Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten

    Mentat skrev 2019-11-30 12:25:45 följande:
    Varför skulle det finnas en gräns mellan yttrandefrihet och propaganda? Det är väl fullt tillåtet att sprida propaganda för allt möjligt och fortfarande hålla sig inom yttrandefrihetens ramar?
    Missermajser skrev 2019-11-30 11:10:56 följande:

    "Moderaterna kan vara benägna att ta med SD i regeringen. De har helt glömt resultatet av att Hindenburg tog in Hitler i sin regering. Jag vill också påminna alla som leker med sådana tankar att komma ihåg Röhm och SA:s öde när Hitler väl var vid makten. Tyvärr måste jag hålla med Churchill, det enda vi lär oss av historien är att vi inte har lärt oss någonting."


    "Det var någon som sa att kommunismen äter sina barn, men jag vill säga att alla ideologier gör det."


    I ljuset av denna dystopi, hur ser du på att Mona Sahlin erbjöd (v) plats i den regering hon hade hoppats få bilda 2014? (v):s rötter är ju väl så otäcka som (sd):s, i kommunismen, en ideologi som har stått för några av de största folkmorden i historien, förtryck och arbetsläger.
    Jag har absolut inget minne av att det skrevs upprörda debattartiklar om kopplingarna till diktaturens kreatur inför valet 2014. Varför skulle (sd) vara principiellt annorlunda? (N.B: Frågan gäller inte om man gillar eller ogillar endera partiets politik)

    Som du såg är det Hédi Frieds tankar, inte mina!


    Jag håller dock med henne om denna mening:


    "Det var någon som sa att kommunismen äter sina barn, men jag vill säga att alla ideologier gör det."

    Jag håller med om att kommunismen har en del folkmord bakom sig men till skillnad mot dig anser jag inte att den varit lika effektiv i den saken som nazisterna lyckades med på väldigt kort tid. Tänk dig själv om nazismen skulle brett ut sig lika mycket  som kommunismen och dessutom regerat i delar av världen i över 100 år. 


    Sen kan man ju summera borgerlighetens massmord genom tiderna om man ska jämföra kommunismen med något så är det väl dess egen motpol man bör gå till. Hur många dödades under kolonialtiden, feodalsamhället eller ståndssamhället och hur många har dödats av den moderna kapitalismens framfart? Liberalismens, Konservatismens och alla hopkok av liberalkonservativa diktaturers dödsoffer? 


    Nej det håller inte som argument gällande om ett parti har kommunistiska rötter eller rötter i nazismen. Det gör dom ingalunda jämställda.


     

  • Missermajser
    Kverulant67 skrev 2019-11-30 20:23:42 följande:
    Vad tusan har nazister med moderaterna att göra????
    JAg ger inte S skulden för kommunismens masslakt på oliktänkande
    Läs artikeln i expressen så kan du se var moderaterna omnämns!
  • Missermajser
    Mentat skrev 2019-12-01 06:04:04 följande:
    Tack. Jo, visst såg jag att det var Hedi Frid som skrev men när du bara lade in hennes tankar utan närmare kommentarer får man lätt intrycket att du höll med om alltsammans.
    Visst kan man säga att nationalsocialismen var effektivare i sitt mördande men jag skulle nog säga att det berodde på tyskarnas effektivitet snarare än ideologins.

    Vad gäller ditt avslutande stycke kan jag bara konstatera att vi är djupt oense! Bägge är totalitära folkmordsideologier och borde behandlas på samma sätt, med samma avsky!

    Nu vill jag inte börja älta dessa gamla klyschor om kommunismen vs kapitalismens folkmord. Egentligen bara är en slags kil-argument för att helt kunna avfärda endera ideologi. Ungefär som att det kapitalistiska produktionssättet alltid är fel eller att socialismen alltid är fel. Så enkelt vet vi ju båda att det inte är. 


    Inget av resonemangen håller i slutändan eftersom historian är komplexare än så i många fall.


    Första världskriget 22 miljoner


    14 nationer angriper Sovjetunion, 1918-2214 miljoner


    Japansk aggresion i Kina, 1935-4522 miljoner


    Tyska koncentrationsläger och dödspatruller, 1933-4510 miljoner


    Andra världskriget, sovjetiska medborgare,


    exkl. 2 miljoner ryska judar i tyska läger18 miljoner


    Andra världskriget, exkl. ovanstående34 miljoner


    Koreakriget, 1950-532 miljoner


    Vietnam, Laos, Kambodja, 1964-753 miljoner


    Indonesien, 1965-662 miljoner


    Irak, bombningar och sanktioner, 1992-992 miljoner


    Irak, krig 2003-, minimalt1 miljoner


    Svält, 1970-1990, (24.000 per dag året runt), minimalt185 miljoner


    Barn under 5 år, brist på medicinsk behandling,


    beräknad kostnad per barn ca SEK 15, 1990-2007280 miljoner


    Svält, 1990-2007, 30 miljoner/år540 miljoner


    Totalt    1.135 miljoner


    Källor: Encyclopedia Britannica, FN rapporter, How the other half dies, av Susan George, Penguin Books, 1986.


