• Anonym (Anonym)

    Långt hår

    Kommer aldrig få långt fint hår. Konstigt att det bara växer till en viss längd. Varför har det blivit så att just tjejer har långt hår, och inte tvärtom, tjejer med kort hår och killar med långt. Trender kommer och går förstås men genom historien är väl ändå långt hår som är det "fina".

  • Svar på tråden Långt hår
  • Anonym (Långt)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-01-18 22:09:49 följande:

    Intressant det här, ja 1 meter var ju verkligen långt, mitt hår som kort blir också slitet. Jag kanske har för dåligt tålamod. Jag kanske ska låta det växa mer. Kanske mest tycker att det ska klippas.... Vad för ompackning har du? Har också den typen av hår. Ja, det låter jobbigt när du beskriver det så, inget man tänker på när man ser allas fina hår jämt. Har du en speciell borste? Ok. Jag ska nog testa att sätta upp en knut när jag sover. Kudden ja, håret tar stryk haha tänker inte på det.


    Jag använder just nu lanzas healing masque, den ger lite extra fukt under viktermånaderna. Men jag varierar lite, ibland använder jag dyra, ibland vanliga från butiken som elvital. Jag borstar med detangler teezer som är en utredande borste. Använder jag hårtork samtidigt så använder jag istället en paddelborste så att jag kan kontrollera håret enklare.

    Om du vill ha långt hår så ska du inte ge upp :) som jag skrev innan är den värsta tiden innan håret växt längre än över axlarna. Jag minns att jag tyckte det tog en evighet och det kändes slitet, och då fick man klippa av det och så blev det en ond cirkel. Efter det växt till brösthöjd så blir håret lättskött och inte så slitet, och jag märkte knappt hur snabbt håret blev långt, det bara flöt på :) har du mer frågor så svarar jag gärna :)
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Långt) skrev 2017-01-18 21:53:03 följande:

    Du har en hel del intressanta tips, men jag förstår inte varför du är så hård mot dem som inte förstår eller håller med dig :/

    Vissa saker du skriver kan jag hålla med om, medans andra inte funkar på mig. Så jag hoppas du inte blir irriterad för att jag kommenterar ditt inlägg. Jag svarar även på andras inlägg, t ex om hur mycket shampoo man ska använda.

    Angående hur mycket shampoo man ska använda beror det framförallt på vilken sorts shampoo man använder. De innehåller ofta olika "verkningsmedel" och konserveringsmedel som gör att de fungerar olika. En generell frisörsregel jag lärt mig är att ett för löddrande shampoo ofta innebär att det är för kraftigt rengörande och därmed verkar rejält uttorkande på håret. Schampon ska oftast löddra (så ingen tror att jag förespråkar enbart löddringsfritt schampoo) och shampoot löddrar lite mer ju renare håret är. Därmed löddrar det mer andra gången du shampoonerar. Om du behöver shampoonera en eller två gånger beror mycket på hur smutsigt eller fett håret är, för ett torrt och rent hår (utan produkter) räcker det med en gång. Sen menar även vissa proffsfrisörer att man inte ska shampoonera två gånger då man tar bort det naturliga fettet vilket gör håret snabbare fett, men det är som sagt olika beroende på vem du frågar.

    Många frisörer tipsar om att man ska unvika shampoo i längderna om man har långt hår, såvida inte dessa är smutsiga eller så. Shampoots uppgift är att i princip öppna ytskickten på håret (någon liknade håret med en gran) och därmed kunna rengöra håret ordentligt. När jag shampoonerar längderna blir håret ofta torrt och sprött, så jag har det bara om det behövs. Dessutom gnuggar jag aldrig in shampoo utan låter det verka i någon minut istället. Efter shampoo kan man använda hårinpackning då håret är mer mottagligt, det brukar jag iaf göra.

