Inlägg från: dfuoih |Visa alla inlägg
  • dfuoih

    Vi väntar tvillingar :) Många frågor och funderingar :)

    Min fru födde tvillingar med snitt. Vecka 36 eller 37 har jag för mig. De fick ligga några dagar på neo av olika anledningar. Vi hade två barn sen innan som också är födda med snitt. (en född v28 och en v39)
    Jag var hemma på heltid första månaden och sedan började jag jobba 50% och fortsatte så under ca 10 månader. Sedan bytte vi och jag var hemma på heltid och min fru jobbade 50%.

    Första månaderna var jobbigast för min fru då hon fick en infektion efter snittet och var tvungen att ta två antibiotikakurer innan det gav med sig.

    Jag upplevde första barnet som en betydligt större omställning än att få tvillingar. Vid första barnet blir man förälder sen skaffar man "bara" ytterligare barn om du förstår hur jag menar.

    Det är bra att diskutera igenom innan hur ni skall göra med nätter, sömn, mat osv så att ni är överens när det väl drar igång. Ha en plan för hur ni skall ta ut föräldradagar och hur ni skall jobba så att ni inte lägger energi på sådana diskussioner.

    Kan ni få hjälp av vänner och släkt så är det såklart ett plus. Kanske kan svärmor gå ett varv med barnvagnen ibland när de skall sova så att ni båda kan göra något annat.

Svar på tråden Vi väntar tvillingar :) Många frågor och funderingar :)