    Detta är ju gamla siffror och det finns säkert mer att hitta. Jag ville bara samla några exempel som jag kunde hitta snabbt. Där högerpopulismen ger socialismen skulden för all ondska håller lika lite som att måla ut kapitalismen som orsaken till all ondska.

  • Missermajser
    KillBill skrev 2019-12-01 11:25:06 följande:
    Bra lista.  Man kan lägga till diverse högerdiktaturer i Spanien, Argentina, Chile, Rhodesia, Sydafrika o.s.v.  Alla diktaturer är har blod på sina händer och det spelar ingen roll om de är höger eller vänster. 

     


    Ja, liberalismens anfader John Stuart Mill var hatisk till demokratin. Hela borgerligheten avskydde till en början demokratin.


     

  • Missermajser
    Mentat skrev 2019-12-01 20:58:13 följande:
    Nja, när (sd) bildades var i princip samma tid som (v) fortfarande erkände att de var kommunister. Partiledaren kallade sig stolt kommunist till 2004 och Sjöstedt gick med i ett kommunistiskt parti.

    Nej, tidsaspekten är just en sådan sak som understödjer likheten mellan (sd) och (v). Kommunism är nationalsocialism är bägge totalitära ideologier.
    Vad är totalitärt enligt din mening, ekonomisk demokrati? Mussolini var väl den som tog begreppet i bruk från början så det förvånar mig inte att den auktoritära högern gillar att slänga sig med begreppet! 
  • Missermajser
    K Markatta skrev 2019-12-02 08:25:57 följande:
    Under den här tiden hände det även att gamla nazister anslöt sig till V. Här är ett exempel:

    www.dn.se/ledare/per-svensson-den-svenske-nazistledaren-som-blev-kommunist-/

    Sven Olov Lindholm hade på 30- och 40-talet varit ledare för det dominerande svenska nazistpartiet, Nationalsocialistiska Arbetarepartiet/Svensk Socialistisk Samling.
    ...

    Nu lät han sig som pensionär entusiastiskt svepas med av 70-talets vänstervåg: Hakkorset och Vasakärven utbytta mot den gula stjärnan på den sydvietnamesiska nationella befrielsefronten FNL:s rödblå fana. Men Lindholm engagerade sig inte bara i den svenska FNL-rörelsen utan också senare i "Folkkampanjen mot kärnkraft" och i fredsrörelsen. I en tv-intervju 1980 berättade Lindholm att han numera röstade på VPK.
    Han blev väl lite mer bildad och fick större självinsikt på äldre dagar! 
  • Missermajser
    Mentat skrev 2019-12-03 06:45:36 följande:
    Det är för all del din åsikt. Mitt intryck är att du letar efter ursäkter för kommunisterna och efter allt som kan tala till (sd):s nackdel, dvs att du tar tydlig ställning i valet dem emellan.
    Jag jämställer dem, vad gäller deras rötter, deras antidemokratiska ursprung och hur man skall se på dem. Uppenbarligen skiljer vi oss åt på den punkten.
    Betyder det att moderaterna skulle kunna samarbeta med KP eller SKP om någon av dom kom in i riksdagen utan att du skulle klaga?
  • Missermajser
    Mentat skrev 2019-12-03 10:18:52 följande:
    Det betyder att jag tycker att man skall vara konsekvent. Antingen säger man att (sd) och (v) inte är lämpliga samarbetspartners, eller ens diskussionspartners, pga deras demokratiskt sett högst tveksamma förflutna eller så säger man att svenska folket trots allt har röstat in dem i riksdagen och att man då måste kunna prata med alla, även dem man är djupt oense med.

    Kommunistiska partiet, eller för den delen det öppet nationalsocialistiska f.d. Svenskarnas parti, har inte ens försökt frigöra sig från sina rötter. De två är inte ens i närheten av någon demokratisk legitimitet och kan också behandlas på samma sätt, vilket inte behöver vara på samma sätt som (v) och (sd).

    Här har du kärnan i hur våra synsätt skiljer sig! 


    V har sedan länge varit någon blandning mellan vänsterpopulister, socialliberaler och med ett litet uns av klassisk socialism. 


    Som jag ser det så är är den kulturnationalism som SD ger uttryck för i sitt principprogram grunden för den fascism som den nazistiska ideologi de är sprungna ur. SD har alltså inte ändrat sin ideologi på det sättet att de frångått grunden utan snarare backat bakåt till källan där alla de gamla fascistiska ideologierna kom ifrån. De enda tilläggen jag kan se är lite liberala tillägg från de svenska borgerliga partierna. 