    Jag avslutar alltid med balsam. Balsamets uppgift är att fälla ner "fjällen" på hårstråt och göra det lättare att borsta. Mitt hår blir sprött och svårborstat utan balsam, så jag prioterar det högt. Många reparerande shampoon och balsam gör håret mer strävt, så med mitt långa hår rekommenderas ett utredande balsam istället för reparerande. Jag tror att en viktig del i att skaffa långt hår är att hålla det lättkammat så att hårstråna inte bryts av genom borstning. Sen ska man inte borsta blött hår, men jag gör det ändå för att jag är otålig och för att jag tycker det gör ont att borsta torrt tovigt hår. Sedan en annan regel (som jag bryter flitigt av lathet) är att blött hår kammas med bredtandad kam, medans torrt hår borstas.

    Jag har använt oljor i håret, oljinpackningar etc. Resultatet är rätt omärkbart egentligen, så kan varken rekommendera eller ej rekommendera oljor. Det enda jag märker är att håret blir tyngre, ibland svårare att borsta om det blir klibbigt och mörkare. Min frisör säger att grova hårstrån såsom svarta och röda funkar olja bra på medans tunna blonda helst ska undvika det. Bättre med lätt spray istället.

    Jag använder balsamspray och sådant i håret. Oftast gör jag det dagarna emellan dusch för att enklare borsta håret. Jag har inte märkt att håret blir sprödare med balsamspray, men det är nog väldigt indviduellt.

    En annan sak är att man ska välja shampoo och balsam efter hårtyp. Mitt shampoo är för min hårbotten då jag har känslig hy och kan få utslag av många shampoon. Har ett annat shampoo för längderna (om de behöver tvättas) som är mjukgörande. Balsamen jag köper är utredande som tidigare nämnt.

    Olaplex har jag provat som någon tidigare nämnt. Jag märkte inte mycket skillnad, men sedan är mitt hår inte särskilt slitet, så då kanske skillnaden inte märks lika bra. Sen är det rätt dyrt, och en burk håller bara för 3 tillfällen om man har drygt 1 m långt hår :/

    Dock så vet jag många som det funkat bra för. Det ska vara revolutionerande och den första produkt på marknaden som faktiskt kan reparera skadat hår. Formulan är patenterad vilket gör att de två skaparna kan ta ett rätt högt pris. Men kan ju vara värt o prova om håret är slitet.

    Nu blev det väldigt långt, hoppas ni orkade läsa :)


    Orkade läsaallt men orkar inte svara på allt nu :/ superkul läsning iaf. Olaplex har jag testat tre gånger. Har bara resulterat i typ 350-450kr på frisörbesöket. Jag färgar ju håret ljust, hos de lite bättre/DYRARE :( med gott rykte i huvudstaden. Ska sluta med olaplex. Ursäkta för dåliga formuleringar o brist på svar i tråden. Återkommer.
  • Bibbidi
    Anonym (,,,) skrev 2017-01-18 19:54:12 följande:

    balsam och olje produkter är inte alls bra att ha i håret hela tiden, det gör hårstråna sega och sköra. 
    1 -tvätta håret med en ca 10 kronas schampo klick
    2-"tvätta" håret igen fast med balsam
    3- tvätta igen med en 10 kronas klick schampo som "balsam" 
    då får du ett återfuktat hår som är rent.
    många tror att håret mår bra av att inte skölja ur balsamet helt och hållet vilket är fel. samma effekt som att ha i oljor och dyl. 


    Fast... schampoo "öppnar" ju porerna i håret medan balsam "stänger till dem" så den där ordningen blir väl lite fel? Det är i alla fall vad jag hört. Alltid avsluta med balsam för då "stänger" man igen porerna igen. Samma grej som med att man alltid ska avsluta med kallt vatten, för det "stänger" också igen medan varmt öppnar porerna och gör det poröst.
  • i-o

    Ett tips är att kika på indisk hårvård. Indier kan det där med hår, det grundar sig i att de har en exportmarknad av just hår.

    Hårinpackningar med olja är alltid gynnsamma om man ska tro google.

    Lite kuriosa: hår används emellanåt som en tillsats i bröd. 

