Inlägg från: Haiduchi |Visa alla inlägg
  • Haiduchi

    Foglossning tidig graviditet, erfarenheter?

    blomman91 skrev 2017-01-22 11:28:44 följande:

    Tack alla för era fina tips!!! Än så länge har jag bara tagit ett varmt bad och det har hittills hjälp. Om det blir ännu sämre måste jag väl köpa ett magbälte. Tens använde jag i början av förlossningen med 1an men jag har lite svårt att tro att det kan hjälpa, men har man riktigt sjukt är det ju alltid värt ett försök!

    Än så länge står jag ut med smärtan då jag lider mest av det om kvällarna då jag varit stilla en stund. Har även reumatism så är rätt så van med smärta nu som då, kan ju även ha något med det att göra. Ville mest bara höra mej för om det är vanligt att det blir ännu sjukare längre fram i graviditeten men det verkar vara olika...

    Får väl bara vänta och se hur det utvecklas och hoppas på det bästa!


    Jag fick väldigt tidig foglossning med första, första känningarna i vecka 11, sjukskriven helt från v 20. Kunde ej gå vissa dagar de tre sista månaderna, gick med kryckor.

    Nu med andra kände jag fogarna innan plus, är i vecka 20 nu, börjat använda kryckor igen men har redan ont i framfogen, förra barnet var det först efter 6 månaden. Sjukskriven sen v 14 nu.

    Tens var det som hjälpte mig, det domnar bort fogarna i ryggen totalt, så har du möjlighet så låna av sjukgymnast.

    Jag använde även glidmadrass i sängen för att Kunna vända mig i sängen utan att påverka fogarna fö mycket.. Guld värt. Denna gången var jag tvungen att gå via min kommuns arbetsterapeut för att kunna få en. Annars kan man även låna via sjukgymnast.

    För mig blev det sämre med första och räknar med det även denna gången, lite därför vi väntade så länge med barn två, första fyller sex i mars.

    Men märkte efter förlossningen att jag mår bäst utan att ha hormonell påverkan i kroppen, åt först P piller men bytte till kopparspiral, klart bättre..

    Annars, gör så lite du kan, jag gör verkligen jätte lite om dagarna, då har jag endast ont på kvällen, innan jag somnar, vaknar ofta med lite smärta men det går över snabbt, än så länge. Gör jag något så får jag ont, så varierar med mycket vila, vissa dagar är bättre, värre. Man får lyssna på kroppen. En väldig förstående man och dotter underlättar något enormt. Jag ligger hellre i soffan utan ont, faktiskt.

    Lycka till! Använd de hjälpmedel som finns, så onödigt att gå runt och ha ont utan anledning.
Svar på tråden Foglossning tidig graviditet, erfarenheter?