• Sara11

    Vattenavgång v 19 tvillingar

    Hej. Jag har fått tidig Vattenavgång på tvilling 2 i v 19. Någon som vart med om liknande? Vår läkare säger att det inte finns något att göra och vi kommer antagligen få missfall på båda tvillingarna? Någon som har vart med om liknande? Vad hände? Och vad sa läkarna till er?

    /Sara.

  • Svar på tråden Vattenavgång v 19 tvillingar
  • Sara11

    Ja vi har ju förberett oss på det värsta. Läkaren säger att det spelar ingen roll om jag är sängliggande eller lever vanligt. Rekommendationen från läkaren va att leva vanligt.

    /Sara.

  • Sara11

    Ja läkaren sa att ifall jag klarar mig til v 22+0 kommer dem att försöka göra så dem överlever, så länge allt ser bra ut då. Men har inte fått några värkar än och väldigt lite fostervatten har kommit ut sen det stora läckaget va. Så kanske ett litet hopp finns. /Sara.

  • Sara11

    Happylife: det är 2 äggstvillingar. Ja det är lite det jag undrar med. Men läkaren säger att det är för att det är 2:an vattnet gått på. Och den ligger över 1:an. Och om den dör måste dem ta ut den, och då ligger 1:an ivägen och måste ut först. /Sara

  • Sara11

    Leyasmamma: vad tråkigt att höra. Jag tyckte väl att dem skulle göra mer ön vad dem gjorde på sjukhuset, tex ha kvar mig å kanske kunna rädda den ena. Men doktorn sa att innan v 22 gör dem inget alls. Och dem tittade inte ens upp vad som skulle kunna vara orsaken till vattenavgången ????????. Men har fått en tid nu på onsdag för ett ul så skall dem se hur det ser ut då. Och då kommer dem nog göra en ny bedömning.

    /Sara

  • Sara11

    Leyasmamma: ja det känns så orättvist mot dem. Att dem inte får en chans. När vi va på akuten så va vi där i 2 omgångar för vattnet gick 2 gånger. Men båda gångerna sa dem att det fanns bra med vatten på båda. Så vi får väl se vad dom säger på onsdag. Jag är mer orolig att det är infektion som sprider sig in nu då när det finns ett "öppet" hål som har läkt. Och det är det som tar skada ???? Dem tog urinprov från mig när vi va där, men dem sa inte vad dem skulle titta efter då. Men det har gått 1 v nu och jag har inte hört något från dem. /Sara.!

  • Sara11

    Leyasmamma: ja vattnet gick förra veckan på tisdag kväll första gången. Å sen under natten till onsdag gick det igen. Så fick göra 2 ul men allt såg bra ut båda gångerna och det fanns då tillräckligt med vatten hos båda. Så nu på onsdag skall jag göra ett nytt ul för att se hur det ser ut. / Sara.

  • Sara11

    Miriam: jag har också funderat på det. Men det är ju bara läkarna som kan svara på det. Så jag får vänta och se. Gjorde tråden för att se om någon mer har vart med om liknande och vad som har hänt då.

    /Sara

  • Sara11

    Lia4: vad skönt att höra. Men vad konstigt för min läkare sa till mig att jag skall leva som vanligt. Han ville inte ens sjukskriva mig. Utan tyckte jag kunde gå till jobbet och leva normalt. /Sara

  • Sara11

    Lia4: ja jag känner mig så himla spridd i tankarna att man inte får hjälp. Vi bor i Göteborg och va på östra spec förlossningen när vi fick hjälp. Har funderat på att ringa till Borås men tror dem kommer hänvisa mig till östra där vi var. Jag har googlat lite men inte hittat något som är liknande i mitt fall. Tack för din vänlighet och att du delar med dig om din kunskap.

    /Sara.

  • Sara11

    Petrellie: vad skönt att det gick bra för ena tvillingen. Ja min situation är nog lite annorlunda eftersom jag är så mycket tidigare i graviditeten och att vattnet på ena har gått. /Sara

  • Sara11

    Axioria1: jag har vart hemma sen det hände och bara legat i sängen typ. Skall på ul på onsdag och hoppas på något positivt. Det har nästan inte läckt något fostervatten sen förra veckan så det känns lite positivt iallafall.

    /Sara

  • Sara11

    Hej alla. Tusen tack för era fina kommentarer och omtanke. Idag va jag på sjukhuset och fick göra ett ul. Fick även träffa en annan läkare. Båda mådde bra och levde. Det fanns gott om fostervatten hos båda, så den som vattnet har gått på har det "fyllts" upp nytt på. Läkaren tyckte inte något såg konstigt ut och det fanns inga avvikelser. Denna läkaren va inte lika negativ som den jag fick träffa förra veckan. Så nu har mitt hopp kommit tillbaka. Blev inbokad på ett nytt ul nästa vecka för uppföljning. Och eftersom jag inte har läckt nästan något från vatten avgången tyckte läkarn det va positivt. Så nu håller vi tummarna för att det forsätter att stanna där inne och mår bra. Men vi får ta varje dag för sig och vecka för vecka.

    /Sara

  • Sara11

    Tack alla ????. Nej han tyckte att jag skulle leva som vanligt han med. Men kanske inte bära tungt eller stressa och så. Men jag är väldigt försiktig med allt jag gör nu och är väldigt stillsam i allt jag gör.

    /Sara

  • Sara11

    Hej. Nu är jag i v 22+2 och jag var på ett nytt Ul förra veckan. Allt såg bra ut med båda bebisarna. Läkaren mätte dem och båda låg inom dem ramen dem skall göra. Och det fanns bra med vatten hos båda. Så allt känns bra nu. Men vi får ta vecka för vecka. Har ett nytt ul om 2 veckor för uppföljning. Jag känner sparkar från båda bebisarna dagligen, och magen bara växer. Så vi hoppas på det bästa. Mvh Sara.

  • Sara11

    Hej alla. Nu är jag i v 26+3. Och båda bebisarna mår fortfarande bra och växer efter sin kurva. Så vi håller tummarna att det fortsätter så ????

  • Sara11

    Tack snälla alla. Vi fick träffa en barnläkare i v23 och prata lite hur framtiden skulle se ut om dem föddes för tidigt. Och v 23,24,25 går det att rädda dem om dem skulle födas för tidigt. Men efter v 26+0 ökar chanserna rejält. Så nu har vi kommit dit och det känns jätte bra. Så nu håller vi tummarna att allt går bra och dem vill stanna kvar ett tag till. Kram på er alla

  • Sara11

    Det är ingen som vet. Utan det är bebisarna som bestämmer det. Men jag går på kontroller hos specialist läkare varannan vecka och Mvc som kollar och följer upp. Och än så länge så ser allt normalt ut och visar inte något på att dem kommer komma nu. Men allt kan ju vända på 2 sekunder, så vi är ju förberedda på att det kan hända.

    / Sara.

Svar på tråden Vattenavgång v 19 tvillingar