• smurfen 11

    ivf / äd 2016/ 2017?

    Är i startgroparna för ivf, är nästan 42 år. Försökt naturligt i ca ett och ett halvt år. Inga barn innan. Sambon och jag träffades när vi var 40. Har haft högt prolaktin, pga stress förmodligen, men nu tror jag det är ok., så det plus åldern har såklart spelat roll om det blivit nåt eller ej..Gjort utredning på det mesta utom mina äggledare ( lite konstigt)..Sambons spermier är ok. Får se om ivf funkar annars blir det ev äd...
    Nån över 40 som ska börja ivf? Eller äd inom kort?
    Eller är under behandling?

  • Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?
  • smurfen 11

    Superfurry och Maran,

    Pmol i amh vad blir det i andra skalan? I ug?

    Min mor och syster kom in i klimakteriet runt 50, men de rökte och då blir det tidigare säger dom.

    Men hur lyckas ni, även du Maran, få läkemedel på förmån? ? mejlbombat två gyn här i Götet men nej. Däremot kunde man ansöka på FK sa dom, om att få det på hskyddet, så nu ska de ringa mig. Suck! Vill ju helst göra pgs i Finland . ..

    Maran men tänk om detta är guldägget som de ska göra pgs på! Bara för att ni bestämt er för äd!

    Får testa naproxen då...Ska ta det precis innan äggledarkoll oxå, det är ju närmare äl.

  • UndrandeSökare

    Superfurry - En immunutredning kostar ca 20.000 sek hos Dr D. Sen tillkommer flyg, hotell etc

    Man bara skickar ett mail till Dr D och säger att man vill bli hans patient så skickar han ett patientformulär du ska fylla i. Sen pratar ni med varandra via Skype eller telefon. Sen bokar du hotell och flyg och reser dit.

    Han gör vul, tar blodprover som skickas till labb i Usa och du får ev. ditt första intralipiddropp. Alla mediciner som behövs kan köpas receptfritt på Apoteken i Aten.

    Hos Serum vet jag inte vad det kostar. Googla på ivfSerum i Aten så hittar du dem.

    Du är välkommen till Atentråden här på Familjeliv, "Vi som snart är gravida efter utredning i Aten" Där finns massor med info och tjejer/kvinnor som både varit eller är på väg till Aten.

  • UndrandeSökare

    Maran - Ja, ni kan göra om spermatestet med morfologi om ni vill där mannen avstår från sex, utlösning, bastu, etc i 3-4 dagar. Obs ! inga mediciner får han ta heller undet den tiden. Annars går ni direkt på fragmentationstestet om ni vill spara tid. Morfologitestet går att göra på fertilitetsavdeln (RMC) på svenska sjukhus om mannen är under 55år och ni har en läkarremiss för det. Annars gör båda testen hos AvaRiga.

    Ja, det kan bli så att man måste använda både manlig och kvinnlig donator. Visst är det jättetråkigt om det blir ED istället för ÄD men huvudsaken i slutändan är ju att man lyckas och får barn eller hur?

    Jag tycker att det är ett tecken på att det är en mycket seriös klinik man har att göra med (AvaRiga) när de vägrar använda sperma som inte är 100% bra. Men visst är det tråkigt för de män/kvinnor som inte blir genetisk förälder, men man sätter ju sin prägel på ett barn man uppfostrar också eller hur? Man kan ju behöva ha lite tid att fundera hur man vill göra om man väljer detta eller väljer att leva barnlös resten av livet.

    Självklart är detta inget man är inställd på när man börjar försöka få barn. Sorry för långt inlägg.

    Hoppas det går bra för er !

  • UndrandeSökare

    Jessy - Ja, jag har flera autoimmuna sjukdomar. Finns även autoimmuna sjukdomar i släkten.

    Om jag har missat någon fråga så hojta bara till !

  • Superfurry
    smurfen 11 skrev 2017-02-15 10:05:59 följande:

    Superfurry och Maran,

    Pmol i amh vad blir det i andra skalan? I ug?

    Min mor och syster kom in i klimakteriet runt 50, men de rökte och då blir det tidigare säger dom.

    Men hur lyckas ni, även du Maran, få läkemedel på förmån? ? mejlbombat två gyn här i Götet men nej. Däremot kunde man ansöka på FK sa dom, om att få det på hskyddet, så nu ska de ringa mig. Suck! Vill ju helst göra pgs i Finland . ..

    Maran men tänk om detta är guldägget som de ska göra pgs på! Bara för att ni bestämt er för äd!

    Får testa naproxen då...Ska ta det precis innan äggledarkoll oxå, det är ju närmare äl.


    Hej! Jag mailade runt till alla gynmottagningar i stan och så var det en efter en som svarade att de kunde hjälpa till eller att de inte alls kunde. Ganska jämnt faktisk.. Det var faktisk fler som sa sig kunna hjälpa till men jag valde den första som svarade, vilket jag är glad för nu för han e kanon!

    Maran: precis som de föregående talarna säger jag: ja tänk om det är ett guldägg men att den var lite seg bara? Du har helt rätt tänk om mannen också har en massa konstigehter i sina simmare så det blir dubbelt upp svårt? Min sambo är ju ung så chanserna att han har kassa är förminskade, men man kan ju ha en del DNA , kromosom och genetiska fel ändå trots ung ålder precis som en ung kvinna kan ha taskiga ägg...

    Ego: har känning av PMS och höll på att sparka till en kopieringsmaskin som inte ville som mig på jobbet :O stress nu är det bara dagar till sportlov! Inte varit hos min akunputör på en månad och det känns. Hormonerna löper amok! :) Lite spottings har jag också så tanten e här närsom...
     
