• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Är i startgroparna för ivf, är nästan 42 år. Försökt naturligt i ca ett och ett halvt år. Inga barn innan. Sambon och jag träffades när vi var 40. Har haft högt prolaktin, pga stress förmodligen, men nu tror jag det är ok., så det plus åldern har såklart spelat roll om det blivit nåt eller ej..Gjort utredning på det mesta utom mina äggledare ( lite konstigt)..Sambons spermier är ok. Får se om ivf funkar annars blir det ev äd...
    Nån över 40 som ska börja ivf? Eller äd inom kort?
    Eller är under behandling?

  • Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?
  • smurfen 11
    Jessy01 skrev 2017-02-16 11:49:49 följande:

    Ja just det...ang. spermieprov. Det kan ju vara så att en gång är de nedsatta och 3 månader är de helt ok. Om t.ex mannen badat varmt eller hsft feber 3 månader innan provet då kan det visa "falskt" negativt om jsg förstår det rätt. Tar 90 dagar för nya spermier att bildas....detta vet ni säkert bara jag som var obildad Så absolut inga varma bad!


    Åh , det där har jag tyvärr tjatat på min sambo om, han badar typ två gånger per vecka, och ibland har jag känt på vattnet och sagt, du skadar väl inte fiskarna nu va??  Då blir han arg. Men han tror inte på mig att det kan störa. Jag gör ju det jag kan för att få det funka, då får ju han göra sin del också...dessutom dricker han mycket kaffe, blir tokig !

    Min sambo hade vid senaste provet normalt antal och pigga fiskar, därför tycker han inte han behöver skära ner på nånting.
  • Jessy01

    Smurfen....det verkar ju vara tvärtom att mens tidigt=sent klimakterie....inte säker men läst det på många ställen....sen är det väl klart individuellt......
    Bad= ej bra alls....det sa kliniken jag går på att det är ett big nono....bastu är ok då man svettas ut men i bad går det ju inte att svettas....blir överhettat. Min kille blev också sur först men visade honom broschyren från kliniken där det står. Sen kan det ju vara så att när din kille har normala så kanske det inte spelar lika stor roll...

  • smurfen 11

    Nu blir jag tokkig!

    Kämpat som en gnu med dessa mediciner i två dagar, har ju mejlat två kliniker om finska receptet, men kan ingen av dom då kläcka ur sig att det behöver skrivas om???

    Nu kan vi inte starta idag, då receptet jag fick är scannat, det behöver vara original, om inte en svensk läkare skrivit om det....Grrr!

    Helt lipfärdig och vill bara lägga mig under en stor sten nu och skita i allt!

    Hoopaas det nu är meningen vi ska göra ivf här i Sverige !

    Ville bara skriva av mig, förlåt mitt ego inlägg.

  • Jessy01

    Men nej Smurfen det får ju bara inte hända! De borde vetat kan man tycka! Stackars dig...dagar blir ju till år i samband med IVF....men hoppas hoppas att det var meningen med att börja i mars! Jag inbillar mig att det är lättare att bli gravid framåt när det närmar sig våren och förhoppningsvis är lite plusgrader! Jsg vet konstig tanke men det känns så. Sänder lite kramar iallafall och hoppas att du mår lite lite bättre imorgon.

  • UndrandeSökare

    Wow vad ni är aktiva och skriver mycket !

    Superfurry - Ja, jag kommer använda immmunmediciner vid ÄD. Jag ångrar definitivt inte att vi åkte till Dr D för han tog mycket fler och även andra prover än de gjorde på missfallsutredningen i Sverige. Så om du tror ditt immunförsvar kan vara ett problem så sök dig till Aten och gör utredning föreslår jag.

    Serum är jätteduktiga, jag har inte hört nån som blivit besvikna på dem. Dr D är också duktig men ÄD är inte hans specialite har jag fattat det som. Däremot är han mycket bra på immunförsvaret.

  • UndrandeSökare

    Maran -Ja, tyvärr kommer nog alla gyn som var på den konferensen inte skriva ut på h-kortet. Men bra att du hittade en som inte hade varit där

  • UndrandeSökare

    Smurfen - förstår om du är ledsen och frustrerad. Det viktigaste är att EU- receptet är i färg och orginal. Jag har fått mina EU-recept på mail av Dr D sen skriver jag ut dem på en färg laserskrivare, då funkar det utmärkt att lösa ut på apoteket. Pröva med Lloyds apotek, jag har själv fått tipset av andra att de ska vara bäst att ha och göra med när det gäller Eu-recept. Kolla på deras hemsida så ser du var de finns. Annars be din klinik posta orginalreceptet till dig i färg. Hoppas det ordnar sig.

  • UndrandeSökare

    Smurfen - Sista minuten resa till Aten är inte helt fel om du har tid och möjlighet. Du måste bara ha med dig en lista på de verksamma ämnena i de medicinerna du ska använda, eftersom det är inte säkert att medicinen har samma namn här och där. Trombyl heter tex Baby Aspirin där och är på 100mg istället för 75mg som Trombyl är på. Prednisolon här heter Prezolon där tex.

    Men de versamma ämnena är samma.

  • UndrandeSökare

    Smurfen - Nej, kromosomutredning är inte PgS tyvärr Vi gjorde Kromosomutredning (det ingår i missfallsutredningen) och är bara ett blodprov på både mannen och kvinnan där man analyserar 50blodceller hos vardera och kollar om det finns könskromosomer i alla de 50 analyserade cellerna. Det säger alltså inget om mannens spermakvalitet. En man kan vara 46xy och ändå ha dåliga spermier. Så skippa kromosomtestet (eller gör det om ni vill, också) men se åtminstone till att få göra spermatest med Morfologi (det som Marans man hade gjort). Det testet är mycket viktigare ! Bara ett tips

  • Maran73

    Godmorgon!

    Fy vad motigt Smurfen!!! Många kramar! Det är sådana här saker som gör det bökigt med att behandlas utomlands.... Vet inte riktigt om det är svenska eller europeiska receptföreskrifter som gäller vid expediering av EU-recept, men om det är europeiska (vilket jag tror, ska kolla på jobbet) borde klinikerna vara bättre på att klargöra vad som gäller när de skriver ut! Men, ofta är läkarna så inne i sin egen lilla bubbla och bryr sig inte om att lära sig "administration och regler". De är häpnadsväckande okunniga har jag märkt... Hoppas iaf att det löser sig!

    Har också hört att det är tvärtom, att mens sent ofta innebär tidigt klimakterie. Märkligt om det nu stämmer... Kan det vara att man har något färre ägg än normalt om man får mens sent? Vem vet...

    Ringde min gyn igår, min man ska gå dit på måndag och få remiss till androlog (nytt ord!) på Huddinge sjh. "HA! Nu är det DIN tur att masa dig upp tidigt på morgonen på dropin tiden, och sitta i väntrummet!"

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?