  • Bibbidi
    i-o skrev 2017-01-18 23:06:46 följande

    Lite kuriosa: hår används emellanåt som en tillsats i bröd. 


    wtf? Spöke
  • i-o
    Bibbidi skrev 2017-01-18 23:10:01 följande:
    wtf? Spöke
    E920. Framställas syntetiskt numer. Åtminstone inom EU.
  • Anonym (Tjena')
    Anonym (Långt) skrev 2017-01-18 18:59:01 följande:

    Jag har väl vad man skulle klassa som rätt långt hår. Det är runt 95-100 cm (rätt svårt att mäta så långt hår korrekt). Jag har ljusblont hår med väldigt tunna hårstrån, men väldigt många. När jag hade page och kort hår blev det slitet snabbt, och det var ett helvete att få det växa utan att bli skadat när det var i axellängd. När det väl blivit 5-10 cm längre än axellängd flöt det på bra och slets inte lika lätt. Nu har jag säkerligen en hel del tur med generna angående mitt hår, då jag är rätt vårdslös ibland med mitt hår (borstar det när det är blött jämt, färgar hårtopparna i olika färger såsom blått och rosa m.m.). Men jag tror även att en hel del "ritualer" med mitt hår har gjort att det inte slitits av. Exempelvis sover jag alltid (även när jag är hemma) med tofs på huvudet, typ som en ballerina knut. Jag borstar det varje dag, använder hårinpackning, tvättar rätt sällan håret (mest för att det är så jädra jobbigt att tvätta och tar mig runt 1-1,5 h), masserar hårbotten och använder oljor etc. Dessutom har jag det nästan aldrig utsläppt, utan alltid uppsatt i inbackad fläta eller tofs (fast tofs får jag lätt huvudvärk av pga hårets tyngd). Folk får ofta en chock när jag har det utsläppt eftersom jag så sällan har det, men det är så himla jobbigt att ha utsläppt. Fastnar överallt som i dörrar som stängs, handväska eller mina kläder. Har flera gånger dratt av hårtufsar genom att det fastnat och jag inte märkt och rört på mig, även sattit mig på det flera gånger vilket inte är skönt direkt när man rör på huvudet.

    Långt hår är jobbigt, mer nackdelar än fördelar. Min make och hans familj (speciellt systrar) skulle bli så ledsna om jag klippte av det, så får därför stå ut med det. Men oj vad jag ibland får lust att bara klippa av det när man fått en rejäl tova :/


    Vad använder du för oljor? Mina naglar var i uselt skick efter min första vinter i Norrland där jag bor nu. Efter att ha börjat med nagelolja blev de lika starka som innan. Mitt hår är i uselt skick så jag tänkte att det kanske också behöver något liknande.
  • Anonym (hola)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-01-18 10:43:09 följande:
    Ja, tack, anade att det var nåt sånt Det var då tråkigt, alla andra i släkten har slitstarkt hår, det är ju fint närmast hårbotten så då borde det ju orka att växa längre tycker jag. Jag kör med balsamspray och då tycker jag att det ser friskare ut i allafall, olja blir lite för tungt men jag har kanske missat nåt. Men jag har tagit det i torrt hår istället för vått, kan vara det En frisör sa till mig en dag när jag pratade om mitt hår och hon frågade om inpackning och sådär, o jag tycker inte att det hjälper, provat en massa, och då sa hon; går det inte får man försöka hårdare. Det bär jag med mig i livet haha. så nu har jag balsamspray.
    Nej det är fel. 
    Anledningen till att vissa inte får långt hår är att håret har olika livslängd på olika personer. Vissas hår växer bara i 2 år inan de trillar av. Andras kan växa i 6-7 år. 

    Inpackningar hjälper i längden mot dålig kvalitet. Man kan inte tro att håret ska bli bra om man använder det i 2 månader. Det måste du använda i flera år, samtidigt som du ska toppa regelbundet. 
    Det finns även serum för håret. som de där populära fransserumen fast för håret. Då kan du förlänga livslängden på ditt hår.
    Köp även Olaplex som är det bästa på marknaden.
  • Anonym (hola)
    Anonym (Långt) skrev 2017-01-18 18:59:01 följande:

    Jag har väl vad man skulle klassa som rätt långt hår. Det är runt 95-100 cm (rätt svårt att mäta så långt hår korrekt). Jag har ljusblont hår med väldigt tunna hårstrån, men väldigt många. När jag hade page och kort hår blev det slitet snabbt, och det var ett helvete att få det växa utan att bli skadat när det var i axellängd. När det väl blivit 5-10 cm längre än axellängd flöt det på bra och slets inte lika lätt. Nu har jag säkerligen en hel del tur med generna angående mitt hår, då jag är rätt vårdslös ibland med mitt hår (borstar det när det är blött jämt, färgar hårtopparna i olika färger såsom blått och rosa m.m.). Men jag tror även att en hel del "ritualer" med mitt hår har gjort att det inte slitits av. Exempelvis sover jag alltid (även när jag är hemma) med tofs på huvudet, typ som en ballerina knut. Jag borstar det varje dag, använder hårinpackning, tvättar rätt sällan håret (mest för att det är så jädra jobbigt att tvätta och tar mig runt 1-1,5 h), masserar hårbotten och använder oljor etc. Dessutom har jag det nästan aldrig utsläppt, utan alltid uppsatt i inbackad fläta eller tofs (fast tofs får jag lätt huvudvärk av pga hårets tyngd). Folk får ofta en chock när jag har det utsläppt eftersom jag så sällan har det, men det är så himla jobbigt att ha utsläppt. Fastnar överallt som i dörrar som stängs, handväska eller mina kläder. Har flera gånger dratt av hårtufsar genom att det fastnat och jag inte märkt och rört på mig, även sattit mig på det flera gånger vilket inte är skönt direkt när man rör på huvudet.

    Långt hår är jobbigt, mer nackdelar än fördelar. Min make och hans familj (speciellt systrar) skulle bli så ledsna om jag klippte av det, så får därför stå ut med det. Men oj vad jag ibland får lust att bara klippa av det när man fått en rejäl tova :/


    Du har väl vad som klassas som "rätt" långt hår? Om ditt hår är 1 meter så Går det ned till knäna och då är det inte "väl rätt långt" Då är det SÅ JÄVLA LÅNGT. 
    Anonym (Anonym) skrev 2017-01-18 10:43:09 följande:
    Ja, tack, anade att det var nåt sånt Det var då tråkigt, alla andra i släkten har slitstarkt hår, det är ju fint närmast hårbotten så då borde det ju orka att växa längre tycker jag. Jag kör med balsamspray och då tycker jag att det ser friskare ut i allafall, olja blir lite för tungt men jag har kanske missat nåt. Men jag har tagit det i torrt hår istället för vått, kan vara det En frisör sa till mig en dag när jag pratade om mitt hår och hon frågade om inpackning och sådär, o jag tycker inte att det hjälper, provat en massa, och då sa hon; går det inte får man försöka hårdare. Det bär jag med mig i livet haha. så nu har jag balsamspray.
    Nej det är fel. 
    Anledningen till att vissa inte får långt hår är att håret har olika livslängd på olika personer. Vissas hår växer bara i 2 år inan de trillar av. Andras kan växa i 6-7 år. 

    Inpackningar hjälper i längden mot dålig kvalitet. Man kan inte tro att håret ska bli bra om man använder det i 2 månader. Det måste du använda i flera år, samtidigt som du ska toppa regelbundet. 
    Det finns även serum för håret. som de där populära fransserumen fast för håret. Då kan du förlänga livslängden på ditt hår.
    Köp även Olaplex som är det bästa på marknaden.
  • Anonym (Långt)
    Anonym (hola) skrev 2017-01-19 08:35:13 följande:

    Du har väl vad som klassas som "rätt" långt hår? Om ditt hår är 1 meter så Går det ned till knäna och då är det inte "väl rätt långt" Då är det SÅ JÄVLA LÅNGT.


    Hahha, ja det är långt. Det är kanske jantelagen som ligger etsat i blodet och gör att jag försöker skriva så ödmjukt som möjligt :P

    Mitt hår går inte ner till knäna, men över rumpan iaf. Jag är nästan 180, så hade jag varit 1-2 dm kortare hade det nog gått till knäna :)
Svar på tråden Långt hår