Inlägg från: Anonym (qwerty) |Visa alla inlägg
  • Anonym (qwerty)

    Någon mer med särbegåvat barn?

    Anonym (Jonna) skrev 2017-01-14 21:17:56 följande:
    Jag har inga direkta erfarenheter ännu att dela med mig av, men har däremot funderingar kring om mina småbarn är särbegåvade. Hur märkte ni det till att börja med? Min man tycker att våra barn är helt normala men han har inte så mycket att jämföra med och jag märker ju att andra reagerar på deras verbala förmåga tex.
    Har ett barn som säkert kan räknas som särbegåvat. Började också prata väldigt tidigt, vid 6 mån kom de första fullt begripliga orden (mamma, pappa, titta) och vid 10 mån kom 2-ordsmeningar.
    Även annat som tex att räkna kom tidigt.

    Så det är kanske ett tecken på särbegåvning?


  • Anonym (qwerty)
    Anonym (Mamma) skrev 2017-01-14 22:23:30 följande:
    Vårt barn hade svårt att fungera i olika sammanhang, kom i många diskussioner med vuxna på skolan, kom i bråk med andra elever. Har i stort sett alltid rätt i sak (om det till exempel blir bråk om regler) men hanterar det inte så bra. Vi fick hjälp med diverse utredningar av skolhälsovården och eftersom psykologen tidigt misstänkte att det var något helt annat än tex adhd eller något inom autismspektrat så gjordes det en hel del intelligenstester och då låg vår nioåring på över gymnasienivå. Men jag har fått veta nu i efterhand att en del barn med särbegåvning felaktigt får diagnoser som adhd, trotssyndrom eller tvångssyndrom så vi hade tur som träffade en klok skolpsykolog.

    Hoppas era barn "bara" har lätt för sig, samhället är tyvärr inte alltid så anpassat för barn med särbegåvning även om vi haft väldigt tur med personalen i skolan.

    Samma här. Men vårt barn har fått diagnosen ADD (ADHD).
    Det pratades inte om särbegåvning alls, även om barnet inte kunde få andra resultat än 18+ som uppskattad ålder på allt utom motoriken. Barnet låg alltså över mätbara gränsen på allt (utom motoriska tester) och testet var till för barn upp till 18 års ålder.
    Har funderat vidare själv om det kanske är särbegåvning eller autismspektra (ADD/ADHD) men hur testar man det?


    Är det andra test än de som gjordes när BUP utredde?

Svar på tråden Någon mer med särbegåvat barn?