• Gian80

    Syskonförsök med ivf höst/vinter 2016

    Vi har en son på 10 månader som kom till med ivf efter hela åtta insättningar (6 ET och 2 FET). Vi har manlig faktor, väldigt få och slöa spermier, som orsak till att vi inte kan få barn på naturlig väg.

    Längtar efter ett syskon är stor och vi har nu redan påbörjat behandling igen och sprayar med Synarela. Förhoppningen är att börja med sprutor inom några veckor.

    Någon annan som håller på med syskonförsök via ivf och som vill följas åt?

    Vi går på calanderska i Göteborg och det va även dom som tillslut lyckades få till vår fantastiska lille son.

  • Svar på tråden Syskonförsök med ivf höst/vinter 2016
  • Gian80
    Gian80 skrev 2016-11-07 09:01:15 följande:

    Låter lovande tycker jag!!! ????

    Ja, ruvardagarna är så sega!!! Vilken dag är det nu?

    Här mås det sådär, ganska oförändrat, Dvs konstant huvudvärk och allmänt "dåsig" typ.. ser så fram emot att få börja med sprutorna och bli typ "normal" igen!

    Vi bor en liten bit utanför Göteborg, i Lerum.

    Vart bor ni?


    Skulle vara en glad gubbe och inte ???? :)
  • synthetical
    Gian80 skrev 2016-11-07 09:01:15 följande:

    Låter lovande tycker jag!!! ????

    Ja, ruvardagarna är så sega!!! Vilken dag är det nu?

    Här mås det sådär, ganska oförändrat, Dvs konstant huvudvärk och allmänt "dåsig" typ.. ser så fram emot att få börja med sprutorna och bli typ "normal" igen!

    Vi bor en liten bit utanför Göteborg, i Lerum.

    Vart bor ni?


    Nä du skojar. Världen är allt bra liten... Vi bor också i Lerum faktiskt.

    Ja usch dag 7 nu. Snart BIM ???? Vet du något om när du får börja?
  • Gian80
    synthetical skrev 2016-11-07 10:24:48 följande:

    Nä du skojar. Världen är allt bra liten... Vi bor också i Lerum faktiskt.

    Ja usch dag 7 nu. Snart BIM ???? Vet du något om när du får börja?


    Haha, komiskt! :)

    Då kanske vi tom vet vilka den andre är... är du uppvuxen i Lerum?

    Hoppas på att få reda på när jag får börja imorgon. Vågar inte ens hoppas på att få börja imorgon, då det konstant skjuts upp. Men förhoppningsvis vet jag väl iaf mer imorgon.
  • MAD86
    Gian80 skrev 2016-11-05 17:01:44 följande:
    Men shit vad mycket som hänt er!!! :(

    Och framförallt vad jobbigt med sonens hjärtfel, beklagar verkligen!!! Kan inte ens försöka sätta mig in i hur det måste känts att få ett sånt besked. Vilken oro ni måste haft (och kanske delvis fortfarande har). Mycket tråkigt att höra!!!

    Och måste ha varit väldigt tungt att få ett besked på RUL att något inte stod rätt till, men vilken tur att dom hade fel och att allt såg bra ut tillslut!!!

    Alltså, bortsett från att vår son hela tiden varit frisk, så är våra historier väldigt lika varandra! Nästan lite skrämmande lika! Vi hade också en väldigt tuff start med vår lille älskling! Väldigt jobbig förlossning, amning som inte kom igång (men sen blev det bra tillslut, men fick ge lite ersättning också då han va sånt matvrak). Han låg precis på gränsen för gulsot och vi blev inte utskrivna från BB direkt utan fick komma tillbaka varje dag för mätning osv (vilket jag va väldigt tacksam över att dom gjorde). Sen fick jag åka in akut till akuten pga riktigt besvärlig migrän (jag va rädd för att det va nån hjärnblödning först) fick en stor knöl i bröstet som fick tas bort (visade sig som tur va att det inte va nån fara, men mycket oro innan det konstaterades att den va ofarlig). Min svärfar va nära att dö i en hjärtinfarkt och min sambo blev tre gånger riktigt sjuk (inte livshotande som tur va) men såpass illa att han va riktigt dålig och inte ens kunde lyfta vår son under långa perioder.

