Inlägg från: Anonym (Funderar) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Funderar)

    Erfarenheter om att bli gravida snabbt i förhållandet?

    Hej alla,

    Jag är lite nyfiken om vad era erfarenheter är av att bli gravida snabbt i ett nytt förhållande. Vi är båda mellan 33 och 35 år med stabila inkomster med fasta anställningar och vi sitter båda på rejäla kontantinsatser inför framtida husköp. Vi har båda några seriösa förhållanden bakom oss och nu känner vi att vi hittat "hem". Allt känns så enkelt och vi delar både samma värderingar och framtidsdrömmar och vi delar även längtan efter barn.

    Kruxet är att vi bara varit tillsammans i lite drygt 6 månader så rent teoretiskt är det ju väldigt snabbt marscherat om vi börjar försöka få barn nu.

    Så jag undrar helt enkelt vad era erfarenheter är av att skaffa barn tidigt i en ny relation?

  • Svar på tråden Erfarenheter om att bli gravida snabbt i förhållandet?
  • Anonym (Funderar)

    Tack för alla svar och kul att höra alla positiva historier!

    Hade jag blivit gravid av misstag så hade vi inte ens tvekat på att behålla men det är ju just det att aktivt planera och försöka så här tidigt som känns lite "fel". Är väl den sociala normen som spelar min hjärna ett spratt.

    Som ssa123 sa så är ju heller inte åldern på vår sida. 

  • Anonym (Funderar)
    Anonym (Tess) skrev 2016-10-24 22:25:17 följande:

    Ursäkta om jag låter negativ nu.

    Jag och min man är båda 35, vi träffades för drygt 4 år sedan, jag blev gravid efter ca 8 månader tillsammans (planerat) och idag har vi två barn tillsammans. Visserligen kan det vara tufft under småbarnstiden oavsett, men jag kan i efterhand känna att det gick lite fort. Vi hade trots allt inte riktigt hunnit lära känna varandra ordentligt. Efter hand har jag märkt att vi är väldigt olika på vissa sätt och tycker väldigt olika om vissa saker, som jag inte trodde från början. Saker som krockar litegrann.

    Jag tror absolut att vi klarar det och kommer hålla ihop, men lite kämpigt är det. Jag önskar ibland att vi hade tagit det lite lugnare.


    Be inte om ursäkt, jag bad om erfarenheter och jag vill höra både positivt och negativt!

    Skulle du kunna tänka dig att nämna någon av de saker som krockade och på vilket sätt ni var olika på?
Svar på tråden Erfarenheter om att bli gravida snabbt i förhållandet?