• Tihi

    Din godaste och lättaste ostsås till pasta?

    Vilket recept använder du till ostsås? Helst enkelt då jag är en novis på hemlagad ostsås. 
    Jag har googlat men föredrar att inte bara se ett recept på en random sida.

  • Svar på tråden Din godaste och lättaste ostsås till pasta?
  • Tihi
    norrlandsflicka skrev 2016-10-20 20:51:50 följande:
    5 dl mjölk och 0,5 dl vetemjöl vispas ihop i en microsäker skål. Kör i mikrovågsugn på högsta effekt ca 6 minuter. Rör om då och då. Såsen ska koka och vara tjock. Vispa ner riven ost och smaksätt med salt och peppar. Jag brukar ha mycket ost i för att jag tycker det är gott. 2-6 dl efter smak. Rör om då och då tills osten smält. Mild ost om man föredrar det och lagrad om man föredrar det. När osten är smält servera till nykokt pasta.
    Det lät ganska lätt och supergott. Kan man köra det på spisen istället? Riven mozzarella, funkar det för jag råkar ha det hemma?
    Aniiee skrev 2016-10-20 20:44:11 följande:
    Beror lite på. När jag gör till pasta så här jag bara i grädde eller CF och färdigriven ost på påse (för det klumpförebyggande medlet som brukar vara i är oftast potatismjöl, vilket också funkar för att reda). Faktiskt är det mitt stora tips till nybörjare. Grädde eller creme fraiche, lite kryddor (beroende på, förstås, vad man har i) och ost på påse. 
    Det här är också ett bra förslag.

  • Tihi

    Brukar ni lägga i något för att få det lite nyttigare? Quornbitar eller grönsaker kanske?

  • Tihi
    Aniiee skrev 2016-10-20 22:08:07 följande:
    Absolut. Quorn, kyckling (stekt), bacon (stekt), kassler,, svamp, spenat, broccoli, pumpa... örter (absolut sista minuten, på örterna, dock) vad som helst som man är sugen på går ner. Bara att köra på.
    All right!
Svar på tråden Din godaste och lättaste ostsås till pasta?