    Allt detta och liten annat till, innan han ens hade blivit fyra månader, så starten va allt annat än bra för oss också!

    Men sen dess, har livet bara lekt mer eller mindre och jag njuter för fullt precis var enda dag!!!

    Ja, vår resa för att få sonen va rent ut sagt fördjävlig, om man får säga så! Shit va dåligt vi mådde! Och vi hade nästan gett upp hoppet om att lyckas faktiskt, i slutet fortsatte vi mest för att jag va tvungen att känna att jag verkligen hade gjort ALLT innan vi skulle bestämma oss för att ge upp. Och vi har hoppat runt på massa olika klinker, träffat så många olika läkare samt även tillslut gjort en extra utredning nere i Athen (från början för att kolla mer exakt hur dåliga min sambos spermier verkligen va). Den visade på att vi hade infektioner och vi fick stark antibiotika utskriven där. Så inför vårt sista försök hade vi ätit antibiotika (innan FET som blev vår son). Detta är dock inget vi har diskuterat med våran läkare i Sverige. Utan något vi gjort vid sidan om, Dvs vi tog antibiotikan mellan misslyckandet efter vårt ET och innan vi gjorde FET. Om det va det som gjorde det eller om det bara va en slump att vår son kom till just efter det, det vet vi ju inte! Jag hoppas ju på att det va infektionen som ställde till det, för isf borde det gå lättare att få till ett syskon och det lär väl tiden utvisa isf...

    Skulle kunna skriva hur mycket som helst om vad vi gjort och testat, men då blir det så långt här! Men det är inte mycket inom ivf-området som jag inte testat eller iaf satt mig in i.. jag hade nästan kunnat doktorera i ämnet vid den tiden :)

    Det vanligaste är, iaf när man går privat, att göra det korta protokollet. Och har du även blivit överstimulerad så kan jag nästan garantera att dom kör det korta på dig! Risken för överstimulering är större när man kör den långa!

    Vi har gjorde det korta våra första fem behandlingar, och när jag sen bytte till CA så ville han testa att köra den långa. Vi har alltid med den korta haft problem med att mina ägg inte mognar, tex en av gångerna så plockades jag på 15 ägg men då va hela 9 ägg omogna och av de 6 mogna så befruktades bara 3, så inget vidare resultat. Så CA ville nu testa och se om äggen mognade bättre för mig med den långa metoden och det gjorde dom :) hela 12 av 14 va mogna sist. Så därför vill de, såklart, även denna gången köra på den långa för mig. Samt att vår son ju faktiskt blev till med ett embryo skapat efter långt protokoll, så det va liksom inget att diskutera ens.

    Cystan/cystorna upptäcktes då jag inte fick någon blödning när jag skulle och således inte blev nedreglerad. Cystorna ligger och avger hormoner och gör så att kroppen inte kan svara fullt ut på nässprayen som jag förstått det.

    Va tråkigt att det blev så med era frysförsök, men är väl tyvärr inte helt ovanligt att dom tappar celler när dom ska tinas.

    Frysförsök med blastocyster så överlever 90% ca och är mer eller mindre helt intakta som jag förstått det. Men däremot så är det oftast väldigt många som faller bort på vägen och man får ist kanske inget till frysen.

    På nordic när jag gjorde FET där så va det heller ingen undersökning inför (men det va drygt två år sedan). På calanderska fick jag en undersökning inför FET, så verkar vara väldigt olika från klinik till klinik hur de gör.

    På calanderska kostar ett FET 16 tusen har jag för mig, samt 2 tusen i kostnad för att dom fryst embryot, så det är inte billigt att inte kunna få barn naturligt :(

    När har ni tid hos nordic? Och tanken va att starta så snart ni kunde va?

    Cystorna är kvar på mig, men förhoppningvis tar dom bort dom på tisdag. Och hoppas så att jag får starta snart efter det. Huvudet spränger konstant och är så jäkla trött på att gå och vänta på att få starta igång...

    menmen, är väl bara att bita ihop! :)
    Hej!

