Inlägg från: Aino |Visa alla inlägg
  • Aino

    Bebis trycker bort bröstet och skriker!

    Vi hade exakt samma problem med vår lilla och det var hemskt. Vi fick tillslut åka in till återbesöksmottagningen på BB då jag var orolig att vår dotter inte fick i sig ordentligt med mat (tänkte först att det var mitt bröst som täppte näsan) då hon skrek och skrek sen somnade ganska snabbt vid bröstet när hon väl börjat äta och så var det varje amning, kändes helt hopplöst - 1177 sa att det var vanligt och att vi skulle "hålla ut" men när jag därefter ringde till BB sa de åt oss att komna in direkt.

    Anledningen för oss var att hon inte hade hittat rätt teknik, blev frustrerad och var så liten (1vecka) att hon inte orkade amma så mkt hon behövde när hon väl tog bröstet så det blev en ond cirkel. När vi kom in matade de henne direkt med ersättning i en liten medicinkopp 20ml (2st hon var helt slut och hungrig) och efter det tog hon bröstet och ammade efter lite lirkande (vi använder också amningsnappen)! Vi fick stanna några amningar så de såg att det fungerade när vi själva koppmatade henne innan amningen (jag kunde pumpa ut så hon fick bröstmjölk i koppen men annars går det lika bra med en skvätt ersättning, vi använde sampers när jag inte hann pumpa) sen fortsatte vi med det någon vecka innan hon orkade amma direkt.

    Det var också ett lirkande med koppen, det spills och känns lite som att man tvångsmatar MEN det är guld värt när den lille inte får till det och bara gråter av frustration och utmattning.

    Kan vara värt att prova, hoppas det kan vara till någon hjälp för dig och lillen, lycka till!

Svar på tråden Bebis trycker bort bröstet och skriker!