• Sthlmsthlm

    Vi som är gravida efter ÄD 2017

    thejar skrev 2017-02-28 08:15:25 följande:

    Nu är det nervöst igen... 
    Idag ska KUB-testet bli av. Hoppas nu innerligt att det endast är positivt och att allt ser bra ut.


    Håller tummarna! Mysigt att få se bebbe på ultraljud. Jag har RUL nästa fredag och det känns som evigheter sedan jag fått se den!!
  • Sthlmsthlm
    elvira74 skrev 2017-03-02 07:34:38 följande:

    Hej!

    Det gick inte så bra. Lillen halkat efter ytterligare en dag. De kolla flödet i navelsträngen och tyckte det var minskat så in igen på tisdag. Fostervatten är dock inte påverkat än. Fick bekräftat misstanken från förra ultraljudet att det är pojkar.


    Tänker på dig! Hoppas du får klara besked på tisdag. Flödet kan tydligen påverkas av att det är äggdonation också fick jag veta av barnmorskan.
  • Sthlmsthlm
    elvira74 skrev 2017-03-04 16:27:52 följande:

    Urinblåsan och magsäck är ok. Hoppas i alla fall att inte lillen har halkat efter ännu mee på tisdag.

    Vet inte hur det är för er andra men börjar känna av humöret. Mycket lättare till tårar och mycket känsligare än vanligt. Har tyvärr fått rejält med foglossningar oxå :(. Förlåt för jag klagar men är lite låg för tillfället. Hoppas det är en fas som snart går över.


    Känner igen humöret. Börjar också gråta lätt. Och skälla. :) min sambo säger att han klarar max fyra per dag. Stackarn.

    Skönt att organen är ok.
  • Sthlmsthlm
    dreamz skrev 2017-03-21 05:57:45 följande:

    Lite uppdatering ifrån mig!

    Jag var på återbesök igår hos min lokala mvc för nya test visades att jag hade +3 i urinet och 170/90 i blodtryck.. så nu är jag inlagd på förlossningen å dem tagit massa prover å jag kissar fan snart på mig men måste vänta då dem vill ha urinodling... ; P

    Blivit beordrad sängvila får bara gå på toa men inte mer.

    Måste fråga kan man vila bort HF å högt blodtryck?

    Kram


    Är HF havandeskapsförgiftning? Vilken vecka är du nu i Dreamz? Det är väl lite högre risk vid ÄD? Det verkar som det är vila som är behandling. Du har ju inte "superhögt" blodtryck så det är ju bra.

    Ta hand om dig!!
  • Sthlmsthlm
    dreamz skrev 2017-04-23 19:17:28 följande:

    Uppdatering ifrån oss!

    Torsdagen den 13 april föddes min son genom ks i v 28+2 pga jag hade havandeskapsförgiftning som sefan satte sig på mitt hjärta och blev hjärtsvikt. 4 veckor pressade jag min kropp till det yttersta för att kunna ge sonen mer chans.

    Hans ena lunga drabbades av pneumothorax. Vilket betyder att luft från lungsäcken läcker ut och dem fick sätta ett dränage.

    Dränaget är nu borta men han har fortfarande lite problem med lungan kommer antagligen ha det resten av sitt liv. Han är en envis liten kämpe med en stor vilja å säger gärna till om något är fel!


    Grattis Dreamz! Det låter väldigt dramatiskt, jag hoppas att du och sonen återhämtar er snarast. Jag är i vecka 24+4 nu och det känns helt overkligt att föda bara några veckor bort. Fantastiskt att det fungerar. Stor kram till dig!
  • Sthlmsthlm
    UndrandeSökare skrev 2017-04-23 17:05:29 följande:
    Hej ! Om du har spottings/blödningar så kontakta din klinik och berätta det !

    Jag har gjort ÄD hos AvaRiga och vid insättning fick jag min koordinators mobilnr med order att höra av mig direkt om jag fick spottings eller andra symptom.
    Jag fick spottings och fick då order om att jag skulle höja Progynondosen (östrogentabletter) från 3 dagligen till 4 dagligen - och alla spottings försvann.
    Det berodde alltså på östrogenbrist !
    Jag hade precis samma och fick trappa upp progynon. Samma hände vid nedtrappningen, så jag fick fortsätta med progynon ett par veckor till och trappade ner långsamt (inte tvärt som de sagt).
  • Sthlmsthlm