    Ledsen att jag är så seg på att svara. Man har ju inte riktigt lika mycket "egentid" längre.

    Våra historier är ju verkligen lika! Måste ha varit en riktigt tuff start för er med. Men så skönt att allt blivit bättre och att man kan njuta av livet som mamma :) Ja just det, jag läste att både du och en annan tjej i tråden bor i Lerum. Jag är från Lerum från början, men bor inte där längre. Vilket sammanträffande!!! Tre Lerumare i tråden :)

    Får jag råga hur det kommer sig att ni bytte från nordic till carlanderska? Var ni inte nöjda med nordic?
    Intressant med utredningen som ni gjorde i Athen. Har läst en del i greklandstråden här på familjeliv och det verkar som att dom är duktigare på barnlöshet än i Sverige. Sverige känns så stelbenta. Hoppas det var antibiotikan som behövdes för er. Som du skriver så borde det i så fall gå lättare för er den här gången :) Jag tog fragmin-sprutor i en månad för överstimuleringen vid min ivf då sonen kom till. Funderar ibland på om det kan ha hjälpt till att få till ett plus.

    Usch, det här med IVF är inte billigt alltså. Misstänker att ni lagt en hel del. Men har ni aldrig gått på Sahlgrenska? Vi kommer troligtvis börja med ett två-pack på Nordic. Kostar 47000 kr och man får inte ha fyllt 31 år. Fyller 31 år i April, så det är precis så att vi får köpa det. 

    Ja just det, hur många dagar har korta protokollet tagit för dig? Är det vid äggplocket eller två dagar senare dom tar beslut om att försöka odla till blastocyster?

    Viska till Nordic den 15/11. Så det är inte så många dagar kvar :) På telefon sa det att vi kan köra igång direkt vid nästa mens som bör komma i slutet på månaden.

    Hoppas det går bra med cystorna imorgon nu. Håller tummarna!

    Natti nattt


  • synthetical
    Gian80 skrev 2016-11-07 18:32:49 följande:

    Haha, komiskt! :)

    Då kanske vi tom vet vilka den andre är... är du uppvuxen i Lerum?

    Hoppas på att få reda på när jag får börja imorgon. Vågar inte ens hoppas på att få börja imorgon, då det konstant skjuts upp. Men förhoppningsvis vet jag väl iaf mer imorgon.


    Nej jag är inte uppvuxen här. Utan i eller ja utanför Mölndal.

    Hoppas att det går bra för dig idag och att du får starta. Jag håller tummarna. Du får uppdatera sedan när du vet.
  • Gian80
    synthetical skrev 2016-11-08 07:10:28 följande:

    Nej jag är inte uppvuxen här. Utan i eller ja utanför Mölndal.

    Hoppas att det går bra för dig idag och att du får starta. Jag håller tummarna. Du får uppdatera sedan när du vet.


    Aha, nej då vet jag nog inte vem du är! Men roligt lite extra roligt med lerumsfolk här ju :)

    Tack för tumhållningen! Men gick tyvärr inte speciellt bra idag heller :( för varje gång jag är där så känns det bara som att få starta kommer längre och längre bort... dom två mindre cystorna på ena sidan hade krympt och behövde således inte tas bort, men den större på andra sidan va kvar och den tog hon bort nu. Va som ett vanligt plock, fast utan morfin. Så den är borta nu, det va ju bra iaf! :)

    Men tyvärr verkar det som att cystan legat och avgett hormoner som fått min kropp att bilda ny hinna i livmodern. Så trots att jag blött konstant i typ 10 dagar så va hinnan nu tjockare än den va när jag va där förra veckan. Så nu måste jag invänta ännu en blödning innan jag får starta med sprutor. Fick nya tabletter som ska tas för att säkert få kroppen att blöda. Ska äta dom i en vecka och några dagar efter jag slutat bör det komma en ny blödning och ytterligare några dagar eter det får jag då åter komma på kontroll och om allt ser bra ut då så får jag starta. Så minst två veckor till med nässpray blir det väl iaf minst, Dvs längre än vad man egentligen går på nässpray när man startar. Och helt ärligt så vet jag knappt hur jag ska stå ut! Har konstant huvudvärk och yrsel och försöker bara att genomlida dagen typ, varenda morgon känns det som jag varit på fest och druckit ett antal glas rödvin för mycket typ... är så frestad att bara lägga ner det just nu, för känns ändå inte som jag någonsin kommer komma längre än att spraya...

