• JTA

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    KillBill skrev 2017-02-12 12:15:32 följande:
    När skrikhögern beskyller de etablerade partierna/ etablerad media för fake-news så kan det nog inte bli mer fake news.
    Som tidigare påpekats så är detta inget nytt: Ljugmedia. Motsvarande i Tyskland: Lügenpresse. Det är ett allmänt känt fenomen.

    Det är inte lite ironiskt att samma mediaetablissemang som så länge ljugit så mycket de kunnat om konsekvenserna av invandringspolitiken nu försöker påstå att det är de andra som ljuger. Vem tror på en lögnare.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-13 14:13:41 följande:
    Konspirationsteoretiker tror att media är "styrd" av en grupp (ofta beskylld för att vara judar) som har som agenda att "mörka" "sanningar" för den "sovande" massan. 

    All media ljuger utom "pålitliga" ställen som Fria Tider, Avpixlat och petterssonsblogg. Ja, du hör hur det låter.
    Ja det finns en del sådana konspiratörer.

    Men den rimliga kritiken mot media, vilken också utgör huvudfåran i kritiken, är att den är väldigt homogen - journalister är folk med samma bakgrund som bor i samma områden och som har samma värderingar. Det är svårt att tro att resultatet kan bli någonting annat än åsiktsenfald. Och om man då anser att mångkultur är bra så kommer man att framhålla dess goda sidor och underlåta att berätta om dess negativa effekter. Framställningen kommer att ha en viss lutning, kan man säga.

    Att detta är ett faktiskt förhållande som rått under åtminstone större delen av 2000-talet är jag personligen övertygad om. Jag tror också att mediaforskningen, om man väljer att ta tag i frågan, så småningom kommer att betrakta den här "epoken" som avvikande och märklig.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-13 17:46:29 följande:
    Jaså du gillar inte likriktning. Vad bra för jag är övertygad om motsatsen till dig.

    I Sverige har vi inte åsiktsregistrering, så vi kan inte veta hur andra röstar och när man frågar är man inte garanterad ett ärligt svar eller något svar öht. Sedan kan de flesta tidningar sorteras efter politisk ideologi och naturligtvis är det inte lika lockande för en värdekonservativ kristen att landa ett jobb på Arbetaren som på Världen idag, medan Metro ideologiskt kanske passar det stora flertalet. Hur det ser ut med journalisters politiska sympatier varierar nog stort mellan olika arbetsplatser och den som är en katt bland hermelinerna håller väl det gärna för sig själv.
    Som Bergis påpekar, och som du redan vet, har journalisternas partipolitiska sympatier undersökts. 70 % överlag stöder vänsterpartierna, på SR och SVT är det 80 %.

    Du tycks mena att det inte går att lita på dylika undersökningar. För att folk kanske ljuger. Det kan betraktas som ett grundskott mot sociologin - det går helt enkelt inte att undersöka värderingar i samhället.

    Du får nog presentera mer specifik och beskäftig kritik mot kvantitativ metodik inom sociologin innan den behöver tas på allvar.
    nihka skrev 2017-02-13 17:46:29 följande:
    Sedan 1975 bedriver Sverige integrationspolitik.

    "Integrationspolitiken inrättades som ett eget politikområde i och med regeringens proposition Sverige, framtiden och mångfalden (prop. 1997/98: 16). Integrationsverket var ansvarig myndighet 1998-2007. Bakgrunden till dagens integrationspolitik kan emellertid spåras betydligt längre tillbaka."

    Mångfald till skillnad från likriktning är alltså ett av landets politiska mål. Precis som med våra skolpolitiska mål med att fostra våra barn och ungdomar till människor som har respekt för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande demokratiska värderingar som det svenska samhället vilar på är det ju inte konstigt att många människor står bakom sådana mål.

    Likriktning är vad jag har sett varje gång någon jag sagt emot har kallat mig för vänstervriden. Min röst har gått till M, men det är förstås slut med det nu. Det är ungefär samma personer som även vill klumpa ihop alla landets journalister ideologiskt. Om man ser på alla som inte håller med en gällande invandring som vänstervridna är det inte alls konstigt om man på samma sätt klumpar ihop alla journalister som skriver saker man inte gillar för vänstervridna. Inte konstigt alls.
    De som "vill klumpa ihop alla landets journalister ideologiskt" har som sagt fakta på sin sida. Och du är väl inte faktaresistent?

    Man kan påstå att folket borde ha protesterat tidigare om det inte varit med på den förda politiken att omvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Man kan också argumentera för att folket knappast har kunnat ta ställning till politiken eftersom man inte fått den information som krävs för att skapa sig en egen uppfattning. Jag anser att det nog ändå funnits tillräckligt mycket information för att man skall ha kunnat förstå. Men man har fått leta och de flesta kanske inte bryr sig så mycket om dagspolitiken och vad som händer i samhället, om det inte händer någonting alldeles under näsan på dem.