    På så vis har de kunnat behålla många av sina gamla väljare samt ragga nya från vänstern och högern. Mycket har de vunnit på liberaliseringen av S och även utnyttjat de liberala tankesmedjornas gedigna arbete med att relativisera den socialistiska begreppsvärlden.
    Klassbegreppet, arbetsrättsliga och bostadspolitiska frågor har förborgerligats. Novemberrevolutionen och följande kriser har även de haft betydelse för att krossa välfärden och vänsterpolitiken.


    Detta har tjänat liberalismen väl men sprickan i vänstern och de drabbade som är missnöjda har då fångats upp av SD. Nu försöker Moderaterna få lite av kakan som SD fått äta ifred.

    Väljarna i SD var väl de vanliga rasistiska skaran från början men så kom de i högern som inte kunnat göra lika goda kapitalvinster på den nyliberala eran. Dessa har förmodligen varit det tillskott som kunnat hjälpa till att finansiera mycket av deras kampanjer samt hitta internationella kontakter som kunnat sponsra.
    Exakt vilka vet jag inte men det finns mätningar innan flyktingvågen som tyder på att SDs framgångar ökade i takt med kapitalvinsterna i landet. Efter flyktingvågen så följde inte deras framgångar kapitalvinstkurvan längre utan mera invandringskurvan. Där antar jag att det är vanliga svenskar från arbetarklassen som drabbats negativt.
    För att undvika att hamna i en ny kris så behövdes en ny importerad låglöneklass och detta har naturligtvis ett pris.

  • Missermajser
    Digestive skrev 2019-12-04 12:33:28 följande:
    Enligt Sifos undersökning så vill 61% av väljarna att övriga riksdagspartier samarbetar med SD.

    Att du tillhör övriga - och därmed nöjd med läget - förvandlar inte inte det här politiska spelet till ett demokratiskt spel - om vi nu ska ponera att >>demokrati<< innebär folkstyre och inte att partier gör som det behagar dem.

    Men det finns säkert en väljarkår till just enskilda partier där en majoritet av dem inte vill se ett SD-samarbete. Hela spelet tär dock på det politiska landskapet och till SD:s favör.

    Ju mer politisk makt SD får - och den verkar som sagt öka i takt med sådana här politiska spel - desto svårare kommer förhandlingsläget att se ut för övriga partier när de slutligen sätter sig ner vid förhandlingsbordet med SD.

    Varför inte lita på sin egen förhandlingsförmåga och marginalisera oönskade delar av SD:s politik på det viset? Det har fungerat helt ok i andra länder och där det finns motsvarande partier som SD att förhålla sig till...
    Vart hamnar jag om jag vill att varje parti driver SIN politik oavsett vad SD sysslar med och struntar i om det sammanfaller eller inte med andra partier?
  • Missermajser

    "Jobbinvandringen måste stramas åt!"


    "Detta handlar inte om flyktingpolitik. Värna asylrätten. Bekämpa i stället fusket med arbetskraftsinvandringen."


    "Tolv tunga myndigheter, däribland Polisen, Ekobrottsmyndigheten, Migrationsverket och Skatteverket har gjort en gemensam lägesbild över den organiserade brottsligheten. Där framkommer att de generösa reglerna för arbetskraftsinvandring i Sverige utnyttjas av kriminella."


    Läs hela här:


    https://da.se/2019/10/jobbinvandringen-maste-stramas-at/


    En väldigt bra kommentar i deras kommentarsfält:


    29 oktober, 2019 kl 12:35


    Förutom ?jobbinvandringen? dvs. de svenska företagens frihet att importera arbetskraft, har den nyliberala politiken ? verkställd omväxlande av höger och ?vänster?-regeringar ? skapat problem med flyktingmottagningen. Flyktingar skall numera inte finansieras av den flyktingmottagande, svenska staten, utan på den svenska arbetsmarknaden. Detta innebär att kommunerna får ta över uppehället efter en tid och detta innebär i sin tur att flyktingarna tvingas att försörja sig på förnedrande villkor. Antingen genom att arbeta inom kommunernas arbetsmarknads- eller sociala verksamheter för bidragsbehövande. Dessa ger som kanske bekant villkor och ersättning långt under svenska kollektivavtal för motsvarande arbetsuppgifter. Eller så hänvisas flyktingarna till statens workfaresystem, Aktivitetsgarantin, Fas 3 eller hur nu dessa för dagen betecknas. Eller till att själva skaffa sig arbete på den grå eller svarta arbetsmarknaden vilket nog i många fall ger en högre grad av personlig frihet.
    Hursomhelst hänvisas de till den nya underklassen under den etablerade arbetarklassen som skapats med hjälp av ?jämviktsarbetslöshet? och workfare. Vilken i sin tur blivit allenarådande genom den svenska fackföreningsrörelsens extrema ovilja när det gäller att försvara sig mot övertramp från statens sida. Facken har till och med övergivit försvaret av det fackliga löftet ? och försvarar denna kapitulation i den mån man medger saken som något slags humanitet gentemot invandrare och flyktingar. En humanitet som godkänner slav-villkor för både svenskar och invandrare och till och med flyktingar bara systemet införts av staten. Och som därigenom gjort sig maktlösa att försvara bättre villkor på den privata marknaden. Det fackliga försvaret mot stat och kapital är något som sedan SD och den övriga högervridningen ersätter med förhoppningen att kunna få tillbaka dessa förmåner genom att räknas som reichsbürger, riksmedborgare i ett mera öppet rasistiskt system.