    Men det är väl bara att bita ihop och hoppas på att det löser sig och att jag iaf hinner komma igång så jag hinner ett plock innan dom stänger för julen iaf. Annars blir jag tvungen att avbryta, vill inte spraya och må så här under jul och nyår.

    Jag har ändå gjort hela sex behandlingar innan (fast d va ju fem den korta metoden) och jag har aldrig mått i närheten av så här dåligt! Då har allt bara flutit på, bortsett från att jag inte blev gravid då... eller jo, efter den sista blev jag ju det :)

    Så kan ju iaf hoppas att det blir tvärtom denna gången då, att det strular nu, men att jag ist blir gravid direkt. Men med vår historia känns en graviditet på första försöket inte så möjlig heller. Så känns rätt tungt just nu faktiskt!

    Hur mår du?
  • synthetical
    Gian80 skrev 2016-11-08 16:34:42 följande:

    Aha, nej då vet jag nog inte vem du är! Men roligt lite extra roligt med lerumsfolk här ju :)

    Tack för tumhållningen! Men gick tyvärr inte speciellt bra idag heller :( för varje gång jag är där så känns det bara som att få starta kommer längre och längre bort... dom två mindre cystorna på ena sidan hade krympt och behövde således inte tas bort, men den större på andra sidan va kvar och den tog hon bort nu. Va som ett vanligt plock, fast utan morfin. Så den är borta nu, det va ju bra iaf! :)

    Men tyvärr verkar det som att cystan legat och avgett hormoner som fått min kropp att bilda ny hinna i livmodern. Så trots att jag blött konstant i typ 10 dagar så va hinnan nu tjockare än den va när jag va där förra veckan. Så nu måste jag invänta ännu en blödning innan jag får starta med sprutor. Fick nya tabletter som ska tas för att säkert få kroppen att blöda. Ska äta dom i en vecka och några dagar efter jag slutat bör det komma en ny blödning och ytterligare några dagar eter det får jag då åter komma på kontroll och om allt ser bra ut då så får jag starta. Så minst två veckor till med nässpray blir det väl iaf minst, Dvs längre än vad man egentligen går på nässpray när man startar. Och helt ärligt så vet jag knappt hur jag ska stå ut! Har konstant huvudvärk och yrsel och försöker bara att genomlida dagen typ, varenda morgon känns det som jag varit på fest och druckit ett antal glas rödvin för mycket typ... är så frestad att bara lägga ner det just nu, för känns ändå inte som jag någonsin kommer komma längre än att spraya...

    Men det är väl bara att bita ihop och hoppas på att det löser sig och att jag iaf hinner komma igång så jag hinner ett plock innan dom stänger för julen iaf. Annars blir jag tvungen att avbryta, vill inte spraya och må så här under jul och nyår.

    Jag har ändå gjort hela sex behandlingar innan (fast d va ju fem den korta metoden) och jag har aldrig mått i närheten av så här dåligt! Då har allt bara flutit på, bortsett från att jag inte blev gravid då... eller jo, efter den sista blev jag ju det :)

    Så kan ju iaf hoppas att det blir tvärtom denna gången då, att det strular nu, men att jag ist blir gravid direkt. Men med vår historia känns en graviditet på första försöket inte så möjlig heller. Så känns rätt tungt just nu faktiskt!

    Hur mår du?


    Usch vad trist att höra att det inte gick bra för dig. Det ända man vill är ju att kroppen ska svara och funka som den ska. Hoppas det blir bra snart iaf.

    Jag har BIM imorgon enligt äp. Fortfarande ingen mens i sikte och är så sjukt trött. Har precis lagt mig för natten haha.

