Inlägg från: 2Deville |Visa alla inlägg
  • 2Deville

    Foglossning tidig graviditet, erfarenheter?

    Fick foglossning i v14 med första barnet. Kunde inte jobba efter v 14 alls. Blev sjukskriven tidigt då jag hade mycket tunga lyft i mitt arbete.
    Fick tidig remiss till sjukgymnast, super bra. Fick bra träningsprogram för att stabilisera muskler runt om kring. Och lära sig att röra sig på rätt sätt. Fick även akupunktur för smärta.

    Gick på gravid vattengympa som va jätte skönt att kunna röra på sig lite.
    Korta promenader.

    Men viktigaste av allt köp för tusan ett foglossningsbällte och använd det flitigt. Gör du det så avlastar du kroppen jätte mycket. Ju tidigare du börjar med det desto bättre förutsättningar har du längre fram i graviditeten. Lyssna på din kropp. Klarar den inte att tex arbeta en hel dag så gör inte det. Är inte värt det alls!
    Inga ben i kors. När du ska upp ur tex sängen så rulla över på sida och lyft dig upp med armarna.

    Min foglossning släppte först långt efter förlossningen. Så jag rekommenderar att fortsätta använda bältet efter förlossningen.

    Nu är jag gravid med nr 2 i v35 och har inte haft någon foglossning alls. Helt förstummad över detta mirakel då det va from hell med nr 1. Så det behöver inte bli samma med nästa barn.
    Jag ska ändå hjälpa mina höfter på traven efter 2an. Spanat på ett Shrinkx Hips bälte att ha efter. Kan nog vara skönt för kroppen att få lite hjälp att hitta tillbaka till sitt riktiga jag igen.

    Lycka till och hoppas att det inte blir så mycket värre för dig.

Svar på tråden Foglossning tidig graviditet, erfarenheter?