag på smällen bums

Svar på tråden Skaffa barn nu eller vänta?