Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2017-07-07 08:20:18 följande:

    Ego: Har börjat kläcka nyheten på en lite bredare front nu, t fler på jobbet t ex. Det kommer ju inom några veckor att vara relativt uppenbart ändå. Igår var det exets tur, dvs sonens pappa. Han blev förvånad förstås men hade iaf tänkt tanken då sonen nämnt att vi kanske skulle flytta till ngt större. Iaf, har fått MYCKET färre kommentarer om min ålder, el att "börja om" så sent, än jag hade trott. Knappt alls faktiskt. Alla blir mest väldigt exalterade. Kul!


    Berättar du då att det är äd också?

    Kul att du inte får kommentarer om åldern, det bryr inte jag mig så mycket om, och inte min sambo heller ( han är 43 ), fast igår kväll sa han eftertänksamt, " jag är medelålders nu " :)

    Men killar kan ju få barn när de är nittio, det var ju Chaplin nåt sånt !

    Inte alls dum idè att ses, ingen mage å visa för min del men vi har ju alla suttit i samma båt med olika många jobbiga försök bakom oss, så jag tycker det låter kul. Bor ju i Göteborg dock men ska till Stockholm om ca två veckor, och vi åker dit flera gånger per år då min sambos familj är därifrån.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-07-07 16:34:33 följande:
    Hallå! Nä, bryr mig väl inte så, men hade nog trott att fler skulle bli liksom... förvånade. För det mesta har det blivit naturligt att prata om ÄD, men det är ju inget måste att tala om, det blir dom det faller sig. F exet är det bra att veta tror jag, m tanke på just det du nämnde med donation av organ etc. Tänker om vi mot all förmodan hamnar i samma olycka el så, så kan ju (troligtvis) inte "bollen" donera några organ till min son. El tvärtom. Det är mer än bara blodgrupp som spelar in, det är vad jag vet alltid bäst om man har genetiska band till den man ska donera till. Vården undersöker ju alltid närmsta familjen först när det behövs donation av organ el vävnader. Som går att donera alltså, tex njure.

    Klart vi ska ses, kul!!! Hör av dig när det börjar närma sig, jag åker ingenstans förrän i augusti.

    Shrigley, så tidigt tror jag det är mest vätska o gaser som gör putmagen. Livmodern gör säkert sitt till, men bara lite tror jag. Tycker man ser bäst på morgonen hur mkt man vuxit, innan man hinner bli "väderspänd".
    Och sambon och jag har pratat mer om äd idag, fick ett psykbryt på honom imorse då jag frågade lite vilken klinik vi ska välja. Inget gensvar. Suck.
    Så jag sa rakt ut, då kan jag lika gärna leva själv, om det ska vara såhär, så då pratade vi en del, men inte kommit fram till nåt. Men min sambo tänkte om han själv vart ett äd barn skulle han nog vilja veta vem den biologiska mamman var. 

    Läste ditt inlägg i ädtråden 2017, och kände igen mig ! Fast då har jag inte ens gravidhormoner i mig ;) Är nog mer konstigt om man inte reagerar över detta nån gång...så man kämpat...ibland känner jag, ädbarn...orkar jag kämpa med det också? Blir liksom fabrik. Tänk om det inte går vägen? Min sambo orkar absolut inte med massa försök där sa han. Dessutom är det ännu dyrare än ivf.

    Jo vi ska till Stockholm nästnästa vecka, ska dock inte vara uppe så länge, så får se om tid finnes denna gång. Jag hör av mig såklart!
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-09 01:18:52 följande:
    Skönt att du fick prata ut, det är aldrig bra att gå och bära saker inom sig!

    Vi hade ett mkt bra samtal och vi fick svar på alla frågor vi hade. Vi kommer troligtvis göra ett besök så snart som möjligt då vi lämnar spermaprov som dom fryser. Sen åker vi dit i 5 dagar för ET senare i höst. Annars måste vi vara där i 10 dagar och det blir lite mkt tycker vi. Kommer troligtvis inte använda pgs då dom inte för det så man får färska embryos utan man får vänta ca 1 mån på svaret. Verkade väldigt seriöst och jag fick ett väldigt bra intryck av koordinatorn som vi pratade med i drygt 1h. Vill bara köra igång NU!!! Dom ville ändå se våra journaler och bedöma hur dom ser på chanserna med egna ägg. Dom har nån combo där man kör både egna ägg och donatorns ägg. Tror inte dom kan göra ngt annorlunda men dom får ju gärna en bedömning.

    Nu måste vi se när vi kan åka!!
    Då dom inte för pgs? Förstår inte vad du menar? Du menar ni vill ha färska så ni inte hinner pgs?

    Behövs visum för korta turer dit? Läste 72 timmar besök var ok utan sen var det visum som gäller, men att det bara gällde om tog båten?
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-09 18:28:34 följande:
    Tror faktiskt att jag är färdig med mina ägg men som sagt om dom har nån mirakelkur dom vill testa så kanske. Men säkrast är ju att köra ÄD med unga fräscha ägg.