    Har testdag på onsdag men blir nog tjuvtest imorgon på rd 11 :)
  • Gian80
    synthetical skrev 2016-11-10 19:00:06 följande:

    Usch vad trist att höra att det inte gick bra för dig. Det ända man vill är ju att kroppen ska svara och funka som den ska. Hoppas det blir bra snart iaf.

    Jag har BIM imorgon enligt äp. Fortfarande ingen mens i sikte och är så sjukt trött. Har precis lagt mig för natten haha.

    Har testdag på onsdag men blir nog tjuvtest imorgon på rd 11 :)


    Åh va spännande!!! Hur har det gått? Har du tagit något test idag?

    Håller tummarna!!!

    Här segar det sig fram, och mår verkligen skit! Jäkla tur jag är mammaledig och inte jobbar... och så blev det strul med tabletterna jag fick, kan inte äta dom. Så fick nya som måste ätas längre innan blödning förväntas komma :( så lär nog inte få börja med sprutor förrän tidigast om två veckor. Så är bara att ställa in mig på att få må skit tills dess...

    Hoppas hoppas på ett fint plus för dig idag!!!!
  • Gian80
    MAD86 skrev 2016-11-07 22:01:39 följande:

    Hej!

    Ledsen att jag är så seg på att svara. Man har ju inte riktigt lika mycket "egentid" längre.

    Våra historier är ju verkligen lika! Måste ha varit en riktigt tuff start för er med. Men så skönt att allt blivit bättre och att man kan njuta av livet som mamma :) Ja just det, jag läste att både du och en annan tjej i tråden bor i Lerum. Jag är från Lerum från början, men bor inte där längre. Vilket sammanträffande!!! Tre Lerumare i tråden :)

    Får jag råga hur det kommer sig att ni bytte från nordic till carlanderska? Var ni inte nöjda med nordic?

    Intressant med utredningen som ni gjorde i Athen. Har läst en del i greklandstråden här på familjeliv och det verkar som att dom är duktigare på barnlöshet än i Sverige. Sverige känns så stelbenta. Hoppas det var antibiotikan som behövdes för er. Som du skriver så borde det i så fall gå lättare för er den här gången :) Jag tog fragmin-sprutor i en månad för överstimuleringen vid min ivf då sonen kom till. Funderar ibland på om det kan ha hjälpt till att få till ett plus.

    Usch, det här med IVF är inte billigt alltså. Misstänker att ni lagt en hel del. Men har ni aldrig gått på Sahlgrenska? Vi kommer troligtvis börja med ett två-pack på Nordic. Kostar 47000 kr och man får inte ha fyllt 31 år. Fyller 31 år i April, så det är precis så att vi får köpa det. 

    Ja just det, hur många dagar har korta protokollet tagit för dig? Är det vid äggplocket eller två dagar senare dom tar beslut om att försöka odla till blastocyster?

    Viska till Nordic den 15/11. Så det är inte så många dagar kvar :) På telefon sa det att vi kan köra igång direkt vid nästa mens som bör komma i slutet på månaden.

    Hoppas det går bra med cystorna imorgon nu. Håller tummarna!

    Natti nattt


    Ja "egentid" blir det inte mycket av nu förtiden.. :) så tyvärr har det dröjt lite med svaret här också!

    Va roligt med en lerumstjej till :) är inte möjligtvis så att du va med i en ivf-grupp som träffades Gbg för ungefär två år sen? :)

    Vi gjorde utredning på Nordic och valde sen att köpa ett tre-pack där. Allt såg så bra ut för oss, bortsett från min sambos dåliga spermier då, att det lät som att det nog inte skulle vara några konstigheter utan att vi borde bli gravida på våra tre försök där. Tyvärr hade vi ju en problematik med att ganska många ägg va

    Omogna och att jag vid något/några tillfällen troligtvis plockades för tidigt. Vi fick iaf ET vid alla gånger med ok till riktigt fina embryon och så fick vi en blasto till frysen vår första behandling. Men när vi inte lyckades under dessa tre försöken så menade läkaren på att hon inte kunde förstå varför och menade på, typ med uteslutningsmetoden, att det nog va för att min sambos spermier va så dåliga. Så dom mer eller mindre rekommenderade oss till att gå på spermiedonation. Så jag uppfattade det som att de ansåg att de inte kunde hjälpa oss...

