Inlägg från: Elderberry |Visa alla inlägg
  • Elderberry

    tentaångest och studieteknik

    Jag brukar göra sammanfattningar, bra sammanfattningar, som jag skriver för hand. Brukar sätta sig lite bättre i huvudet då, i alla fall för mig.

    Sedan tycker jag att du ska ta ett djupt andetag och lugna ner dig, världen går inte under om du får U på en tenta! Det är bara att göra om den.

  • Elderberry

    Just det, som någon skrev ovan, om det finns gamla tentor, gå igenom dom! Se om det finns något system, om samma frågor kommer osv. Om det är nya lärare så kan det ju ha ändrats rätt så mycket, men läs på så att du kan svara på de gamla tentafrågorna i alla fall :)

  • Elderberry

    Vill bara säga att det där med att plugga i grupp som personen ovan sa kan vara bra, om man är på någorlunda jämställd nivå. Jag avskydde att jobba i grupp då de andra lärde sig på helt andra sätt än jag.
    Om du är osäker på om du har förstått saker rätt så tror jag nog att det kan vara väldigt bra med en grupp där man kan diskutera, men om du, som jag, bara behövde minnas allt (alltså redan förstod informationen) så kan grupper vara väldigt frustrerande och ett slöseri med tid.

Svar på tråden tentaångest och studieteknik