    Ja men det känns jättebra, har hittat 5 donatorer som känns bra, några är premium och har donerat tidigare som lett till födsel samt några som donerar för första gången eller att deras ägg inte lett till födsel än. Min favorit är inte premium men hon har 3 egna barn och dom måste ju ändå gå igenom många tester för att ens få bli donator så jag känner mig rätt lugn med det ändå. Det är 30 000 billigare men ger samma garantier dvs minst 12 ägg och 4 embryon på dag 5.

    Vi ska höras vidare i veckan för en tidplan.

    Det är såå spännande!
    Javisst så spännande ! När kan det vara dags tror dom, om ni drar igång nu?

    Det paketet ni kollar på kan jag tänka mig också, då delade man väl inte ägg i samma cykel heller, vad nu menas med OM man gör det...
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-09 20:07:53 följande:
    Där tar det 1 mån för att få svar plus att det kostar 44 000, vet inte om det är värt det. Dom rekommenderar pgs på egna ägg om man är i sena 30 el 40 års åldern men menade på att så unga ägg oftast är ok. Vi har inte bestämt oss än. Man måste ha visum men dom hjälper till med det. För 99 000 får du alla ägg i den cykeln.

    Processen tar ca 1.5 mån från dagen man sätter igång!
    Ok på så vis:)

    Lite osäker på pgs också, iom unga ägg som du säger. Kör man de till blastocyst ser ju kliniken vilka som hänger med dit.

    Jag funderar mycket på om vi ska ta färska eller frysta ägg. Blir väl mindre medicin om man kör frysta, och det gör ju inget :), men förstår man får vara snabb å boka flyg när äl dyker upp. Finns fördelar och nackdelar med allt...

    Och om vi ska sätta in två, om det finns två bra. Hade jag varit yngre hade jag definitivt tagit ett i taget.

    Gott att de hjälper till med visum-har inte hittat info om det kan slopas även med flyg kortare vistelse på 72 timmar.

    1.5 månad ! Det är kort tid, det går fort !

    Nu ska jag mejla första kliniken och bomba dom med frågor!
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-10 15:43:54 följande:
    Mailbomba på du:) Vi har fått väldigt bra respons!

    Dom kör faktiskt inte med frysta ägg som alternativ på Ava Peter utan kör alltid färska som första alternativ men sen blir det ju ändå FET om man inte lyckas. Ja, klart enklare med frysta ägg men som du skrev lite mer spontan planering ändå. Blir hugget som stucket tänker jag. Känns som om man är rätt van vid sprutor och mediciner vid det här laget. Det räcker om man åker först över en dag och lämnar spermier och sen måste jag vara där sön-fre för att tajma in återföring.

    Blir det Ava Riga som första val för er?
    Nähä ok inga frysta där första omgången. Inte alla som gör det. Gillar ju inte alla mediciner som man ska ta, men får se, kanske det blir färska för oss också. Blir så sur på sambon bara så ibland känns det som att det inte blir nåt av detta. Just nu känns det som jag kan leva själv, men kanske är det tillfälligt.

    Har fått svar från AvaRiga, mycket snabbt och utförligt svar. Men lite svårt veta exakt vad allt går loss på tycker jag...mejlat henne igen och gett henne fler frågor :)

    Nu ska jag mejla nästa ! Din klinik.
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-11 13:49:10 följande:
    Så frustrerande med sambon:( Men han måste kanske bara landa lite, du har ju gått igenom allt ett tag redan.

    Vi skulle välja donatorer igår, har ju kollat alla bilder och läst allt 1000 ggr redan och jag ba: dom här tar vi och han ba: får jag fundera lite eller:) Vi är alltid ett steg före helt enkelt:)
    Jo jag blir stressad över minsta lilla, har tre veckors semester. Men med eget företag så känner jag nu stress över att ha "ledigt", och det har han ju fått höra också...men som du säger jag tänker mer på detta än han så visst, han har inte landat i detta än, jag är ju lååångt före han i tankarna! Dessutom jag som tar reda på all info.

    Mejlade andra kliniken i Ryssland, och fick även därifrån bra och snabbt och utförligt svar, så vet inte vad som ska styra valet...pengar plus magkänskla antar jag:)

    Så imorgon ska jag mejla Finland !

    Hur gick det, valde ni några donatorer? Blir det färska eller?
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2017-07-11 18:35:44 följande:

    Smurfen- Försök att få Veronika som koordinator hos AvaRiga. Hon är mycket bättre än Katarina. Jag har haft med båda att göra, men föredrar helt klart Veronka som också är min koordinator. Katarina är mycket virrigare tycker jag. Flera andra har också klagat på henne.

