• Jonte98

    Flickväns överbeskyddande föräldrar

    Hej. 
    Vi kan börja med att jag träffade en tjej för cirka ett år sen, och hon är den bästa människan jag nånsin träffat. Vi umgicks lite till och från men för tre månader sen blev vi ett par, och hon är den bästa ja kunnat önska mig. 
    Jag är 17 år och hon är 16. 

    Nu till problemet. Hennes föräldrar är helt galet överbeskyddande. De är även mycket religösa, vilket min flickvän inte är.
     Men dom låter oss inte ha ett normalt förhållande, de kan inte acceptera att hon vill leva sitt egna liv. Dom låter oss inte sova över hos varandra då de är rädda för att vi ska ha sex. (Det skulle vi kunna ha vilken tid på dygnet som helst så förstår inte resonemanget faktiskt)
    De har sagt till min flickvän att dom kommer bli mycket arga och ledsna om hon skulle ha sex. Av någon anledning tror de att de kan bestämma över min flickväns kropp. De vet heller inte vad ordet byxmyndig betyder

    Hon går runt och är ledsen pågrund av detta, eftersom dom har konflikter angående vårt förhållande.  Min flickvän tycker som jag att det beteendet dom har är helt sjukt. 

    Hjälp mig nu, vad kan man göra? Jag blir helt förstörd utav detta.

  • Svar på tråden Flickväns överbeskyddande föräldrar
  • Jonte98

    Grejen är att jag känner dom relativt bra. Dom säger till min flickvän att dom tycker om mig, det är inte det som är problemet. Enligt dom så skulle det inte spela någon roll vem de än var. 

  • Jonte98
    Emmacecilia skrev 2017-01-17 00:54:09 följande:

    Vilken religion är det de tillhör?

    Och måste säga att du skulle få dejta min dotter vilken dag som helst, du låter som en bra och seriös kille, din flickvän har hittat en guldklimp!


    Tack så mycket! Skulle göra allt för denhär tjejen. Jag vill bara att dom accepterar oss så vi kan ha ett normalt förhållande.
  • Jonte98
    Emmacecilia skrev 2017-01-17 01:01:38 följande:

    Vilken religion är det? Det är lättare att ge råd om jag vet det.


    Kristendom.
  • Jonte98
    MEE83 skrev 2017-01-17 01:21:17 följande:

    Jag skulle nog fråga dom direkt om jag skulle kunna sova över en helgnatt om jag var du, så får du se hur dom reagerar, ert eventuella sexliv behöver dom varken veta om eller acceptera, vem vill att ens föräldrar har koll på det? Det är en privatsak mellan er två, och kan bli direkt pinsamt om man involverar föräldrarna. Trust me, jag har en superliberal morsa, det hade också sina nedsidor i tonåren, det var t ex rätt pinsamt att vakna och ens mor sitter och snackar p-medel och menscykler med en tjej som man nyligen träffat vid frukostbordet! Jag har många gånger frågat mig själv hur hon trots bristen på normala gränser går hem så hårt hos nästan alla hon träffar.

    Skolkvällar var no-no för min första tjej. Helger gick dock bra, efter ett tag, hon bodde dessutom ett antal pendelstationer ut i spenaten, så det handlade ju även om att lösa logistiken om hon varit inne i stan.


    Det har jag också funderat på. Har inget att förlora på att fråga. 
    Visst är det sant att dom borde kunna acceptera det, att vi kan ha sex om vi vill. Men det förstår dom inte. Min flickvän tror att dom skulle förbjuda oss att umgås om vi hade sex. Det är på den nivån, det är helt sjukt. Vad kan jag göra?
  • Jonte98

    Efter en sömnlös natt kan jag konstatera att: Jag måste verkligen älska denna tjej på riktigt eftersom jag går igenom detta med henne.
    Jag ska bli bättre på att följa med hennes familj på lite olika saker, såsom middagar, kyrkan etc. Förhoppningsvis kommer situationen bli bättre utav detta. 
    Tiden brukar ha en magisk verkan på saker och ja hoppas det blir så nu med.

  • Jonte98
    Anonym (inget konstigt?) skrev 2017-01-17 10:35:53 följande:

    Kanske är det en generationsfråga, men mina ytterst sekulariserade föräldrar ()och dåvarande pojkvänners föräldrar kan väl tilläggas) hade fått tuppjuck om jag hade en pojkvän sovandes över när jag var 15-16. Det var först när jag kom upp i gymnasiet som sådant tilläts, och bara på helger/lov. Därmed inte sagt att det inte hände både det ena och det andra vid andra tidpunkter på dygnet. Demon


    vi går i gymnasiet båda två. jag i tvåan,hon i ettan.
Svar på tråden Flickväns överbeskyddande föräldrar