Inlägg från: norrlandsflicka |Visa alla inlägg
  • norrlandsflicka

    Din godaste och lättaste ostsås till pasta?

    5 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl vispas ihop i en microsäker skål. Kör i mikrovågsugn på högsta effekt ca 6 minuter. Rör om då och då. Såsen ska koka och vara tjock. Vispa ner riven ost och smaksätt med salt och peppar. Jag brukar ha mycket ost i för att jag tycker det är gott. 2-6 dl efter smak. Rör om då och då tills osten smält. Mild ost om man föredrar det och lagrad om man föredrar det. När osten är smält servera till nykokt pasta.

  • norrlandsflicka

    [quote=77067651][quote-nick]Tihi skrev 2016-10-20 21:15:57 följande:[/quote-nick]

    Det lät ganska lätt och supergott. Kan man köra det på spisen istället? Riven mozzarella, funkar det för jag råkar ha det hemma?

    Har aldrig provat på spisen eller just mozzarella men det funkar säkert. Fördelen med micro annars tycker ju jag är att det inte bränns vid...

    Godast tycker jag det blir med mer lagrad ost. Fast oftast blir det på Gouda då det är den ost vi oftast har hemma.

Svar på tråden Din godaste och lättaste ostsås till pasta?