Inlägg från: Farfallos |Visa alla inlägg
  • Farfallos

    Min fru har en flickvän

    Det är OK att byta åsikt (så länge man inte gör det varje dag för att det är bekvämt). Alla kan komma till någon slags ny insikt eller (som i ditt fall) se att förutsättningarna idag inte är vad de en gång var. För det du sa OK till var ju inte att den här nya personen skulle komma att prioriteras framför dig, och du kanske dessutom inte hade insett att du skulle känna som du gör nu. Det är även OK för din fru att ändra sig, så hon behöver inte spela dum och hänvisa till ditt gamla OK för att hon gått och kärat ner sig i er lekkamrat. Hon är uppenbart inte vad ni en gång trodde, straight, utan hon är bisexuell.

    Ni är inga affärspartners som skrivit långtgående avtal, utan ni är mänskliga människor med rätt att ändra er, och ni måste nu ha en ny diskussion utan att slå varandra i huvudet med vad ni sa för länge sedan. Ni gav er båda in på okänd mark och det är orimligt att i nuläget diskutera framtiden utifrån vad ni trodde och kände för ett år sedan.

    Om din fru är otrogen eller ej utifrån någon slags objektiv eller juridisk synvinkel är ointressant. Du känner dig bortprioriterad, och det kunde du ha känt om hon helt plötsligt började spela golf, engagera sig politiskt eller tog på sig 12 uppdrag som "god man". Så gå inte in i diskussion med frugan om huruvida hennes beteende är otrohet eller ej, utan angrip frågeställningen ur de nya förutsättningarna att hon kanske är polyamorös och bisexuell. 

Svar på tråden Min fru har en flickvän