    Att stöpa om ett samhälle av Sveriges karaktär till mångkulturellt genom import av i stor utsträckning outbildade personer (statistik från SCB/AF/SFI) från kulturer som är så långt från vår som det bara är möjligt (visat i WVS kulturkarta), kan inte betraktas som någonting annat än ett samhällsexperiment med mycket hög risk. Någonting liknande har aldrig gjorts, så det finns ingen erfarenhet att dra nytta av heller. Ett sådant samhällsexperiment borde rimligtvis ha föregåtts av en lång och ingående diskussion om mångkulturens för- och nackdelar, för att sedan - OM folket efter en sådan diskussion hade funnit det för gott - tillåta invandring i mycket lugn takt under konstant utvärdering.

    Istället deklarerar man att alla som är emot är onda och öser på allt vad man kan.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-13 21:09:22 följande:
    Ja, just det. Som undersökningen som kom fram till att:

    "Folkpartiet är överrepresenterat både i journalistkåren i sin helhet och bland journalister med stort inflytande."

    Eller du kanske tycker det är mer intressant att försöka kartlägg vilka politiska åsikter personer som ansvarar för dagens lunchtips har?

    Du får ha vilken åsikt du vill. Om du vill eller inte vill ha relationer med människor av olika kön är helt upp till dig. Du ser bara till att du inte kränker någon pga härkomst, kön, sexuell läggning eller hudfärg, utav det du nämnde.

    Istället för att bearbeta svar från ca 1000 personer där 40% av svaren hade fallit bort skulle Asp ha försökt ta reda på hur de anställdas ideologi stämde överens med ideologin hos "sin tidning". Och i vilken omfattning den egna ideologin påverkade skrivandet om alls. Det journalister skriver granskas ju av uppdragsgivaren innan det går till tryck och behöver inte spegla deras åsikter öht om det inte handlar om en ledare. Och så skulle han ha struntar i frilansarna.

    Vi vet ganska lite om journalisters åikter, både de drygt 11 000 fastanställda, de ca 15 500 informatörer, kommunikatörer och PR-specialister, de...
    Som sagt, om du vill kritisera metodiken som Asp et al använt kanske du skall börja med att visa att du förstått centrala gränsvärdessatsens betydelse och relationen mellan stickprov och population. Sedan kanske vi kan börja diskutera urvalsmetodik.

    Men allt sådant kanske inte gör någon skillnad för dig. Om 100 % av journalisterna varit miljöpartister kanske du ändå förfäktat åsikten att de är perfekta proffs som aldrig skulle råka låta sin personliga djupt kända övertygelse om vilket samhälle som är det bästa påverka deras förmedling av nyheter om samma samhälle.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-13 21:33:04 följande:
    Du får tycka vad du vill om invandring. Det är när någon börjar tillskriva människor från andra länder specifika gruppegenskaper som det blir rasism och ont. Konstigt det där med ismer. Folk tillkännager sig till alla möjliga ismer utan knussel, till och med nazism, men än har jag aldrig mött någon som sagt: "Jag är rasist". Inte en enda. Märkligt.
    Prova att läsa lite på Flashback. Finns gott om självidentifierade rasister där.

    Du skrev tidigare typ assimilering = rasism. Så att stå för att de som flyttat hit (solidariskt givits skydd och generöst blivit försörjda tills, om någonsin, de kunnat försörja sig själva) så småningom skall anpassa sig och bli som vi, det är samma som rasism?

    WVS tillskriver människor från olika länder gruppegenskaper. De kallar dessa gruppegenskaper för "kultur". Rasism enligt dig?
  • JTA
    KillBill skrev 2017-02-13 23:56:49 följande:
    Inte om man är same eller av judisk härkomst för då är man inte svenskar. Det har Björn Söder (SD) berättat
    Och för det fick han rätt av samerna. Samer är nämligen av samisk etnicitet, svenskar av svensk etnicitet.
    SVT Nyheter skrev följande:
    Samer är inte svenskar, säger samiske folkrättsjuristen Mattias Åhrén och menar att SD:s Björn Söder i sak har rätt. Det är ju därför vi har ett Sameting och rätt till utbildning på samiska, säger Mattias Åhrén.
    www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/mattias-ahren-samer-ar-inte-svenskar

    Jag är medveten att sådant här är svårt att ta till sig för sådana som dig, men jag försöker ändå: Om alla kan vara svenskar betyder det ingenting att vara svensk och den svenska etniciteten finns därför inte. Det torde vara det enda folkslag vars existens förnekas av (vissa av) dem själva. Svenskarna är ett folkslag precis som alla andra, med samma rättigheter enligt folkrätten som alla andra folkslag.
  • JTA
    nihka skrev 2017-02-13 23:18:53 följande:
    Nej. Jag tänkte irl. Aldrig inträffat.

    Man tvingar inte människor att assimileras och tar inte ifrån dem möjligheten eller till och med förbjuder dem att bevara sin särart. Eller jo, det kan man. SD vill ju det. I Kina har regeringen försökt sedan Mao-tiden och se så bra det har gått.

