Inlägg från: MatildaMMM |Visa alla inlägg
  • MatildaMMM

    Letrozol januari 2017

    orzia1 skrev 2017-04-07 10:04:00 följande:

    När har ni som är aktiva här, bim? Jag har inte förrän runt den 30/4...


    Jag har BIM den 24 april. Inte haft ägglossning ännu tror jag (eller hoppas för vi har inte hunnit få till det) men jag tror ägglossning sker måndag den 10 april! Hoppas nu på tredje gången gillt :) Vi får hålla varandra uppdaterade om symptom eftersom vi alla verkar ha BIM runt samma vecka :)
  • MatildaMMM
    pugsnotdrugs skrev 2017-04-07 14:40:40 följande:
    Den 16e april, o då är jag hos svärföräldrarna utomlands så antingen blir det mens mitt i påskmiddagen eller en lång väntan tills jag kommer hem torsdagen efter :)
    Åh men skönt att komma bort och slippa tänka så mkt på det. :) Håller tummarna!
  • MatildaMMM
    orzia1 skrev 2017-04-07 14:10:52 följande:
    Åhh ja då börjar det närma aig ägglossning för dig. Vet inte hur vi ska göra, om vi ska köra varannan dag eller varje dag nästa vecka. Är så svårt att veta vilket som blir bäst.
    Vi har bestämt att vi kör idag CD15 och söndag CD17 samt CD18 och CD19. Sen åker jag utomlands med vänner så det får böra eller brista. :) 
  • MatildaMMM

    Jag hade nog ägglossningen igår. Hade stegring i lördags men inte hundra procent lika starkt streck. Jag hade dock inga test kvar så jag får anta att ägglossning skedde igår. Nu åker jag på semester så ska bli skönt att koppla av några dagar sen börjar den eviga väntan till BIM.

    Jag hoppas på många plus och december/januari bebisar! :)

  • MatildaMMM
    Anonym (vill höra solskenshistorier) skrev 2017-04-11 18:43:32 följande:

    Hej,

    Tror inte det är sant men efter över 1,5 års försök, tre kurer pergotime och tre kurer Letrozol var det nu äntligen vår tur... Ägglossningsstickorna gav inte utslag denna månaden heller men tog blodprov för att mäta progesteron och se om jag har ägglossning och det var bra värden sa läkaren. I går fick jag ett efterlängtat positivt gravtest... Hoppas så det vill stanna, har på 24 timmar hunnit ställa in mig helt på en liten december bebis. VIlle dela med mig, öka den positiva statistiken av Letrozol, så ge inte upp!


    Åh vad kul! Stort Grattis! Så himla kul att få höra att det funkar! :)
  • MatildaMMM
    pugsnotdrugs skrev 2017-04-16 10:21:18 följande:

    Testade idag igen, men har läst lite om testen o många pratar om en evaporeringslinje (sainsburys test). Men linjen är väl blå? Kan det bli blåa spök? På bilden syns också gårdagens torkade.


    Jag ser ett streck, har du tagit ett nytt test?

    Var själv och lämnade blodprov idag för att säkerställa ägglossning. Är på  (förmodad) ägglossning +8 idag. Inga direkta känningar mer än att det ibland drar lite där nere och ibland känns som mensvärk. Men det kände jag förra månaden också så jag antar att det tillhör det vanliga.

    Nu är det bara att vänta och se om det kommer någon mens eller om man ska påbörja ny kur :)

    Håller tummarna för oss alla.
  • MatildaMMM

    Min GYN ringde precis och meddelade att jag haft ägglossning enligt proverna. Hade ett värde på 47 vilket var mkt högre än förra månaden. Men som sagt nu får jag vänta och vänta och vänta.

    Hur går det för er andra som haft ägglossning?

  • MatildaMMM
    pugsnotdrugs skrev 2017-04-18 16:45:21 följande:
    Det var förmodligen ett spök, för tog ett clearblue testa tidigt idag o det var tokblankt:(
    Okej vad tråkigt. Men så länge ingen mens tittar fram så finns det hopp! :)
  • MatildaMMM
    Anonym (Anna) skrev 2017-04-19 16:30:18 följande:

    Min mens borde komma innan slutet av veckan. Är osäkert på exakt när ägglossning inträffade. Men borde vara BIM-4/5. Mensvärk och stickningar i äggstockarna.. känns som den ska dyka upp när som helst. Tog ett test igår men det visade negativt. Kanske är för tidigt.. Inga andra symtom förutom trötthet, men vet ej om det beror på att jag jobbat mycket. Skönt kan jag tycka, så man fått tänka på annat :D


    Ja prova igen till helgen :) Jag har BIM på måndag men känner absolut INGENTING som jag inte känt tidigare när man känner av så himla mkt. Så bestämt mig för att vänta till minst på måndag innan jag tar ett test :)

    När har ni andra BIM, känner ni något?
  • MatildaMMM
    Lillesmultronet skrev 2017-04-20 18:40:18 följande:

    Jahapp då kom mensen igår:( Påbörjar kur nr 2 på Söndag cd5 och hoppas på bättre tur den rundan!


