• Ise

    BF Juli 2017 Södra Stockholm

    Sosozo skrev 2017-01-10 09:25:08 följande:

    Vi ska nog inte kolla könet. Tror jag. Gjorde det med de två tidigare men nu känns det verkligen som att det inte spelar någon roll. Jag tror det är en son det tror min man också. Men kan ändå vara spännande att vänta.


    Har inte heller kollat någon av gångerna fast jag varit såååååå nyfiken!
    Men det är ju lite av det roliga på själva förlossningen tycker jag - att man äntligen får se vem det är som gömt sig där inne :)

    Min första förlossning tog 17 timmar, min andra var jag på bb i 1 timme.... hoppas verkligen inte denna går ännu fortare för då kommer jag bosätta mig utanför sjukhuset...
  • Ise
    Sosozo skrev 2017-01-10 10:00:03 följande:
    Precis, det är nog det jag vill åt! Att få det där spänningsmomentet på BB, "vem har vi här då?"

    Jag har också bakåtlutad livmoder. Det plus har man moderkakan i framvägg = mindre mage. Men mer knas med sura uppstötningar och svårt att andas på slutet. Som vanligt det onda med det goda! Ett tips är att inte föda på rygg, fick jag veta inför mina andra förlossning. Har man bakåtlutad livmoder måste barnet då födas "uppåt" i kanalen och deg kan bli drygt. På sidan, på alla fyra osv är bättre.

    Mina förlossningar var sega och inga vidare goda minnen. Jag vill ha ett snitt denna gång får se hur det går.

    Oj det hade jag ingen aning om! Födde vanligt liggande första killen som tog sååå lång tid, men andra stod jag faktiskt upp på knä lutandes mot en annan säng och det gick verkligen superfort! Så det kan ju stämma väldigt bra då. Konstigt att ingen sagt något! Men de kanske inte har koll på hur min livmoder är vinklad på bb. Får säga till dem nästa gång :)

    Vad tråkigt att höra att dina tidigare förlossningar inte är några bra minnen - blev det mycket komplikationer? Du behöver inte berätta om du inte vill. Hoppas du får ett snitt istället den här gången isf!

  • Ise

    Idag var det dags för kub. Fick bästa siffrorna man kan få 1:20 000. Lättnad! Liten sprattlade som aldrig förr och vi fick tom lyxen att se den i 3D ultraljud en kortis :):)

    Åh vad skönt det känns! Nu tar jag med mig bullar och berättar för mina närmsta kollegor :)

  • Ise
    Newbie84 skrev 2017-01-11 16:17:55 följande:

    Hej bor i Huddinge och är beräknad 29 juni men gick övertiden med mitt första så tror det blir en Julibebis :)

    Gjorde kub innan jul och nu ser jag fram emot rul i februari.

    Vet ni ännu vart ni vill föda? Jag bodde stan sist och födde på Danderyd där jag även var inlagd tidigare och så nöjd. Nu är det ju helt fel sida om stan...


    Hej och välkommen! :)

    Jag har fött både på Huddinge och på BB Södra. Jag vill gärna vara på BB Södra även denna gång fick sååå bra känsla där och de var så söta allihop. Det är väl lite samma upplägg som BB Stockholm (som är den på Danderyd?)

  • Ise

    Jag berättade idag och helt ärligt blev mina kollegor också helt chockade! haha. De trodde aldrig att jag skulle skaffa en till nu :P Kanske beror på att jag "klagat" så mycket på att det är så jobbigt med två. hehe. Men de blev såklart jätteglada! det är lite praktiskt som ska till eftersom min kollega nu blir ensam med det vi gör tillsammans - men det är ju lång tid kvar att hitta en bra lösning.

    Vi funderar på om vi kanske ska berätta för vår 4,5 åring idag. Visa honom bilden från kuben och berätta att han ska bli storebror - eller tror ni att det är för tidigt?

  • Ise
    Sosozo skrev 2017-01-11 17:38:46 följande:

    Vi berättade direkt efter kuben! Skyndade oss att hämta på dagis. Satte kilarna i soffan och filmade också deras reaktion med mannens mobil. De blev superglada! Väldigt kul

    Hur ska ni berätta?


    Nej vad kul! :) jag vet inte riktigt. ? Kanske visa honom bilden och se om han förstår vad det är på den :P
  • Ise
    snr skrev 2017-01-11 21:48:51 följande:

    Hej! Kan man få vara med här även om man har BF i juni tro?

    Jag ser att det är många som bor i Hägersten nämligen och det gör jag med så det vore kul med lite lokal förankring.

    Jag är iaf 38 och väntar andra barnet i juni, har en dotter som är 8 år innan så detta blir väl nästan en liten sladdis. En väldigt välkommen sådan!


    Klart du får! :) välkommen!
  • Ise

    Haha vi berättade för vår kille igår med. Visade bilden och frågade honom vad han trodde att det va?

    Han såg inte så vi fick säga att det var en bebis och att det var våran bebis och att den ligger i min mage.

    Han såg glad ut men samtidigt lite generad och "obekväm" ut. Han skruvade på sig, skrattade nervöst och bad sen om mer korv till middag, haha!

    Kändes som att han inte riktigt fattade heller. Får nog ta det flera gånger med honom för att han ska förstå.

  • Ise

    Hej kompisar! Jag skriver inte så mycket men läser allt och följer er. Hos oss liksom rullar det bara på. Inga symptom och inga åkommor och jag tycker mest det är drygt att vänta ;P yngsta blev 20 mån nu i januari och är handfull om man säger så. Snart 5 åringen är sååå känslig och kräver väldigt mycket uppmärksamhet så man hinner liksom inte med sig med allt :)

    Gick in i vecka 15 igår och tycker mig känna lite rörelser ibland. Men oklart :)

    En hel månad kvar till rul. Så det är nästa stolpe :)

  • Ise

    Har ni börjat känna något ännu!? :)
    Jag tycker mig känna små buffar ibland och min mage har vuxit supermycket bara på en vecka känns det som. så mysigt! :)

Svar på tråden BF Juli 2017 Södra Stockholm