    Ja, kulturrasism är ett vedertaget begrepp även om alla uttryck för gemensamma kulturella yttringar inte är rasism. 
    Det är klart vi redan försöker assimilera invandrarna, åtminstone i någon mån. Du har själv radat upp en räcka med värderingar som vi antar att de skall skriva under på. För många som kommer från klanbaserade samhällen (dvs de flesta av de flyktingar vi tar emot) är individuella rättigheter endast prio 2. Men här anser vi med eftertryck att var och en skall kunna forma sitt eget liv. Så vi tolererar inte hederskulturella uttryck, tvångsgiftermål etc och vi förväntar oss att invandrarna skall anpassa sig till det. 

    Vad du gör är att du tar vissa värderingar för givna och antar att alla håller med om det. "Assimilering" gäller bekvämt nog bara för värderingar som går utanför det. Det är bara en gradskillnad mellan dig och vilken SDare som helst. 
  • JTA

    För övrigt:

    Kulturrasism är ett OMSTRITT begrepp, om det alls är användbart i någon vettig mening. Idén att en folkgrupp kan definieras genom att dela värderingar, traditioner, språk, historia etc är inte precis ny. Det är det som kallas kultur.

    Du kanske tänker att det endast är goda eller åtminstone ofarliga värderingar och traditioner som skall räknas in i begreppet kultur. Så att generaliseringar som handlar om sämre värderingars sprdining inom en viss grupp måste vara rasistiska. Det har du absolut inget stöd för. Det finns ingenting som säger att kulturella uttryck måste vara objektivt goda. Vad det nu ens är.

    Möjligen kan man använda begreppet kulturrasism när man tänker sig att kultur är någonting medfött som aldrig kan gå ur en. Som hudfärg. I praktiken sitter nog kulturen hårdare i kroppen än vad gemene kulturrelativist tror. Man byter inte ut övertygelser, åsikter och värderingar bara för att man kliver över gränsen. Särskilt inte om man kommer från ett kulturellt annorlunda och avlägset land (som visats i WVS kulturkarta), och särskilt, särskilt inte om man väljer att bosätta sig och umgås med sina likar från hemlandet.

    Eller med andra ord: Det är sannolikt att flyktingar som kommer till Sverige i stor utsträckning behåller sin kultur. Som om den vore en hudfärg.

  • JTA
    KillBill skrev 2017-02-14 09:46:32 följande:
    Vilket skitsnack. Det var någon same som höll med men många fler samer som var extremt kritiska till Björn Söders uttalande. Björn Söders uttalande blev i övrigt utsett som ett av de årets mest antisemitiska uttalanden.

    "Det är skrämmande för mig att någon 2014 har en så hemsk människosyn som Björn Söder uppvisar. I hans ögon är nog samer, tornedalsfinnar, romer, judar, kurder och araber bara till besvär, skriver Lars-Jonas Johansson" Ledarmot i sametinget

    "I en intervju med DN säger Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att samer inte är svenskar. Det upprör hockeylegendaren Börje Salming, som själv är same. - Säger man en sån sak när alla andra vet att samerna är ursprungsfolk i Sverige, då måste man ha någonting fel där uppe, säger Salming till SportExpressen"

    www.svt.se/opinion/article2547847.svt
    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=...
    www.expressen.se/sport/borje-salmings-ilska-m.../
    Jaha, den samiske folkrättsjuristen står för det kvalificerade skitsnacket, men Börje Salming är ju hockeyproffs så han skall man lyssna på.

    Har du funderat på att bli same? Eller kurd? Japan? Berätta gärna hur.

    Problemet är förstås att sådana som du och Salming blandar ihop medborgarskap och etnicitet. Man kan vara svensk medborgare av samisk etnicitet. Men man får inte svensk etnicitet bara för att man blir svensk medborgare. Detta är så enkelt att förstå så jag antar att de som ändå protesterar måste mena att det inte finns någon svensk etnicitet. Att förneka ett folks existens är en del av den allmänt vedertagna definitionen av folkmord.
  • JTA
    FDFMGA skrev 2017-02-14 15:08:08 följande:
    Dessvärre kan man vara idiot och svensk samtidigt.

    Vore det inte så skulle Björn Söder och de övriga kretinerna som kräver ett antingen eller avsende tillhörighet vara ickesvenska idioter.
    Ja det kan man vara. Man blir knappast utesluten ur sin folkgrupp för att man är en idiot. Jag är absolut inget fan av Björn Söder, SD skulle nog också klara sig bättre utan honom. Men i just det här fallet verkar det dock vara andra än han som är idioter.
    Abegayle70 skrev 2017-02-14 15:03:45 följande:
    Björn Söder ska inte göra sig till talesman för vad jag tycker om min judiaska identitet resp svenska identitet. 
    Så du bestämmer om du skall betraktas som svensk.

    Och jag bestämmer om jag skall betraktas som jude. Andra judar har inget att säga till om det.

    Håller du med?
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten