Inlägg från: EmberEyes |Visa alla inlägg
  • EmberEyes

    Katt rädd för sambo

    Visst ringer det lite varningsklockor när du beskriver situationen, TS.

    Men samtidigt så kan det ju ha varit något så enkelt som att katten satt i sambons knä och gosade samtidigt som det smällde i porten eller en siren gick igång utanför fönstret eller vad som helst, och katten nu är livrädd för den associerar rädslan med sambon.

    Hur exakt agerar katten runt sambon? Verkar den rädd för enbart sambon, eller är det en generell personlighetsförändring (uppför sig katten som förr när sambon inte är hemma t. ex)?

    När du skriver att ni provat att sambon är den som står för det roliga i kattens liv, under hur lång tid, och hur konsekvent var det? Det kan ta både veckor och månader där endast sambon 'får lov' att mata och leka med katten för att återuppbygga relationen. Och det är jätteviktigt att det är massor massor av lek och positiv förstärkning, kanske 3-4 gånger om dagen på 10-20 min per gång med olika lekar och leksaker.

    Lycka till!

  • EmberEyes

    Om du är beredd att lägga en slant på att lösa problemet med hjälp av en beteendevetare så gör det. Jag vet att t. ex. Susanne Hellman Holmström kan ge en kort rådgivning per tel i 10 min för ca 250kr.

    Annars kan jag rekommendera tv-serien 'my cat from hell', tror den finns på femmans play-kanal. Vill minnas att det finns några avsnitt som handlar just om att återvinna förtroendet mellan katt och ägare/familjemedlem.

Svar på tråden Katt rädd för sambo