Inlägg från: Akira Öken |Visa alla inlägg
  • Akira Öken

    Vinster i välfärden...

    Jag tycker inte det på några villkor är okej att skattepengar tas ut som vinst i företag. Därmed inte sagt att privata alternativ dåliga. Idéburna organisationer och verksamheter som drivs privat utan vinstsyfte anser jag fortsatt ska vara tillåtet.


  • Akira Öken
    Kjell2 skrev 2016-12-29 23:49:38 följande:

    Blir svårt för offentlig sektor att köpa någonting i så fall. Vem vill sälja t ex sjukvårdsutrustning om man inte får göra vinst eller bygga en skola.


    Jag vet inte Kjell. Kanske jag förhastat mig, men jag tänker inte alls att det behöver vara så svårt. Om "överblivna" skattemedel återinvesteras blir det likväl en vinst för verksamheten, men som inte går att plocka ut i kontanter.
  • Akira Öken
    Micke skrev 2016-12-30 01:04:21 följande:

    Högst relevant. Det du ser i riksdag och regering ska vara eliten. Tro inte det blir bättre när du kommer ut på kommunal eller landstingsnivå. 

    Det är dessa du hellre vill anförtro skattemedlen istf att låta ngn som faktiskt vet något om hur man bedriver en verksamhet fatta dessa beslut. 

    Och där sitter du med dina 6000 kronors strumpor istället, och tycker att vi nu verkligen fått valuta för skattemedlen. 


    Som sagt...

    Lägga ord i munnen på de du (försöker) debatterar med kommer aldrig att vara en framgångsrik metod.

    Vad får dig att tro att privata företag har rent mjöl i påsen? Vad får dig att tro att jag är omedveten om problem som finns i offentlig sektor (du har ingen aning om vem jag är)?

    Det som är intressant är hur du argumenterar för din ståndpunkt. Inte att läsa om hur du kastat skit på både de som skriver i tråden eller enskilda politiker.
  • Akira Öken
    Micke skrev 2016-12-30 01:20:47 följande:

    Nej jag vet inte vem du är, och helt ärligt har jag inget som helst intresse av dig som person. 

    Däremot är det läge att du presenterar din syn på det hela.

    Att företag skulle vilja driva en verksamhet där de får ta all risk men helt utan möjlighet att göra vinst är väl kanske lite väl naivt, så har du inget annat än det att komma med så kan vi nog lägga ner diskussionen. 

    Eller för att göra det lite mer konkret:  vill du låna mig 1 miljon kronor? Du får ingen ränta på pengarna. Jag kanske betalar tillbaka. Deal? 


    Vet du Micke, jag säger inte att jag har rätt, men jag framför min åsikt utan att (avsiktligt) trampa på andra människor.

    Jag har framfört lika många argument som någon annan i den här tråden, varför skulle jag behöva vara mer ingående än andra när jag ger uttryck för min åsikt?

    Jag tror inte heller att du har något intresse av mig som person. Det jag syftade på är hur man formulerar sig när man diskuterar ett ämne på nätet med någon man inte känner.

    Du anser att tråden kan läggas ner om jag inte har mer att komma med. Jag tror snarare att det är upp till admin och TS att besluta det.

    Jag argumenterar gärna mer för och emot vinster i välfärden. Men inte på den nivå du lägger diskussionen.
  • Akira Öken
    Kjell2 skrev 2016-12-30 08:57:25 följande:

    Och hur ska t ex ett byggbolag hålla isär överskott från ett offentligt finansierat skolbyggnade och ett privat finansierarar hus?

    Företag, allt från pennleverantörer, till målare och snöröjare är beredd att sälja sina produkter och tjänster till offentligt sektor just för att det går att göra lite vinst på verksamheten.

    Ogillar man att privata aktörer tjänar pengar på offentlig verksamhet så förbjud det. Hålla på att fippla med vinsttak odyl är bara spel för gallerierna och inte allt för svårt att kringgå.


    Du har rätt och jag är otydlig. Jag menar förstås vinster i välfärden, inte generellt.

    Håller med om att ett tak inte är rätt väg att gå.
Svar på tråden Vinster i välfärden...