Inlägg från: PappaPellerin |Visa alla inlägg
  • PappaPellerin

    Kollega tycker det är nedvärderande att använda uttrycket "min fru"

    Ja, jädrar, det tyckte jag var fjantigt. "Personen jag ingått äktenskap med", det rullar ju snabbt och bekvämt ur munnen... eller... Nåja, jag får väl försöka få lite sömn snart istället för att tänka på sådana krusiduller. Måste ju vara pigg och glad när jag träffar personen som föddes av personen som föddes av samma person som födde den person som födde mig. Då kommer personen vars skapande jag deltog i bli glad, och hon tycker ju om att leka med personen som föddes av ovan nämnda person också.


    Vi är lika starka som vår starkaste länk.
  • PappaPellerin
    Anonym (B) skrev 2017-01-17 00:16:53 följande:
    Det här har noll att göra med feminism. Verkligen. Om du inte kan skilja på vad feminism är och vad en enstaka person säger och därför vägrar kalla dig feminist så är det du som har problem. Jag kallar mig feminist, är inte ett dugg orolig för att bli betraktad som en knäppgök - för jag är ingen knäppgök. Så simpelt helt enkelt. De personer som per automatik betraktar mig som en knäppgök pga vad någon annan sagt, ptja, det är människor jag isåfall ändå förmodligen inte vill ha att göra med. 
    Håller med - och det finns knäppgökar överallt. Att en ideologi ska tas avstånd från på grund av vad någon enstaka person här och var säger känns lite skevt. Det blir alldeles för ofta "en feminist säger något förargelseväckande/korkat/någonting man ej håller med om = alla feminister är idioter". Trist, bara trist. Finns ju så många olika läger och tankesätt inom feminismen.
    Vi är lika starka som vår starkaste länk.
Svar på tråden Kollega tycker det är nedvärderande att använda uttrycket "min fru"