Inlägg från: Emerencia |Visa alla inlägg
  • Emerencia

    Vi kommer inte överens!

    Eller så tar ni ett annat efternamn då ni inte kan komma överens. Det är lika mycket hans barn som ditt. Dock fult att komma nu. Men han har samma rättigheter med namn. Ta ett helt nytt istället, de är att mötas på halva. Jag vill nog ha kvar mitt efternamn för det är lite udda medan sambon heter Svensson. Vägrar de efternamnet, tror dock vi bägge kommer byta till ett gemensamt som varken är mitt eller hans.

  • Emerencia
    Turandot skrev 2016-11-24 16:21:08 följande:

    Hur menar du då? Jag tycker snarare att det är nu det blir en massa konflikter och bråk, om saker som det inte behövde bråkas om för bara några decennier sedan. För att det var självklart hur det skulle vara.

    Jag behöll min exmans namn när jag skilde mig, för jag tycker att det är fortsatt viktigt att vi båda två heter samma efternamn som barnen. Dels för själva känslan, och dels för att det underlättar praktiskt i alla möjliga sammanhang att det är uppenbart att vi två är de biologiska föräldrarna till barnen båda två. Kan ju ha betydelse t.ex. i kontakter med skolan, vården, på resor...

    Jag vet t.o.m. en man som skulle resa med sin tonårsdotter, som inte fick komma ombord på ett kryssningsfartyg i någon medelhavshamn, för att de hade olika efternamn. Rederiet hade nämligen som policy att inte låta män resa med underåriga älskarinnor, och hade fadern och dottern då olika efternamn så måste de ha med sig verifierade papper på släktskapet i stället. 


    Då är det ju bara för pedofiler att hitta en barn med samma efternamn med dom reglerna, eller med fejkat id. Ganska enkelt och absolut inget säkert sätt. Är ju inte precis ovanlig idag att föräldrar och barn har olika efternamn.
  • Emerencia
    Turandot skrev 2016-11-24 16:33:31 följande:

    Detta blir dock lite - eller ganska mycket - svårare för dom. Vet du själv hur du skulle få tag i ett fejkat Id..?


    En pedofil är tillräckligt sjuk och har säker kontakter i den undre världen. Misstänker att personen är bra på datorer för att få tag på de hen vill titta på. Personen måste ge sig in på the dark webb som är olagligt. Då hackar man nätet på något sätt så att det inte visar ip eller något annat. Lyckas man komma in the dark webb är det bara att söka efter fejkat id.

    Är man rädd för pedofiler ska alla visa riktiga papper (som också kan fejkas).
  • Emerencia
    Turandot skrev 2016-11-24 16:57:50 följande:

    Jaha, men nu verkar kryssningsrederierna ha dom reglerna i alla fall. Vilket kan göra, att föräldern och hans/hennes barn missar den där kryssningen, som föräldern kanske betalat 100 000 kr för och sparat till i flera år... Och ännu värre situationer kan också uppstå utomlands - i kontakter med vården t.ex. om barnet blir sjukt eller råkar ut för en olyckshändelse. Och så litar inte läkarna på att föräldern är juridisk vårdnadshavare, när han eller hon inte heter samma som barnet. Eller i kontakten med polisen, socialen i andra länder... Kan få vilka konsekvenser som helst. 


    Fast det är fortfarande korkat. Det finns inga garantier genom att bara kolla om efternamnet stämmer. Dom kan ha vilka regler som helst men det tar inte bort fakta att det är ett osäkert kontrollsystem. Säkert system är att alla som har underåriga med sig måste visa rätt sort papper som intygar föräldraskapet.

    Oavsett är det inte tillräcklig anledning i mitt tycke att ha samma efternamn som manen och barnen pga sittuationer som du nämnt ovan. Argumentet påminner mig om en person som tyckte det skulle vara bra att gå med EU för att få euro i Sverige för det är så krångligt att växla vid resor.
Svar på tråden Vi kommer inte överens!