Inlägg från: smurfen 11 |Visa alla inlägg
  • smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Maran73 skrev 2018-01-06 17:58:52 följande:
    Ja suck, är det inte det ena så är det det andra, gaaah! Jag ökade som tur var på mitt grundskydd för några år sedan när jag tog TBE, är jag mkt glad för nu!

    Nej, inte mkt sömn men har iaf fått några timmar djupsömn nu känner jag, lite piggare i huvudet dock ej i kroppen tyvärr. Blir helt matt och yrslig av minsta lilla.. Kombination av sömnbrist, lite lågt Hb, diabetes och maratonloppet som en förlossning innebär, är min gissning. Men det är bara att ge sig själv tid, är alldeles för otålig med detta inser jag. Förr i tiden skulle man t ex ligga till sängs i tre veckor!
    Tycker ju kliniken ska ha koll på sånt här, suck. Ska ta en spruta imorgon på min vc, men sen måste det ju gå ett helt jävla kvartal. suck. Känns som det aldrig kommer bli av:(

    Bra att du känner dig någort piggare i skallen iaf! Det tar väl säkert flera veckor till kanske innan du är människa igen:) Tålamod är inte min bästa sida heller !

    Hur känns det då, känns det annorlunda mot att hon skulle vara din genetiskt? Dum fråga kanske, men känner jag måste fråga ändå.
  • smurfen 11
    Stina14 skrev 2018-01-06 17:57:59 följande:
    Ja hjälp alla tankar och funderingar som snurrar konstant, blir helt slut av dem. Hoppas ni kommer iväg snart trots vaccinationen.

    Jag hoppas kunna sätta igång allt inom kort och i så fall åka dit i mitten av mars men det är mkt som ska klaffa!
    Det blir inte i januari som planerat :/, gissar på april.

    Ska ta mpr sprutan imorgon. Jo det är mycket som ska klaffa, det är ett helt företag att planera detta!
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2018-01-08 15:02:08 följande:
    Men fan vad segt smurfen!!!
    Ja, nu skulle det verkligen äntligen bli av, om ca tre veckor, så kommer detta som jättebakslag. Förstår det är viktigt såklart, men kan inte kliniken klämma ur sig detta då i oktober när vi var där?

    allt bra med dig? Vilken vecka är du i nu?
  • smurfen 11
    Sjuttiosjuan skrev 2018-01-08 18:15:35 följande:
    Det var ingen som frågade om jag var vaccinerad så det får väl bära el brista. Känns ändå som om oddsen att få någon av dessa sjukdomar är ganska liten:) Men förstår din oro eftersom det verkar härja lite där du bor.

    Men så drygt nu när ni var på G!!!

    Jag mår fint! V 18 nu och RUL nästa v så hoppas det ser bra ut:)
    Har mejlat vår klinik om detta, att de bör fråga deras patienter om detta. Vi fyllde dessutom i en enkät om vilka sjukdomar vi haft, och jag har på deras inrådan kollat immunitet mot rh. Suck. 

    Men nu är det bara att se framåt. April, here we come!

    Härligt att höra att du mår fint! rAPPORTERA gärna om rul:)
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2018-01-08 20:00:55 följande:
    Hej!

    Förstår att 3 månader måste kännas som 3 år i det här skedet.. Fy så surt! Och ja det kunde de ju ha sagt så ni kunde fixa det medan ni väntade på donator..

    Inte alls en dum fråga! Helt relevant. Helt ärligt så var anknytningen och kärleken till henne helt omedelbar och självklar, med sonen tog det liiite längre tid av någon anledning. Så, hon är lika mkt min som sonen är, det enda som är lite trist är det där med att leta efter sina egna drag i sitt barn, det fattas ju nu. Fått kommentarer att hon är lik både mig och sonen, och ÄD barn är faktiskt ofta lika sina mammor så man vet ju inte vad den där epigenetiken bidrar till, men.. Jaja.
    Hallå igen:)

    Jag hoppades du inte skulle ta illa upp av frågan. Ganska känsliga saker det här ju. Jag kan själv tänka mig att anknytningen kommer gå på en nanosekund, då vi ändå bär på barnet. Alltså det där med likhet...lyssnade på en podd i höstas, däer ett par gjort äd, och sen sa väldigt många bebisen då (pojken ), var lik mamman. Så det låter inte helt otroligt det du säger.