    Enbart äggdonation kostar ca 65.000kr då får man 3 dagars embryon. Allt annat kostar extra. För oss kostade det över 100.000 för vi gjorde sperm dna fragmentstionstest, dubbeldonation, 5 dagars, PGS etc.


    Jo tack, skrev till henne faktiskt, då du och Maran båda gnytt om Katerina. Har iofs mejlat med Katerina förut och då var hon ok.

    Det finns tydligen nåt med frysta ägg på Ava riga som kan vara värt en tanke. 20000 kr billigare.

    Nu ska jag få tag på en gyn som kan skriva ut prednisolon samt mer progynon och lutinus. Har en bra gyn, men som inte skriver ut kortison så ska testa med en annan jag haft kontakt med innan, som gör ul inför ivf/äd.
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2017-07-12 14:47:54 följande:
    Åååh måste säga att jag är glad att det där tänkandet och planerandet och alla beslut är överståndet... Men det är kul också till viss del! Älskar att planera, göra listor osv, är som ni säger ständigt 10 steg förre mannen.

    Kom att tänka på hur vi gjorde, och inser att vi faktiskt tog i princip första bästa klinik! Googlade på "IVF över 40" och första träffen blev IVF Riga, mejlade lite frågor och fick bra intryck av dem (felaktigt till viss del märkte vi ju sen, suck, men svårt se då) och så var det i princip klart! Visst googlade jag en hel del också, på FL t ex, men hittade då inget som talade emot IVF Riga utan de flesta verkade nöjda och många blev gravida.

    Vad är det för firma du har?
    Vi har haft en jättediskussion igen igår om äd...så matt nu.

    Ibland undrar jag om vi ska göra det. Har ju överlevt 42 år utan barn hittills...det är så mycket annat nu känner sambon och visst jag håller med, håller på sälja firman, precis kommit in på universitetet, målningen och då äd på det. Kan yppa vad det är för firma när den är såld !

    Förstår din känsla att allt letande efter klinik är över! Di t vill jag också komma, eller den dagen man fått sin kotte, inte tänka på folsyra, vin, kaffe äl you name it.
  • smurfen 11
    shrigley skrev 2017-07-13 10:57:02 följande:
    Ja, två stycken. Nu är det bekräftat med pickande hjärtan o allt. Vi är i chock. Glada, men i chock.
    Men gud vilken tur du haft ! fixat ivf med två bra embryon vid 41, inte dåligt !

    Fin bild :) förstår ni är glada !
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2017-07-13 07:55:05 följande:
    Duktigt av dig att göra ordentlig research:) Jag gjorde mer som Maran, tog första bästa och hittade inget negativt om dom förutom att dom ligger lite över de andra klinikerna i pris då, men betalar gärna lite extra för den infon man får om donatorerna.

    Vi är nog nere på 2 st nu som vi är överens om så kanske kliniken får slänga in sitt veto och vllja den som är bäst för oss. Dom vi valt är inte premium dvs inte bidragit till födsel men dom hade ju inte varit valbara om det inte var friska och fertila tjejer. Så då kostar det 9900 euro för 4 embryon på dag 5.

    Vi kör med färska ägg och planerar en vecka i sept då jag kan vara i st Petersburg och en helg innan dess då vi kan lämna spermier som sedan fryses in.

    Det blir nog bra det här:)

    Jobbigt att du känner dig stressad, har också eget företag men har lärt mig med tiden att det är viktigt att försöka koppla bort det och njuta av nuet. Men det tar ju lite tid med all infornationssökning så det kan ju vara skönt att vara ledig när man planerar. Men vi bollar och pratar jättemycket här, min sambo är sjukt tålmodig då det här är det som tar upp mina tankar mest just nu. Hoppas din sambo också snart känner sig redo och planera med dig så ni hamnar på samma plan. Man är ju ändå två om att skaffa barn:)

    Kram!
    Jo jag vänder alltid upp och ner på varenda sten, borde bli journalist ! Ska veta allt !

    Så nu är ni på g, så kul ! Så ni kan komma dit en helg första vändan, det är ju bra, min sambo gnyr lite om sina semesterdagar som ryker sen...men kanske vi kan komma nån helg också.

    Men då ska du börja medicineras snart då,  det blir spännande att följa dig.
    Jo som sagt till Maran, vi hade jättediskussion om detta igår, och lite eftersom klarnar det väl för honom, men han är så försiktig med allt i livet. Ibland vill jag bara sätta ett spett i rumpan på honom så han vaknar till:)

    Vi behöver båda landa i det här under semestern nu tror jag. Hade inte trott det skulle gå så långt som till att man behöver nån annans ägg.

    Men nu tog jag äntligen tre veckors semester fr.o.m idag, och det är sååå himla gott! men som du vet med företag så finns det i bakhuvudet jämt ändå. Men jag har också lärt mig med tiden att vara ledig när jag är ledig.
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?