Inlägg från: FDFMGA |Visa alla inlägg
  • FDFMGA

    Trump som president :( vad händer nu?

    KillBill skrev 2017-01-20 22:18:20 följande:

    Donald Trump  har det motigt i opinionen (bara 40% tycker att gör ett bra jobb vilket är en rekordlåg siffra) men Klu  Klux Klan stödjer i alla fall Trump..


    Anhängarna formerar sig.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Tow2Mater skrev 2017-01-20 22:45:15 följande:
    Ett bra jobb under sin första dag, eller vad menar du?
    Ja, en riktigt usel dag och då utifrån hans egen agenda.

    Det är inte anhängarna han ska övertyga - dem har han redan - det är motståndarna han måste övertyga om att hans tid som president inte kommer att innebära ett än mer splittrat Amerika.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    KillBill skrev 2017-01-20 22:39:38 följande:
    Och AKB vänder blad..
    Jag undrar om inte lite av propagandan för ett Natomedlemskap kommer att tystna nu.

    Däremot har hon ju rätt att det har blivit viktigare med EU nu - men jag tror inte att hennes närmande till det bruna är rätt väg vare sig gentemot SD eller Trump.

    Ska bli intressant att se vem som blir mest långvarig på sin post - Trump eller Kinberg Batra.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-01-21 00:43:29 följande:
    I någon mening håller jag faktiskt med honom om att en del saker kan vara genomförbara teoretiskt sett. Jag tror att det går att göra vinster på andra sätt än låga kostnader. Dessutom kan man tänka sig att många amerikaner föredrar ett jobb framför billiga kina-produkter och därför kan acceptera högre priser (vilket i sig inte alls behöver vara dåligt för en ekonomi).

    Det bör också finnas miljövinster med att producera lokalt.

    Däremot tror jag att storföretagen och bankerna blir svåra att hantera och att de ekonomiska realiteterna kommer nog snart att komma ikapp honom. Dessutom har han ju också även vansinniga ideer, som till exempel muren mot mexico, och unkna ideer beträffande abortmöjligheter m.m.

    För vår del bådar det inte gott. Hörde att skanska låg i startgroparna för att bygga infrastruktur i usa, men sådana kontrakt kommer nog att fördelas till amerikanska entreprenörer i första hand. När kina nehöver avsättning för sina produkter ligger väl prisdumpning nära till hands vilket hotar europeiska jobb och företag (även om inflationen blir ännu lägre och vi kan köpa krimskrams ännu billigare).
    Det skulle vara intressant att se förhållandet mellan den sammanlagda exporten, importen och den inhemska tillverkningen. Ju högre andel som är inhemsk produktion desto mindre viktigt borde bytesbalansen vara.

    Min morfar sa förresten att Maaaade in Jaaapan betydde att det bara var skräp, krimskrams. Jag tror inte att det är som krimskramsproducenter Kina/Asien är en utmaning för USA och oss. Ericsson är på väg att komkurreras ut av Huawei, datorer, elektronik, miljöteknik.

    I mångt och mycket är det Asien som håller på att ta över teknikutvecklingen. Trumps försök att bromsa eller backa utvecklingen genom att införa en Trabantekonomi kommer - hoppas jag - att fungera som ett exempel på att ökad inskränkthet inte är en lyckad metod att möta globala utmaningar.

    Jag tror det var S som en gång hade parollen "Ökad jämlikhet", det syftade åtminstone till något positivt, nationalismens underförstådda "Ökad inskränkthet" innebär inte enbart inskränkthet gentemot andra utan även mot oss själva.

    Det är inte bara Katerina Janouch som efterlyser en stark ledare, som ser de öppna samhällena som svaga. I sitt tal igår bröt Trump mot en mångårig tradition, han nämnde inte den "fria världen". Det kommer att bli några spännande och betydelsefulla år framöver. Ska vi själva få en regering som har integrerat parollen "ökad inskränkthet" i sin politik eller får vi till en regering bestående av partier som försöker värna det öppna samhället och ett socialliberalt tänkesätt.

    Utvecklingen är verkligen märklig. Jag minns Berlinmurens fall och den utvecklingsoptimism som fanns då, idag finns det i stället alltför många rädda människor som vilset ropar efter en stark ledare.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-01-21 16:41:18 följande:
    Samtidigt svarar han på bilden av att rikedomarna främst har försvunnit ner i kapitalisternas fickor, med hjälp av den politiska eliten. Ungefär som Moore brukar framställa saken. Dessutom målar dokumentärer av mäniskor som campar på wall-marts parkering, eftersom det är det enda stället de har råd att leva på, en mörk bild. Jag tror inte man behöver hålla med om den verklighetsbeskrivning som t.ex. Moore lägger fram för att ändå inse dess retoriska styrka.

    Kineserna verkar fortfarande svårt att axla rollen som teknikledare. Det är fortfarande lågpris och krimskrams som utgör konkurrensfördelen. Kanske kan handelshinder öka innovationsförmågan, ungefär på sätt som skedde med japanska småbiltillverkare för ett antal decennier sedan.
    Gör han verkligen det?

