Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Din godaste och lättaste ostsås till pasta?

    Beror lite på. När jag gör till pasta så här jag bara i grädde eller CF och färdigriven ost på påse (för det klumpförebyggande medlet som brukar vara i är oftast potatismjöl, vilket också funkar för att reda). Faktiskt är det mitt stora tips till nybörjare. Grädde eller creme fraiche, lite kryddor (beroende på, förstås, vad man har i) och ost på påse. 


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • Aniiee
    Tihi skrev 2016-10-20 21:45:07 följande:

    Brukar ni lägga i något för att få det lite nyttigare? Quornbitar eller grönsaker kanske?


    Absolut. Quorn, kyckling (stekt), bacon (stekt), kassler,, svamp, spenat, broccoli, pumpa... örter (absolut sista minuten, på örterna, dock) vad som helst som man är sugen på går ner. Bara att köra på.
    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • Aniiee
    dessan59 skrev 2016-10-21 10:44:15 följande:

    Jag har alltid Gorgonzola i såsen som består av grädde. steker kassler och champinjoner, häller i grädden, smälter ner Gorgonzolan och avslutar med lite soja och babyspenat som jag bara lägger ovanpå.Tänk på att steka kasslern ordentligt med champinjonerna innan grädde och osten.


    Kassler behöver inte stekas om man inte vill. Den är redan färdiglagad (rökt) i paketet och ätklar. 
    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • Aniiee
    dessan59 skrev 2016-10-22 11:56:17 följande:

    Aniiee

    jag vet att man inte behöver steka kassler, men det blir godare tycker jag om man gör det. det som var meningen med mitt svar var att berätta om en väldigt god ostsås som jag gör!! tycker att det är så synd att "märka ord"


    Alltså, det lät som att du menade typ "kom ihåg att steka kasslern ordentligt annars..." typ som med kyckling. Hade du skrivit "den blir godare då" så hade det ju varit klart att det är en smaksak. Jag ansåg mig behöva klargöra att man inte behöver steka kassler för att det finns faktiskt folk som inte vet att kassler är ätklart. Jag stöter på sånna stup i kvarten. Så det var inte meningen att märka ord utan att vara tydlig med livsmedelshygienen.

    Förlåt om du blev kantstött.....
    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
Svar på tråden Din godaste och lättaste ostsås till pasta?