    Kul med lite aktivitet i tråden!
    Jag har haft lugna veckor så det har inte funnits mycket att rapportera. Mår jättebra, kan träna, sover lite sisådär. Är 24+4 idag och gjorde ultraljud. De tittade på genomflödet i navelsträng och till moderkaka och allt såg fint ut. Lillen väger 725 gram. :)

    Enda jobbiga har varit svampinfektionen från helvetet. Jag har herpes och står på valaciklovir och har trots det haft nästan konstanta utslag under graviditeten. Dessutom tog flytningarna aldrig slut efter att jag slutade med lutinus för två månader sen. Blandat supervattniga med gul/gröna. "Helt normalt" enligt barnmorska och google. Fick läkartid och enligt läkaren var infektionen mycket kraftig och jag fick dubbla doser, salva med kortison och en sån engång-kapsel. Enligt henne har jag antagligen gått med det i lång tid och symptomen när man är gravid stämmer inte alltid med boken... SUCK. Det är bättre, men det är inte läkt än... 

  • Sthlmsthlm
    Maran73 skrev 2017-05-01 18:40:52 följande:

    Hallå tjejer! Hur är det? Blivit några fina brasor och/eller fackeltåg? Inte för oss faktiskt, mest pillat hemma.

    Behöver skriva av mig lite... även i denna tråd. Känns som att jag bara går och väntar på missfall... Det är ngt som inte känns...rätt. Plus att brösten slutat ömma, blodsockret stabiliserat sig (diabetiker, det har varit suuuuperlågt ett par veckor nu vilket är vanligt/vanligast i tidig graviditet) och så dessa flytningar då som inte slutar. Gaaaaah! Hatar denna ovisshet!


    Jag hade inga symtom i början (inget som jag inte haft vid alla misslyckade ivf i alla fall). Gick absolut inte att skilja den gången jag fick plus från alla minus. Har du varit på tidigt UL än?
  • Sthlmsthlm
    Emmet1976 skrev 2017-05-13 17:45:55 följande:

    Hej tjejer,

    Efter sex misslyckade ivf och totalt fem års kämpande har vi beslutat oss för ÄD. Förra helgen började jag blöda rejält på RD4 på min sjätte ivf och trots två superfina blastocyster så kan vi konstatera att allt är inte guld som glimmar. Jag fick ett ordentligt ihopbry och bara grät hela helgen. Samtidigt googlade jag som en galning efter bra ÄD-kliniker och vi fattade ett snabbt beslut. Vi kastar in IVF-handduken och tar steget mot ÄD. Jag fann kliniken Invimed i Gdansk som verkar tilltalande.

    Om du har erfarenhet från den kliniken, berätta gärna. :)

    Nu har en vecka gått sedan beslutet och det känns helt rätt. Att barnet inte blir mitt genetiskt är faktiskt helt ointressant. Nu känner jag mig lika optimistisk som inför vår första IVF.

    Vi besöker kliniken den 26 maj och jag ser så fram emot det.


    Kör hårt! Efter 6  fulla IVF (+ en avbruten) med blandat utfall från topp-kvalitet blastocyster till halvrackiga tre-dagars, totalt 4,5 år försök, så blev jag gravid via ÄD på första försöket. Är nu i vecka 28 och det är fullt ös i magen! Det går!
  • Sthlmsthlm
    dreamz skrev 2017-06-07 17:47:15 följande:

    Tjolahopp!

    Uppdatering!

    Vi ligger fortfarande kvar på neo men hoppas på att få komma hem efter midsommar på hemsjukvård Lilleman ligger nu med högflödesgrimma och vi har tränat honom på syrgastub och det går bra! En koncentrator e beställd å vi väntar på att lungröntgen skall göras i morgon får då ser vi mer hur allt ligger till!

    Jag var på återbesök och gjorde ultraljud på hjärtat idag och det blir bättre dock ska jag fortsätta med mina mediciner i 6-12 månader till...

    Vi börjar bli redigt trötta på mikromat och vi längtar hem då vi kan känna oss som en riktigt familj...


    Åh vad skönt att det går bra. I vilken vecka föddes han? Följer villahaga på instagram och hon hade BF två dagar före mig (mitt är 10 aug). Hennes barn kom för sju (!) veckor sen och det är ju helt overkligt att sprattlet man känner faktiskt är ett barn (som dessutom är livskraftigt utanför magen!).

    Jag är vecka 32 imorgon och har haft världens lättaste graviditet hittills. Så tacksam. Börjar bli lite trött i fötterna, och sover lite dåligt emellanåt. Thats it. Ok lite mer lättantändlig hemma än vanligt mot min sambo stackarn... hehe :)
Svar på tråden Vi som är gravida efter ÄD 2017