• Bergis

    Flickväns överbeskyddande föräldrar

    Jonte98 skrev 2017-01-17 01:28:19 följande:

    Det har jag också funderat på. Har inget att förlora på att fråga. 

    Visst är det sant att dom borde kunna acceptera det, att vi kan ha sex om vi vill. Men det förstår dom inte. Min flickvän tror att dom skulle förbjuda oss att umgås om vi hade sex. Det är på den nivån, det är helt sjukt. Vad kan jag göra?


    Det är inte sjukt. De är bara udda för vår kultur i vår tid.

    Är de med i någon sekt som Jehovas? Frikyrko anhängare som pingstkyrkan? Eller bara starkt troende?

    Min erfarenhet av starkt religösa är att de vill sköta saker inom familjen. Att din flickvän skulle ta avstånd från sin familj är ingen bra lösning såvida de inte är sektmedlemmar.

    Om du är seriös med denna tjej tror jag på lösningen som sades att du bör fortsätta att jobba på din re?ation till svärföräldrarna för att bli en del av familjen. För att bli omtyckt bör du inte bara vara trevlig, visa även att du har ambitioner. Visa att du skulle bli en bra man och provider. Utbilda dig för att i framtiden få ett bra jobb.

    Sedan skulle jag rekommendera dig att bli sekulariserad kristen. D.v.s. en person som egentligen inte tror på gud men av respekt för våra förfäder och vår historia går i kyrkan iaf någon gång per år samt månar om kristna traditioner och värderingar.
Svar på tråden Flickväns överbeskyddande föräldrar