    Jag tycker mer att hans modell är att påstå att rikedomarna försvunnit utomlands med hjälp av ett korrupt politiskt etablissemang och hans tes är att amerikaner inte ska berika andra än amerikaner och detta ska åstadkommas med hjälp av omförhandlade handelsavtal och importtullar medan den amerikanska ekonomin fås att växa med hjälp av av skattesänkningar samt att Obamas sjukvårdsförsäkringsreformer avvecklas.

    För mig som befinner mig till vänster så kopplar jag det direkt till höger(-populistisk) politik, också kryddad med nationalism.

    Dessutom påstår han att det kommer att satsas kraftigt på infrastrukturen i USA, ett slags keynesianskt synsätt men i den trumponomiska varianten så gasar man i högkonjunktur i stället för i lågkonjunktur.

    Mot bakgrund av USA:s enorma statsskuld skulle Sverige kunna låna upp sådär än 10.000 miljarder och satsa på vår infrastruktur om vi vill tillämpa trumponomics.

    Något vi nog inte vill.

    www.buzzfeed.com/ishmaeldaro/bane-trump-inauguration-speech
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    Moderno skrev 2017-01-22 02:34:57 följande:
    Jag uppfattar att han gör det, med udden främst mot Washington och "etablissemanget". 

    Jag kanske borde var tydlig med att jag själv inte tror särskilt mycket på det du träffande kallar "trumponomics", men att jag kan förstå att många trump-anhängare fångas av den retorik han för, beträffande att sätta amerikanska intressen före andra länders. 

    Jag blev också ganska förvånad över att han spenderade en viktig del av talet att argumentera mot fördomar. 
    Det förstår jag.

    Det framgår av det du skrivit i tråden och jag har läst tillräckligt mycket av det du skrivit tidigare på FL för att inte missta dig för en person som skulle kunna tro på Trumps politik.

    Möjligen att jag kan tycka att du underskattar betydelsen av att Trump anser sig stå över futiliteter som att skilja mellan lögn och sanning och vad det kommer att innebära för USA och resten av världen med ökad splittring.

    Själv är jag alldeles på riktigt allvarligt oroad för vad Trump kommer att kunna ställa till med - särskilt mot bakgrund av att avståndet mellan hans självbild och amerikanska folkets bild av honom tyckas öka allt mer.

    Det ska bli intressant att se om vi får se försök till en likartad utveckling i USA som i vissa andra länder där regimen i allt större utsträckning försöker styra pressens skildring av regimen och omvärlden.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-01-22 11:43:04 följande:
    Att han fortsatte i sitt installationstal precis som under valrörelsen att leka väckelserörelseledare och i stort sett bara tala till sina egna underblåser naturligtvis det här motståndet.
    Ja, och hur många fjärmas inte från honom när han och hans administration går i taket för att pressen beskriver att Trump drog färre åskådare än Obama gjorde vid presidentinstallationen.

    En bortskämd liten pojke med oändligt självhävdelsebehov ochlika stort behov att hämnas på dem som inte bekråftar hans självbild som president i USA.

    Med mycket stor sannolikhet hade det varit betydligt tryggare om det varit John Doe i stället.

    www.di.se/nyheter/trump-medier-ljuger-om-askadare/
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-01-22 12:33:37 följande:
    Men Trumps pressekreterare Sean Spicer är iaf tvärsäker:   "Det här var den största publik som någonsin bevittnat en installation. Punkt!" smile2.gif
    Ja, det är ju det som är så jävla obehagligt.

    BagdagBob har flyttat in i Vita huset.

    Anhängarna kommer naturligtvis inte för ett ögonblick att tvivla på att Trumps installation lockade mer folk än någon annan presidentinstallation, media ljuger, Trump säger sanningen.

    Och motständarna kommer att se att det är den skrävlande lilla pojken som hatar att inte vara älskad som sätter agendan i Vita huset.

    Stackars USA.
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
  • FDFMGA
    nihka skrev 2017-01-22 16:06:44 följande:

    "Journalisten Zeke Miller på Time tweetade felaktigt att Trumps stab plockat bort bysten av den afroamerikanska medborgarrättsrörelsens ledare. I själva verket stod en livvakt i vägen för verket av Martin Luther King i Ovala rummet, på bilden som Zeke Miller såg, skriver The Hill.


    Minuterna efter insåg han sitt misstag och dementerade den första tweeten. Zeke Miller skrev en ursäkt till pressekreterare Sean Spicer och fick svaret ursäkten godtas på fredagen.


    I sitt tal på lördagen hävdade Sean Spicer att pressen medvetet spridit osanning och agerat oansvarigt."

    Samma gamla spelregler. När man ljuger som en häst travar kommer det fram att man ljuger som en häst travar. Gäller både Baghdad-Bob den äldre och Baghdad-Bob den yngre.


    Och det BagdagBod säger har förstås varit i säck innan det kom i påse smile2.gif
    Alla måste böja sina huvuden inför Åkessons briljans vid roulettebordet
Svar på tråden Trump som president :( vad händer nu?