    Japp, nu är sprutan tagen iaf, igår, så nu är det nedräkning till april...är irriterad på kliniken och även mejlat dom igår att de bör ta upp det mer med framtida patienter. 
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2018-01-10 23:22:50 följande:
    Nädå, krävs rätt mkt för att jag ska ta illa upp.

    Blev så osäker med allt prat om mässling, så kollade med Svea vaccin och det visade sig vara difteri m.m. som jag fyllt på och inte MPR! Gaaah...! MEN som tur var har jag en klok mor som såg till att jag fick vaccin som tvååring, och sedan fick jag en spruta -85 enligt mitt vaccinationskort så jag är safe. Puuuuuh!
    Men så bra ! Min mor hade också sparat mitt vaccinationskort, men där står inget om vaccin som ca 2 åring, så jag tog det säkra före det osäkra. Kanske inte stor risk att man blivit smittad, men nu är det gjort iaf.
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2018-01-10 22:11:56 följande:

    Stina! Trevligt att du är från Göteborg Jag med!

    Nu hoppas jag på embryodonation som du. Bara pengar

    som fattas här. Var också en runda på Stork men icke.

    Hade du varit i London och försökt? Min dotter är 4!

    Tänker också på utifall jag ska ta Mässl. vacc. eller inte

    Vilka äe mer från gbg?

    Kram allihopa!


    Jag bor också i Göteborg:)

    Är det någon som skulle vilja ses, så får ni gärna skicka ett meddelande. Kan känna det är MYCKET tankar som snurrar i skallen om äd, så hade varit bra och kul och dela det med någon/några.
    Stina14 skrev 2018-01-10 23:20:12 följande:
    He hej!!

    Jag är på gång med embryodonation på AVA Riga, fick idag två förslag på kvinnor. Kändes helt otroligt. Man får ju inte se foto men man kan få en datorritad bild av donatorn. Men jag känner att ju längre in i processen jag kommer desto mindre vikt lägger jag på foto och utseende faktiskt, i början kändes det viktigare. Vad gäller de manliga antar jag att de skickar förslag men lite osäker, ska kolla så att jag inte måste beställa själv då jag bett om danska frön. Jag gör ju detta själv så det blir dubbeldonation. Om allt går enligt plan åker jag dit i mitten av februari för insättning!

    Jag kommer inte vaccinera mig nu, det får bli längre fram. Har en spruta sedan jag var liten och på VC sa de att den ger 80% skydd. De sa att risken är så liten att det var upp till mig. Må vara dumt men jag känner att jag inte vill skjuta fram resan till Riga.

    Ibland känns hela situationen helt overklig och jag fattar inte att jag faktiskt är på väg. Ibland känner jag mig orolig hur det ska gå att vara ensam mamma men det känns ändå rätt och för det mesta spännande. Jag fick kontakt med en tjej genom St Petersburg som har 2 egna donatorbarn och det hjälpte mkt att prata med henne.

    Jag separerade från min dotters pappa när hon var 3, (hon är 8 nu) och jag insåg att jag inte kommer hinna träffa rätt man att göra barn med så nu blir det så här, känns lite ledsamt ibland men jag får satsa på detta nu, träffa min drömman får bli sen :) Jag fyllde 43 i november och gjorde tre ivf försök på Stork 2016 men lyckades inte.

    Hoppas ni kan skrapa ihop lite pengar... Hur gammal är du?!
    Oj är du på g, så spännande ! Fick du se datorritad bild? Det fick inte vi på Ava. Kanske beror på att vi inte var så prioriterade...valde inte det dyraste paketet osv. 

    Jag vacklade också om jag skulle ta vaccinet, nu gjorde jag det, men jag pratade en stund med sköterskan, och hon sa inget om 80% mm, för jag var osäker, egentligen hade jag velat dra igång nu i januari ju, så det är segt vänta till april nu:/ men tiden brukar ju gå fort!

    Hur fick du tag på nån att prata med ang äd?

    Du kommer säkerligen fixa detta galant att vara själv med barnet! Chansen är ju stor du träffar nån sen också.
  • smurfen 11
    Stina14 skrev 2018-01-11 20:13:33 följande:
    Hej! 

    Jag ses jättegärna och pratar om allt :) Nästa vecka är jag barnfri från torsdag så då skulle det passa mig bra!

    Ja, jag har fått datorbilder på de kvinnliga donatorerna. Kommer få förslag på de manliga imorgon. Har i princip bestämt mig men ska landa lite i beslutet.