    Vi valde då att kontakta en klinik i Köpenhamn för att undersöka möjligheten till donation. Dom ansåg dock inte att dom trodde att donation va vår enda möjlighet. Vi gjorde sen två försök på deras klinik, men menopur, som inte va min grej och fick väldigt få ägg, men de som sattes in va av ok kvalité. Även dess misslyckades ju tyvärr, trots att de satte in kortison osv. Danmark är lite mer villiga att "experimentera".

    Håller helt med dig! Sverige och Norden ligger långt efter övriga Europa vad gäller ivf, undersökningar och vad de kan tänka sig testa för att man ska bli gravid. Mycket tråkigt!!!

    Vi va mellan våra två behandlingar i Danmark även i kontakt med en klinik i Grekland då jag läst att de använde en annan metod för att selektera ut dom bästa spermierna, som heter IMSI. Dock avvaktade vi för att det inte passade in i vårt schema med jobb osv just då att göra en behandling utomlands, det krävs mycket energi och mycket som måste koordineras själv osv.

    Sen fick jag ett tips om att calanderska genomförde exakt samma behandling fast som en studie och kontaktade då dom. Och vi blev antagna direkt och passade perfekt in i vad de sökte för sin studie.

    I studien så befruktades då hälften av äggen med IMSI och den andra hälften som vanligt med ICSI.

    Vår första blastocyst som återfördes va gjorde med IMSI och den som hamnade i frysen (som sen blev vår son) va en vanlig ICSI. Så uppenbarligen så gick det alldeles utmärkt att få ett friskt och helt fantastiskt barn med min sambos spermier!!! :)

    Dock så tappade jag modet ganska ordentligt när vårt IMSI försök misslyckades på calanderska och kontaktade då en klinik i Grekland för att göra kompletterande prover på min sambos spermier för att få svart på vitt om donation va vår enda möjlighet och det va då kliniken där som ifrågasatte om vi inte hade kollat oss för infektioner. Och det visade sig sen då att vi hade hela fyra olika sorters infektioner, bl.a. Ureplastma som vi behandlades för precis innan vi satte in det sista embryot som blev en jackpot utan dess like...!

    När vi gjorde vårt sista återföring på calanderska (då vårt 8:onde insättning) så frågade jag läkaren där om han tyckte vi skulle ge upp om det inte lyckades då heller, men det tyckte han inte! Han menade på att calanderska hade fler metoder att ta till, tex kromosomtesta embryona (en annan studie de bedriver). Så han hade fortfarande hopp om vi inte hade lyckats då. Så de tyckte inte vi skulle ge upp även om vi haft 8 misslyckade insättningar, medan nordic tyckte vi skulle gå på donation efter 3 misslyckade hos dom, så lika olika sätt att se på det...

    Anledningen till att vi aldrig gick till Sahlgrenska va för att nordic sa till oss att gå på donation, och isf skulle kön ha varit så lång att vi fått vänta i flera år. Så vi gjorde alla våra försök privat och det har kostar på kan jag lova. Vi har inte summerat ihop, men allt som allt med mediciner, undersökning, resor och alla ivf:er är vi nog uppe i iaf minst 300 tusen. Men såhär i efterhand är det såklart värt var enda krona! Värre hade det varit om det inte hade lyckats tillslut....
  • Gian80
    MAD86 skrev 2016-11-07 22:01:39 följande:

    Hej!

    Ledsen att jag är så seg på att svara. Man har ju inte riktigt lika mycket "egentid" längre.

    Våra historier är ju verkligen lika! Måste ha varit en riktigt tuff start för er med. Men så skönt att allt blivit bättre och att man kan njuta av livet som mamma :) Ja just det, jag läste att både du och en annan tjej i tråden bor i Lerum. Jag är från Lerum från början, men bor inte där längre. Vilket sammanträffande!!! Tre Lerumare i tråden :)

    Får jag råga hur det kommer sig att ni bytte från nordic till carlanderska? Var ni inte nöjda med nordic?

