Inlägg från: Kjell2 |Visa alla inlägg
  • Kjell2

    Vinster i välfärden...

    Akira Öken skrev 2016-12-29 23:22:00 följande:

    Jag tycker inte det på några villkor är okej att skattepengar tas ut som vinst i företag. Därmed inte sagt att privata alternativ dåliga. Idéburna organisationer och verksamheter som drivs privat utan vinstsyfte anser jag fortsatt ska vara tillåtet.


    Blir svårt för offentlig sektor att köpa någonting i så fall. Vem vill sälja t ex sjukvårdsutrustning om man inte får göra vinst eller bygga en skola.
  • Kjell2
    Akira Öken skrev 2016-12-30 00:04:00 följande:

    Jag vet inte Kjell. Kanske jag förhastat mig, men jag tänker inte alls att det behöver vara så svårt. Om "överblivna" skattemedel återinvesteras blir det likväl en vinst för verksamheten, men som inte går att plocka ut i kontanter.


    Och hur ska t ex ett byggbolag hålla isär överskott från ett offentligt finansierat skolbyggnade och ett privat finansierarar hus?

    Företag, allt från pennleverantörer, till målare och snöröjare är beredd att sälja sina produkter och tjänster till offentligt sektor just för att det går att göra lite vinst på verksamheten.

    Ogillar man att privata aktörer tjänar pengar på offentlig verksamhet så förbjud det. Hålla på att fippla med vinsttak odyl är bara spel för gallerierna och inte allt för svårt att kringgå.
Svar på tråden Vinster i välfärden...