Inlägg från: MatildaMMM |Visa alla inlägg
  • MatildaMMM

    Letrozol januari 2017

    Paulina2017 skrev 2017-03-28 18:19:10 följande:

    Aha men det verkar stämma tar dagarna 3-7. Varför tar man olika dagar ? Ska dit på dag 9 tror jag det är. Eftersom jag inte har äggl själv vågar jag inte ens drömma om att jag skulle lyckas stimulera fram äggl.


    Alla säger olika gällande kring varför man tar på olika dagar. Läkare förespråkar också olika men jag läste någon studie och det ska inte vara någon större skillnad mer än att äggen mognar snabbare om man börjar med tabletterna tidigare.

    Jag hade inte heller ägglossning och fick det med Letrozol så chanserna ser goda ut :) Min första dubbeldos (jag är inne på tredje omgången nu) den gav dock ägglossning väldigt sent så vi missade den och hade därmed inte sex på rätt dagar.
  • MatildaMMM
    Paulina2017 skrev 2017-03-29 09:27:31 följande:

    Fick du kontrollera flera gånger eller hur visste du att äggl skedde sent ? Jag tar inga äggl tester eftersom de inte är pålitliga om man har pcos. Resten visade förut positivt i flera dagar.


    Jag gick på VUL en gång och då meddelade GYN att jag hade ett ägg som var ca. 19 mm och att detta eventuellt kommer "spricka" de närmaste dagarna. De växer tydligen 1-2 mm per dag och spricker vanligtvis vid 20-25 mm. Jag ägglossade 3 eller 4 dagar efter detta. Detta gick inte att kontrollera med ägglossningstest då jag antar att jag har ganska kort stegring. Jag tog dock ett blodprov en vecka efter förväntad ägglossning som kunde konstatera att ägglossning hade skett. Be om att få ta ett blodprov så får du svart på vitt om du hade någon ägglossning.
  • MatildaMMM
    Paulina2017 skrev 2017-03-29 09:27:31 följande:

    Fick du kontrollera flera gånger eller hur visste du att äggl skedde sent ? Jag tar inga äggl tester eftersom de inte är pålitliga om man har pcos. Resten visade förut positivt i flera dagar.


    När det gällde den första omgången och den sena ägglossningen så var jag först på ett VUL som inte visade att något ägg växt till sig. Jag gick sedan på ett VUL och då hade de endast växt ca. 2 mm till. Dock tog jag två blodprov som visade att ägglossningen skedde mkt senare. Antagligen växte ägget till sig mycket senare på min första letrozolkur. Jag antar att kroppen inte var van. Men med andra omgången dubbelkur så fungerade de "normalt" och jag ägglossade som de flesta andra. Dock blev det ingen graviditet. Nu är det min tredje omgång så vi får se om denna funkar bättre.
  • MatildaMMM
    Längtanefterdig skrev 2017-03-29 19:55:51 följande:

    Hoppar också in här Glad
    Jag ska börja med letrozol och ovitrelle den här cykeln för första gången. Mensen kom idag så tar första tabletten på fredag. 
    Dock trodde jag att mensen kom igång i måndags, men det blev bara sena spottings. Jag bokade tid för vul så nu blir det på cd9 istället för cd11. Någon som vet om det går att se något ens? Jag brukar ha äl på cd 17-21 typ... så rätt sent.
    Har pcos och verkar inte ha egen ägglossning så nu håller jag tummarna Skrattande


    Det borde inte vara för tidigt, kan ju var att ägget/äggen inte vuxit till sig så att de kommer vara ägglossning dagen efter eller så men du kommer nog iaf få en indikation på hur det ser ut och om det finns något dominant ägg.

    Jag ska på VUL nästa vecka (CD14) så då får vi se om det funkat lika bra som förra gången, minus att det inte blev någon graviditet :(

    Håller tummarna för oss alla! 
  • MatildaMMM
    Kochanajestem skrev 2017-03-31 00:50:54 följande:

    Hej!

    Inne på CD29. Bruna flytningar (förlåt för info!) i två dagar, dock endast när jag kissar på morgonen. Har någon haft så som biverkning efter Letrozol?


    Hej,

    Jag fick det två dagar innan min mens kom, det behöver ju inte betyda att det blir mens för din del men det var så för mig. Har du fått din mens ännu eller har du tagit ett test?


  • MatildaMMM
    Längtanefterdig skrev 2017-04-04 18:02:21 följande:
    jag hade samma tanke, att det var nära mens.. så svårt att veta! Och jag brukar ju ha så sen äl... Ska göra ett test nu också, se hur det blir. Får kanske ringa kliniken imorgon och rådfråga Obestämd
    Jag har läst vissa som fått ägglossning redan på CD10 och CD11 (om man tar 3-7) så det finns ju en chans). Jag hade passat på och försöka få till det för säkerhetsskull. På VUL kommer de ju kunna se om din blåsa spruckit och på så sätt får du veta om du haft ägglossning. Men det kan ju vara också som andra säger att det bara är nära din mens och har man PCO så kan ägglossningstest också ge falska signaler.
  • MatildaMMM
    Längtanefterdig skrev 2017-04-05 13:02:02 följande:
    Ja, jag med.. men de har haft rätt tidig äl utan letrozol också. Vi får inte ha sex innan vul för läkaren som vill se hur jag reagerar på tabletterna. Sen ska jag ta ägglossningsspruta efter också för att ägget ska släppa.

    Jag har testat dag 8 flera andra cykler och då har jag aldrig haft så starka streck innan, pco kan ju vara svårt med test men jag brukar ha svaga och sen en jättebra stegring men att ägget inte släpper. Så jag litar endå på testen även om jag har pco.

    Nu har jag ringt kliniken. Sköterskan skulle prata med min läkare och se hur vi ska göra, om jag ska komma innan helgen. Får se helt enkelt.
    Okej skönt att du fått prata med dom iallafall. Jag ska på VUL imorgon då får vi se om några blåsor växt till sig :)
  • MatildaMMM

    Var på VUL idag och hade en tresiktad slemhinna och en dominant blåsa på 18 mm, Toppen! Så ägglossar antagligen i helgen eller början på nästa vecka. Ska försöka följa det med ägglossningstest ordentligt denna gång. Jag funderar på att inte ligga varje dag som vi gjorde förra gången utan köra varannan. GYN sa något om att de räcker med varannan och jag tror att då kanske det får chans att produceras nya spermier.

    Hur gör ni andra? Och hur går det för er?

  • MatildaMMM
    orzia1 skrev 2017-04-06 14:35:15 följande:
    Vi kör typ varje dag, men har också funderingar på om man bara ska köra varannan dag... När yngsta dottern blev till så hade vi bara sex typ 3 dagar (efter varann) i anslutning till ägglossning. Sen inget mer sex alls den månaden.
    Ja för jag kom och tänka på det när vi pratade om att mannen ska göra spermaprov. Då säger dom att man inte bör ha haft utlösning dagen innan man tar testet för att de kan ge ett felaktigt resultat så det borde ju vara samma när man har sex då. Vi får se och chansa. Hoppas denna månaden ger många plus i tråden.
  • MatildaMMM
    pugsnotdrugs skrev 2017-04-07 08:38:49 följande:

    Dubbelkur på letrozol och jag tror minsann att äl skett! Och på dag 17, tidigaste någonsin för mig isf, håller ju tummarna :)


    Skönt att det funkar! Håller tummarna :) Nu får vi hålla ut i den eviga väntan fram till BIM!
Svar på tråden Letrozol januari 2017