    Intressant med utredningen som ni gjorde i Athen. Har läst en del i greklandstråden här på familjeliv och det verkar som att dom är duktigare på barnlöshet än i Sverige. Sverige känns så stelbenta. Hoppas det var antibiotikan som behövdes för er. Som du skriver så borde det i så fall gå lättare för er den här gången :) Jag tog fragmin-sprutor i en månad för överstimuleringen vid min ivf då sonen kom till. Funderar ibland på om det kan ha hjälpt till att få till ett plus.

    Usch, det här med IVF är inte billigt alltså. Misstänker att ni lagt en hel del. Men har ni aldrig gått på Sahlgrenska? Vi kommer troligtvis börja med ett två-pack på Nordic. Kostar 47000 kr och man får inte ha fyllt 31 år. Fyller 31 år i April, så det är precis så att vi får köpa det. 

    Ja just det, hur många dagar har korta protokollet tagit för dig? Är det vid äggplocket eller två dagar senare dom tar beslut om att försöka odla till blastocyster?

    Viska till Nordic den 15/11. Så det är inte så många dagar kvar :) På telefon sa det att vi kan köra igång direkt vid nästa mens som bör komma i slutet på månaden.

    Hoppas det går bra med cystorna imorgon nu. Håller tummarna!

    Natti nattt


    Fortsätter här, blir ju lite långt.. :)

    När jag gjorde korta på nordic så sprutade jag runt 9 dagar. Generellt tror jag typ om du börjar en måndag eller tisdag så plockar dom Tors eller fre veckan efter. Har även för mig att dom inte vill att man börjar på en onsdag, för att undvika plock på helgen, men det kanske dom tagit bort nu...

    För att bestämma att odla till blastocyster direkt (Dvs inte återföra något dag två eller tre) hade nordic en regel om att man skulle ha minst 7 befruktade (vilket vi aldrig hade där), sen vet jag inte om de har någon gräns på att det måste vara ett visst antal som ser bra ut dag 2/3. Calanderska har fem befruktade och att minst tre måste se bra ut dag 2/3.

    Hur många befruktade hade ni på Sahlgrenska?

    Snart dags för möte för er då! :)

    När beräknar du att din mens ska komma då?

    Här går det segt, mycket segt!!!

    Va och plockade bort cystan i tisdags, skönt att vara av med den iaf!!! Och trodde att allt skulle vara fixat då och att dom skulle ta blodprov och att jag iaf skulle få starta några dagar efter, men icke!!! Tydligen har cystan legat och avgett hormoner som då gjort att min hinna byggts upp i livmodern igen. Trots att jag hade blött konstant i 10 dagar... så nu måste jag invänta ytterligare en blödning innan de sen ska ta blodprov för att kolla om jag blivit nedreglerad och isf får börja! Blev så jäkla ledsen va! För jag mår verkligen skit av den jäkla sprayen och varje dag är en plåga just nu!

    Fick tabletter för att starta blödning, IGEN! Och läkaren ville vara snäll så hon skrev ut en starkare medicin än förra gången, som bara ska ätas en vecka. Men när jag skulle ta den första på tisdagen och läste bipacksedeln så insåg jag att man inte skulle äta den om man lider/lidit av migrän, så jag vågar inte ta den. Så fick ringa dagen efter och få samma tabletter som sist, Provera, som ska ätas i 10 dagar. Och så kommer blödning 2-5 dagar efter man slutat. Och sen får jag väl kanske, om jag har tur, starta med sprutor några dagar efter det... så det är väl kanske runt två veckor från nu tills blödningen ens kommer och har redan gått med den jäkla sprayen i fem veckor redan! Blir tokig snart! Sen har jag väl egentligen iofs inte så bråttom med att bli gravid, men börjar bli väldigt tröttsamt att gå runt med konstant huvudvärk, sova dålig och känna sig allmänt nedstämd! Hoppas bara att kroppen gör vad den ska nu och att blödningen kommer, annars lär jag inte ens hinna innan de stänger för jul :(
Svar på tråden Syskonförsök med ivf höst/vinter 2016