    Jag har mailat runt angående denna behandling som de gjorde på mina ägg sist på CFC och så googlade jag runt och hittade en sida, japansk IVF sida som var på engelska, där förklarade de hur det går till med befruktning och aktivering av delningen. Döm om min förvåning men enligt denna sida så kan ICSI behandling göra att när spermien går in i ägget så kan den missa att träffa den punkten där de två kärnorna möts så att delningen sätts igång, nånting att göra med att den inte träffar membranen (?) tydligen så kan ju nålen sticka iväg nån nanoml och missa detta. Jag blev helt paff. Vaaaa liksom? tänk om detta hänt oss alla ggr de gjort ISCI på våra ägg? :O :O vi har ju sån otur så det skulle inte förvåna mig (sorry att jag e så pessimistisk men vi har faktisk haft otroligt mycket otur).

    Enligt sidan så är det spermien, inte ägget som har med sig denna calcium... Så spermien sätter igång denna kedjereaktion!!!! Jag e i chock då jag faktisk förstått att oftast är det äggets fel och att det är ägget som har denna inneboende kvalitet för att sätta igång delningen. Detta har jag läst i andra artiklar. Hur kan de säga så olika tänker jag?

    Här är en länk till sidan: 

    www.oakclinic-group.com/english/funin_eg/ss_calcium_eg.html

    Jag har läst det tre ggr nu för att vara säker att jag inte tolkar allt fel, men det tror jag inte. Men ja jag kan ha översatt det fel i mitt huvud :) så om någon har tid får hon gärna ge mig en second opinion!!

    Smurfen: vet ej vad det blir i den andra skalen, någon annan?

    Så nu ska jag stressa vidare och hoppas att jag inte smäller till någon idag haha
  • Maran73

    Hallå igen!

    På denna sida anges riktvärden för AMH enligt båda mätmetoderna: http://www.fertilitetsguiden.com/genetik/fsh_amh.php

    Smurfen, jag hade helt enkelt tur att på första försöket hitta en gyn som är "samarbetsvillig", men letade efter tips här på FL och hittade honom på det sättet! Kan du söka här? "tips på bra gynekolog i GBG" kanske? Var det GBG, minns inte...  

    Jo, har vi en jääääkla tur är embryot friskt och bara var lite långsamt i starten, men utgår (för att slippa bli besviken antar jag) ifrån motsatsen. Min koordinator skrev "the quality is not very bad, the score is BC3BB". Har ingen aning om vilken metod för embryogradering de använder dock, och hittar ingen bra info när jag googlar. Men beslutat mig för att skita i googlandet och bara ta det som det kommer. Vet iaf att ett C inte är positivt direkt oavsett metod... 

    Dags att gå hem och vila sig, har haft "hugg" över äggstockarna och dålig mage, hoppas inget börjar strula....

    Hörs! Kram  

  • Superfurry

    Maran! betyg C i nuvarande betygssystem är ju som det gamla VG och det är ju en 6,5-7 i en tioskala skulle jag säga. Så om denna C de gradera det med motsvarar ungefär detta så är den inte hundra, med helt klart godkänd. Håller tummarna för denna lilla kämpe och att det visar sig att den är ok att återföra!!!

  • Maran73
    Superfurry skrev 2017-02-15 20:11:58 följande:

    Maran! betyg C i nuvarande betygssystem är ju som det gamla VG och det är ju en 6,5-7 i en tioskala skulle jag säga. Så om denna C de gradera det med motsvarar ungefär detta så är den inte hundra, med helt klart godkänd. Håller tummarna för denna lilla kämpe och att det visar sig att den är ok att återföra!!!


    Tack f tummar! Tja, man vet ju aldrig... Tror inte det motsvarar betygssystem, kollade upp graderingen på våra frön i förra omgången, då jag faktiskt hittade en förklaring av just detta sätt att poängsätta, och ser att detta frö har exakt samma gradering som det bästa av de två. Vilket ju var defekt... Vill minnas att BC3BB innebar typ "inte det värsta embryo vi sett, men det kan bli mycket bättre". Självklart är inte graderingen alls ett säkert sätt att visa om embryot är normalt eller ej, men en fingervisning är det nog ändå. Så... tror jag fortsätter utgå från att det är defekt igen, för att bespara mig besvikelse. Mitt glas är i normala fall halvfullt och inte halvtomt, men nu gör jag nog ett undantag...

    Men ni är så snälla som försöker peppa mig! <3

    Undrande, tack f all info! Ja, visst är det så att det är barnet och inte generna som är fokus, men det är ju min man som i så fall helt "går miste om" att sprida sina gener till eftervärlden. Jag har ju faktiskt redan barn, och känner därför att ÄD är helt ok, men hur hade jag känt om jag inte haft sonen? Vi har liksom inte ens funderat över situationen om mannens spermier inte kan användas... Hade min man haft barn redan så hade vi nog inte gett oss in i bebisfabriken öht, så han är något av "huvudperson" i det hela. Är ni med på vad jag menar? Men, det är som sagt ingen idé att gå händelserna i förväg! Den dagen den sorgen.

    VARFÖR måste jag bete mig som en tonåring betr att gå och lägga mig i tid?? Nu är klockan tolv IGEN....
  • Jessy01

    Hej tjejer!

    Ville bara säga att idag möttes jag av en leende kollega som försökt bli gravid länge....hon är nu gravid i v.12 och är född -72 i feb. dessutom. Ger en lite hopp Och en liten gnutta avundsjuka

  • Jessy01

    Glömde fråga en sak....de som funderar på spermadonator här....hur har era män reagerat? Tänkte föreslå det om det inte fungerar denna gången med IVF....orkar inte gå igenom ett IVF till....rädd för att bli deprimerad om jag gör så....kram

Svar på tråden ivf / äd 2016/ 2017?