Inlägg från: JohannaSaGo |Visa alla inlägg
  • JohannaSaGo

    Väcka bebis för mjölkens skull?

    Hej! Min snart 6 veckors son går upp jättebra i vikt. Mellan 300-400g/veckan. Eftersom det är första barnet så lyssnade jag på BVC och BB och väckte sonen var 3:e till var 4:e timme.

    Välbehövt iochförsig då han gick ner nästan 10% i början och hade svårt att suga.

    Nu fungerar allt bra och 2 nätter nyligen sov han 5 timmar i sträck på natten och inatt sov han 6 timmar i sträck. Blir då 7 timmar utan mat!

    2 funderingar. Mår han dåligt av det? Kan blodsockret fortfarande sjunka på dessa timmar?

    Vill inte ta upp detta med BVC då hon sa till mig förra besöket att deta är max 5 timmar mellan amningen.

    Men det andra .. jag har gott om mjölk och han äter bra. Om jag låter honom sova hela nätter finns risken att mjölken sinar? Påpekar att han på dagen sedan äter efter 3-4 timmar. Men för mjölkens skull kanske jag måste väcka?

    Någon som haft liknande rutiner som amningen fortsatt gått bra för?

  • Svar på tråden Väcka bebis för mjölkens skull?
  • JohannaSaGo

    Tack för svaren allihopa!


    Jag slutade faktiskt väcka honom när han var 3 veckor ungefär. Men då vakande han själv efter 3-4 timmar. 


    Det känns inte fel att låta honom sova hela natten, speciellt inte efter att ha läst era svar =) Men läste runt lite på familjeliv där en tjej som helammade skrev att hon inte väckte sin bebis på hela natten så hennes mjölk sina tillslut. 


     


    Men det verkar det ju inte gjort för er :P Har svårt att förstå hur den ska sina om bebis ammar regelbundet på dagen istället. 

  • JohannaSaGo
    viseversa skrev 2016-10-26 07:22:18 följande:

    Min 6 veckors sover mellan 6-8h varje natt. Inte fasiken väcker jag honom. Så lämge han äter bra på dagarna går upp i vikt bra kissar och bajsar och inte är slö och trött så kommer jag inte väcka honom när han sover. Man måste inte lyssna på allt BVC säger. Du känner ditt barn bäst. Mjölken kommer inte sina. Den ställer in sig på din bebis behov. Jag ammar också och det räcker trots att han sover på nätterna. Men är du orolig kan du ju pumpa på nätterna. Detta är mitt 5e barn. Så kanske därför jag inte lyssnar på allt vad BVC anser utan litar på min egen förmåga.


     


    Okej =) Tack, behöver inte oroa mig!  Amningen har fungerat med alla dina barn trots att du inte väcker dom så det låter bra :P Men har du behövt pumpa på natten? För att hålla igång mjölken? 

Svar på tråden Väcka bebis för mjölkens skull?