    Jag fick en kontakt via kliniken i St Petersburg, hon ringde upp mig och vi pratade i flera timmar. Det kändes så himla skönt att höra hennes historia.
    Har även skickat meddelande till dig.

    Är det nån mer som vill ses, så hör av er :)
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2018-02-24 11:46:25 följande:

    Hallå allihopa! Hur är det med er? Och hur går det med bebisfabrikerna? Smurfen, börjar det dra ihop sig?

    Här allt bra, förutom att Elsa fick en ganska kraftig reaktion på drick-vaccinet mot Rotavirus nu i veckan, med några kräkningar, diarré, lite feber och magbesvär. Men det är nästan borta nu och varade bara ett par dagar. Hellre det än att få magsjukan from hell liksom.. Annars växer hon så det knakar, minsta storlekarna urvuxna och har gått upp ca 1,2 kg från födelsevikt. Ler, gör små svarsljud och härmas, jag smågråter varje dag av lycka o kärlek när hon är så där oemotståndligt ljuvlig liksom. Två månader på onsdag! Går så fort.. <3


    Hallå Maran:) kul å höra från dig!

    Gott å höra det lilla knytet mår bra, även om biverkningarna lät mindre kul...det är så lustigt, jag tänkte på dig igår tror jag det var och tänkte" nu är Marans redan 2 månader"

    Jodå, hade planer på att åka för äd nu förra veckan faktiskt, men vi kommer göra som sagt innan, april, möjligen maj, då mars inte alls funkar att åka i för mig. Dock lite funderingar kring donatorns ålder när hon donerade:(, kliniken har gett tre bud nu, att donatorn är antingen 29,30 eller 36, vilket irriterar mig såklart, och jag har naturligtvis legat på kliniken om svar, påstridig som jag är. Så får se. 
  • smurfen 11
    Maran73 skrev 2018-02-25 11:42:20 följande:
    Ha ha, ja när man talar om trollen typ.

    Nähä, sist jag hörde/läste ngt vad det februari/mars som gällde. Känner mig helt otålig å dina vägnar! Kan tänka mig hur DU känner då. Så synd att det ska strula hela tiden! Man blir ju less..

    Vaddå, är det olika personer som sagt olika åldrar på donatorn eller vad?
    Jo jag tog ju MPR sprutan i januari, sen jagade jag uppgifter om när man tidigast kunde börja äd, och nu blev det ytterligare tid. Kommer så väl ihåg att vi sa till kliniken att vi gärna ville säta igång i  oktober/november, senast december. Då sa koordinatorn " it's a process". Nu fattar jag vad hon menar...

    Nä det är samma koordinator som säger olika, hon svarade nu att det är 30 som gäller. Nåjaa, får släppa det nu, annars kommer vi ingenvart. Så nu drar det ihop sig, ca 2 månader kvar innan vi kan åka. Så håll tummarna!  
  • smurfen 11
    Linsi skrev 2018-03-01 10:07:05 följande:

    Hej!
    Smyger in och läser lite i tråden.
    Tror att vi var i samma ruvartråd tidigare smurf11 (i januari)
    Vårt första IVF-försök misslyckades och ska påbörja försök nr 2 nästa vecka (om mensen kommer som den ska)

    Jag har så smått börjat fundera på äggdonation, men min sambo är tveksam. Han tycker inte att det skulle vara vårt barn. 
    Hur har era män resonerat? Var de med på det från början eller behövde de lite tid att processa?

    Vi träffades också sent i livet för två år sedan. Jag fyller 41 nästa vecka. Så det börjar brinna lite i knutarna. 
    Om vi inte blir gravida på detta försöket så blir det kanske ytterligare ett. De sägs ju att de flesta blir gravida inom 3 försök.
    Så efter sommaren vill jag isåfall komma till skott med en äggdonation.

    Skulle gärna få all input jag kan få kring hur era män ställde sig till äggdonationen. 
    För mig är barn viktigare än gener. 


    Hej,
    Tror det finns en annan med ungefär samma nickname här på fl, det var tyvärr inte jag, hade gärna ruvat:)

    Min sambo trodde detta skulle gå lätt att skaffa barn, innan vi var på vårt utredningsamtal så visste han inte ens att äggen är lika gamla som kvinnorna. Han fattade inte varför det tog sån tid:)

    Efter vårt misslyckade ivf i maj 2017 så ville inte min sambo göra äd först, han var emot det, mycket därför att man inte kommer veta precis vem donatorn är. Att det inte är hela vårt biologiska har han aldrig nämnt. Tvärtom det är ju hans gener som förs vidare, inte mina. Men han mjuknade till hösten, han har väl också insett att utan äd blir det inga barn. Men min sambo kan lika gärna leva utan. Tror det är mer kvinnligt att "vilja" ha barn". ligger väl i våra gener. Jag funderar en del på att man inte vet sjukdomshistorik och vilka gener donatorerna bär på.

