• avc

    Såå hemskt illamående!

    Det finns mycket hjälp att få, hör av dig till din läkare igen. Den här gången mådde jag väldigt illa v 5-17 och illamåendet blev sedan mycket bättre men har ännu inte helt gått över (v 32).

    Jag fick lerg comp utskrivet och ordinerad 1-2 tabletter vid behov, max 10 per dygn. Så du kan ta fler än 2 per dygn! Prata med din läkare som sagt. Lerg comp funkade helt ok några veckor för mig, jag tog som mest två tabletter med två timmars mellanrum under dagen, tot 8 tabletter/dag. Men sen blev mitt illamående värre och då fick jag primperan utskrivet. Funkade jättebra, men hade obehagligare bieffekter än lerg comp, jag blev extremt yr/illamående när de slutade verka. Fick då höra att det även finns andra tabletter, men vid det laget började jag som sagt må bättre och kunde gå tillbaka till bara lerg comp igen.

    Min läkare sa också att illamående brukar gå över i v 12, om inte så i v 16 och om inte då så kanske i v 20-22 och i värsta fall resten av graviditeten. För mig kändes det bra att få sådana tider att hoppas på... och det stämde ju med v 16 för min den, ungefär i alla fall....

    Kämpa på! Håll ut! Men lid inte i onödan när det ju finns hjälp att få!!

Svar på tråden Såå hemskt illamående!