• KajsaStina123

    Ivf start i November

    Hej!

    Jag hade precis startat en ny tråd när jag såg att det redan fans en liknande här , vi ska sätta igång med ivf i november med spray och sprutor. Väntar på min mens bara så vi kan börja räkna..Känns läskigt och spännande på samma ggn. Vi har 2 barn redan på 8 och 6 år men vi vill försöka få en till nu. De 2 första kom till på "vanligt vis" men sedan kom en sjukdom och satte stopp för fler barn på egen väg. Så nu har vi äntligen börjat med ivf proceduren.

    Hoppas det går bra för er allihopa här inne

  • KajsaStina123

    Spännande att läsa om alla, jag har precis börjat med nässpray idag för att nedreglera mina hormoner..så första steget i detta ivf projekt

  • KajsaStina123
    Marlin_ skrev 2016-11-22 20:30:59 följande:

    Här är en till som startat vår första ivf nu i november. Kör långa protokollet och började med nässpray 1 november och ska börja med menopur imorgon. Planerat ÄP v 49. :) Kul att få kontakt med fler som är i samma situation. Vi går på Sahlgrenska.


    Hej!

    Jag har kört nässpray i 2 v nu ca och på fredag börjar jag också med Menopur, är lite nervös för det eftersom jag inte gillar sprutor. Men min sambo ska hjälpa mig , planerat ÄP är v 50, om allt går som det tänkt. Vilket jag innerligt önskar. Hur har det gått m sprutorna och hur mår du?
  • KajsaStina123
    Sascha lo skrev 2016-12-02 07:50:06 följande:

    Hur gick äggplocket för dig synonym?

    Dem ska ringa mig på lör innan 12 om vi inte behöver komma på återföring.

    Tiden går så långsamt och jag är så nervös!

    Lutinus är inte alls så farligt som jag blivit uppskrämd att tro. Kör med trosskydd bara! Är hård i magen bara men det hoppas jag går över.

    Håller tummarna för er allihop!


    Vad spännande, håller tummarna att det blir återföring idag för er ! Är själv på sprut dag 2 idag och ev ÄP v 50..längtar dit med viss nervositet..
  • KajsaStina123
    KristinaJ skrev 2016-12-02 15:32:01 följande:

    Idag var det "äntligen" dags för äggplock. Jag var så himla nervös innan, speciellt då jag endast varit på ett vul och sprutat så få dagar kändes det som (8 dagar). Men det gick i alla fall oväntat snabbt och smärtfritt! mycket berodde nog på den fantastiska personalen som var så lugn och proffsig och stod beredd med morfinet om jag råkade säga aj för högt. Av 9 tillräckligt stora blåsor fick de ut 5 ägg. Låter lite, kanske får jag en högre dos nästa gång? (Hoppas slippa nästa gång såklart). Nu väntar en jobbig kväll/natt innan besked om eventuell befruktning i morgon..


    Hej!

    Hoppas ni får ett bra svar idag, jag ska också "bara" ta sprutor i 7 dagar, känns också som kort tid, men jag hoppas innerligt att det räcker. Ska till kliniken på fredag för vul och hoppas då att allt ser ut som de förväntar!! När tog du ägglossnings sprutan? Och hur många dagar fick du vänta innan ÄP efter det?
  • KajsaStina123

    Igår morse tog jag sista nässprayen efter 14 dagar, och började med Menopur sprutan igår kväll. Känns så skönt för varje steg framåt.

    Hur har ni andra mått med nedregleringen?

    Jag har mått hyfsat tycker jag, men ändå upplever jag det som om jag har varit i en dimma, varm, trött, disträ, blandat ihop namn, känsligare, huvudvärk till och från. Och näst sista dagen fick jag feber....så just nu är jag glad att slippa sprayen och hoppas att jag inte behöver göra om den biten igen.! Sköterskan på kliniken sa att vi behöver lite kvinnohormoner för att fungera ! Och med sprayen blir vi ju rätt låga...Därför hoppas jag att sprutan ska få en lite högre och piggare. Hur har ni andra upplevt sprutan?

    Hoppas det går bra för er allihopa!

  • KajsaStina123
    pergotimestina skrev 2016-12-02 15:50:19 följande:

    Hej tjejer.

    Jag har inte läst så långt bak i tråden men detta är precis en sån tråd jag vill följa.

    Lite info om oss:

    Jag och min fästman har varit tillsammans i 11 år och har aktivt försökt att få barn i snart 3 år... Många negativa grav tester och mycket tårar.

    Vi har stått i ca 1 år på väntelistan till sahlgrenska , men nu har vi gått igenom första försöket och ruvar idag????

    När vi va på det sista vul så kunde dom se 5 äppblåsor men fick bara ut 3 ägg... tänk va ledsen jag va! 2 klarade sig ej och det tredje sitter förhoppningsvis och gror inne i magen om vi har tur! Hur gick era äggplock tjejer och vart befinner ni er i eran behandlingsplan?

    Kram


    Vad roligt för er, hoppas det går bra.

    Jag har börjat m sprutor igår och ska på vul på fredag och se om äggblåsorna är ok. Då blir det ÄP och insättning v 50 isof. Så håller mina tummar för det.
  • KajsaStina123
    KristinaJ skrev 2016-12-03 09:18:57 följande:

    Ägglossningssprutan tas alltid 36 timmar innan plock vad jag förstått? Var tvungen att ta den prick 21.00 ons för äggplock 09.00 fredag! Av fem ägg blev två befruktade och läkaren bekräftade det jag fruktat, att äggen kanske inte var helt mogna eftersom många av blåsorna också var små och de största inte jättestora. Ååååh! Nu håller jag alla världens tummar för de två. Men eftersom jag inte har insättning förns måndag eftermiddag är jag inställd på attde kommer hinna ringa och säga att de inte ser tillräckligt bra ut. Känns inte dom några vidare odds med endast två befruktade :( fan!


    Jag håller tummarna för er!!, förstår att det är nervöst..man vill ju bara att det ska bli bra hela hela vägen, inga tvivel och ingen känsla för att det inte går....men hoppas de 2 du fick växer på sig. Och 2 är ju mycket bättre än inga alls! Jag håller som sagt tummarna för er.?
  • KajsaStina123
    KajsaStina123 skrev 2016-12-03 10:09:48 följande:

    Jag håller tummarna för er!!, förstår att det är nervöst..man vill ju bara att det ska bli bra hela hela vägen, inga tvivel och ingen känsla för att det inte går....men hoppas de 2 du fick växer på sig. Och 2 är ju mycket bättre än inga alls! Jag håller som sagt tummarna för er.?


    Frågetecknet skulle vara en tumme i handen....får inte till en del figurer :-/..
Svar på tråden Ivf start i November