    Vi har inga barn alls sen innan, har ni? Ålder på er?
  • smurfen 11
    UndrandeSökare skrev 2018-03-02 11:17:13 följande:
    Jag har läst nu att man kan få öppen äggdonation i USA (läste om en svensk kvinna som fick en dotter genom en klinik i San Diego på så sätt). Fast det blir ju mycket dyrare att resa till USA. Men om man absolut inte kan tänka sig anonym äggdonator så är ju det ett sätt. USA har högre åldersgränser än Finland, Danmark och Island, de länder som också erbjuder öppna äggdonatorer.
    Jo det kan man få, men tror det kostar ca 250 papp. Men man får vad man betalar för i service också där...
  • smurfen 11
    Linsi skrev 2018-03-03 10:42:34 följande:
    Jag hade ok äggreserv för min ålder 4,1 i oktober. Men det säger ju inget om kvaliteten på äggen.

    Vi får prata med läkarna under våra försök och höra vad de säger.

    Har nu fått barn genom äd? Eller är ni inne i processen?

    Har ni valt klinik? Vilken blev det och varför blev det just den kliniken?

    Jag har börjat titta runt lite. Jag vill ha en plan B att luta mig mot ifall våra försök inte lyckas.

    Jag följer med er i tråden och håller er uppdaterade.
    Oj, 4,1, det är ju jättebra, jag hade 1,9 när jag precis fyllt 41. Om det mätts i samma skala som jag gjorde. Kommer inte ihåg om du sa hur många ägg du fick ut, men som du säger, kvalitèn ska ju vara bra också. Manlig faktor, gör ni icsi då? Lycka till i alla fall!

    En av mina kompisar, fyler 43 i maj, gör sin andra ivf nu, och på första fick hon ut 9 ägg, och ett insatt men inte plus. Får se hur det går för henne denna gång. Hon hade 1,4 i AMH i höstas.

    Vi ska göra första äd:n i april eller maj. Valde Invimed i Polen. Billigare, men lite mindre chans att få till frysen då de använder frysta encelliga ägg som sen befruktas. Har hört lite varierande resultat från den kliniken, men nu har vi betalt första avgiften. Sen har vi kunnat se kort på donatorerna också, vilket inte går i alla andra länder.

    Hade kunnat tänka mig öppen donation också. Men inte säkert donatorn vill bli kontaktad.
  • smurfen 11
    Linsi skrev 2018-03-06 08:56:52 följande:

    Åh spännande att snart vara igång.

    Det måste vara svårt att välja klinik. Jag har bara skummat igenom och läst lite då vi inte är i det läget än. Men vilken djungel - och som du skriver, priserna varierar ju en hel del.

    Min mens är på gång nu. Så jag ska kontakta kliniken idag el imorgon beroende på när mensen kommer igång ordentligt och då får vi veta när jag ska börja med sprutorna.

    Förra gången fick jag ut 6 ägg ur 9 blåsor. 2 av dem blev befruktade genom ICSI och båda sattes tillbaka dag 2. De ville inte vänta längre utan tyckte att kroppen är bästa chansen för att de skulle utvecklas. Vet inte om det var så att de inte fäste eller om de helt enkelt slutade dela sig.

    Nu sätter vi nytt hopp till detta försöket.

    Många säger att försök 1 är för att se om kroppen svarar överhuvudtaget. Ska fortsätta med kort protokoll och samma substans men något ökad dos.

    Hoppas att vi får ut några fler ägg denna gången.

    Hur förbereder ni er inför äd nu?

    Går du på någon form av nedreglering? Man måste väl se till att cykeln är i någorlunda fas med donatorn eller?! Hur fungerar det?


    Har du börjat med sprutor?

    Jag önskar ibland att vi fått göra ett försök till med annat upplägg. Min kompis som gör IVF nu, fyller 43 i maj, hade 12 blåsor på vul idag. Hon fick annat upplägg denna andra gång.

    Undrande har svarat ser jag.

    Jag gör ingen nedreglering. Bara östrogenom, trombyl och kortison från dag tre. Sen insätt dag 15 typ.
Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?