Inlägg från: Anonym (2barnsmamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (2barnsmamma)

    Min ekomiska situation med sambon!!

    Jag tycker du borde lämna honom. Inte pga ekonomin utan pga hans beteende (hjälper inte till, har all makt hemma). Er relation verkar inte fungera och ekonomin är det minsta problemet.

    Om vi tänker endast på ekonomin så tycker jag du förstås borde vara med och betala en del av hyran (inte amortering) och andra boendekostnader. 10 000 kr till mat och personliga grejor är ju massor! Ungefär vad vi får över till mat för 4 personer efter räkningar och sparande tillsammans (2 arbetande föräldrar + 2 barn). T.ex. kunde ni ha ett gemensamt konto vart ni båda sätter t.ex. 30 % av era inkomster och från detta konto betalas endast gemensamma utgifter (hyra, räntor, inredning, gemensam mat). Sedan skulle ni få göra vad ni vill med era 70%. Låter det som något din sambo skulle gå med på? Han verkar inte vara en person som vill försörja någon annan.

    Som det är nu kan du ju spara mycket genom att bo med din sambo, så det verkar nog lite som att du utnyttjar honom ekonomiskt. Och han utnyttjar dig som städhjälp.

Svar på tråden Min ekomiska situation med sambon!!