    Tråkigt! Nya tag på söndag..

    Jag har BIM på måndag känner ingenting mer än mensvärk lite då och då så jag har ställt in mig på att mensen kommer komma.


  • MatildaMMM

    Jag fick mens, har tagit ett uppehåll nu för kommer vara borta på semester vid nästa ägglossning. Så kör igång igen nästa cykel :)

  • MatildaMMM
    Helena 1979 skrev 2017-05-01 19:30:55 följande:

    Hej!!! Jag skall också börja min kur med letrozol, jag undrar tar man bara en tablett från mens cykel 5-9 och inget mer mvh helena


    Om du blivit ordinerad enkel dos (1 tablett) så tar du endast det en gång om dagen fr. cykeldag 5-9 :) Jag tog två tabletter (dubbeldos) men efter att min läkare sagt att jag ska göra det.
  • MatildaMMM

    Hej,

    Inte varit aktiv på ett tag, tog ett avbrott med letrozol då jag åkte iväg på semester. GYN bad mig komma dit ändå för att se hur jag svarade på att inte ta letrozol. Idag på CD 21 har jag fortfarande inga dominanta växande ägg. Så jag kommer att ta primolut nu för att framkalla mens sedan påbörja ny letozolkur. Vi har även bestämt att göra en spolning. Har någon av er gjort detta? vad har jag att vänta mig?

    Hur går det för er andra?

    Kram {#emotions_dlg.flower}

  • MatildaMMM

    Grattis till plusset! :)

    Jag ska börja med Letrozol nu igen efter uppehållet (semester osv). Tror det blir min tredje kur nu. Kör dag 5-9 som tidigare eftersom när jag provade dag 3-7 förra cykeln fick jag tyvärr ingen ägglossning (kan ha varit en slump bara).

    Har ni andra några erfarenheter av dagarna 3-7 eller 5-9 om det har någon större inverkan?

  • MatildaMMM
    Anonym (Ida) skrev 2017-07-11 19:48:30 följande:

    Är lite rädd att jag missat ÄL. Jag har ätit min första kur Letrozol, gjorde vul dag 12 dom visade en äggblåsa på 16mm och tjock slemhinna. Provade med äl-stickor fram till dag 17 som visade negativt.

    Kan ÄL har kommit ännu senare? Är på dag 26 och känner ingenting överhuvudtaget.


    Jag har haft ägglossning oftast mellan dag 18 och 19 mina andra gånger. 

    Jag börjar min kur på fredag och har köpt ägglossningstest från clearblue denna gången så jag slipper tyda massa streck hit och dit. Denna gång kan jag nämligen inte göra VUL då mottagningen har semesterstängt. 

    {#emotions_dlg.flower} 
  • MatildaMMM
    Anonym (Ida) skrev 2017-07-25 08:59:35 följande:

    Har nyligen avslutat första kuren med Letrozol. Tog ett progesteronprov dag 22 som visade 0.3. Med andra ord så hade jag ingen ägglossning, däremot såg det bra och lovande ut när jag gjorde VUL. (så besviken)

    Aldrig hört talas om någon som har så lågt progesteron. Är det någon här som har erfarenhet kring det? Kan det öka när jag börjar med dubbel dos? 


    Du kan ju ha fått en senare ägglossning. När jag tog min första omgång letrozol så fick jag inte ägglossning förrän dag 20/21. Jag hade bara 8 i värde dock den gången men när jag andra omgången (tog dubbeldos) så hade jag 48. Kanske var det en sen ägglossning eller så kör du på dubbeldos nästa gång så ska det säkert ta sig.

    Jag har haft ägglossning runt dag 16-19 de andra gångerna. Denna månaden tog jag dubbeldos och tog tre tabletter de sista två dagarna alltså dag 8 och 9 (på eget bevåg). Jag fick då positivt på ägglossningstestet redan på dag 12.

    Så kul att det även börjar komma lite fler graviditeteter {#emotions_dlg.flower} Grattis till er som plussat!


Svar på tråden Letrozol januari 2017