  • Missermajser
    Kverulant67 skrev 2019-12-05 20:54:32 följande:
    Då får du allt länka till detta! För något år sedan var siffran 10 000.....
    Snacka om att misslyckas! För att inte tala om våran BNP som är en katastrof!
    Borg blev utsedd till EU:s bästa finansminister, det lär aldrig hända fröken Andersson, möjligen sämsta!

    "Sedan regeringen tillträdde 2014 har 350 000 fler kvinnor och män ett arbete att gå till, varav över 100 000 i välfärden. Andelen som jobbar i Sverige ligger på historiskt sett höga nivåer och andelen som försörjs av våra gemensamma ersättnings- och försäkringssystemen är i år den lägsta sedan 1981."


    https://www.regeringen.se/artiklar/2019/10/fler-ska-komma-i-arbete/

  • Missermajser
    nihka skrev 2019-12-05 23:24:24 följande:
    Du menar som det partiet som du stödjer som aldrig har varit en del av riksdagen och som heller aldrig kommer bli det - att de ska skaffa majoritet för sin egen politik?
    Han har ju kämpat för sin "la se faire kapitalism" här på FL i rätt många år nu! Han kanske har fått med sig nåt tillskott eller kanske påverkat nån SDare lite åt natttväktarstatshållet.
  • Missermajser
    KillBill skrev 2019-12-08 17:59:38 följande:

    Jag har inget emot försörjningskrav om du trodde något annat.


     


    Regeringen införde redan 2015 försörjningskrav vid anhöriginvandring till människor som sökt asyl och det är fullt rimligt att samma regler gäller vid arbetskraftsinvandring.


    När det gäller arbetskraftsinvandring handlar emellertid problemet i första hand om att den förra alliansregeringen med moderaterna i spetsen såg till att reglerna för arbetskraftinvandring i Sverige blev de mest liberala i hela världen.


     


    Jag anser att regelverket för arbetskraftsinvandring måste ses över. Det är  inte rimligt att Sverige har arbetskraftsinvandring av okvalificerad arbetskraft samtidigt som det finns människor med uppehållstillstånd i Sverige som saknar arbete.


    De som hängt för mycket i deras interna grupper är så marinerade att dom skulle fortsätta skrika även om det inte kom en enda invandrare. 


    Skulle de mot förmodan upptäcka det så skulle dom skrika om vänstern även om den inte heller fanns kvar. 
    Liberaler skulle bli liktydigt med kommunister och så fortsätter cirkusen.... 

    Ja det sistnämnda gäller säkert redan.

  • Missermajser
    RebeckaZ70 skrev 2019-12-10 10:14:29 följande:

    En annan åsikt i frågan om det s.k. "haveriet"

    "Bäste Peter,...


    jag är lika gammal som Hédi Fried, som jag betraktar som vän och som jag respekterar som en klok kvinna och erfaren psykolog. Jag har liknande bakgrund, men hade större tur än hon och undslapp det värsta. Jag har ändå som tonåring upplevt 1930-talet, 1938 flykt undan tyskarna, sedan sex år av ockupation med falsk identitet, förhör på Gestapo. Min far och ett antal släktingar dödades i Auschwitz.


    Jag delar inte Hédis analys av situationen i Sverige och hennes farhågor. Jag har svårt att känna fruktan för en handfull skränande nynassar, ännu mindre för Åkesson och hans parti. Vi lever inte på 1930-talet och historien upprepar sig inte.


    Jag bor granne med Malmö, en stad med uppskattningsvis 50 000 muslimer, de flesta med rötter i Mellanöstern.


    Varken Hédi eller du kan vara okunniga om i vilken situation judarna i Malmö befinner sig, varför synagogan måste bevakas, varför församlingslokalen ser ut som en fästning, varför judarna inte vågar gå ute med kippa, varför man spottar på rabbinen på gatan, varför judiska lärare blir trakasserade i skolan. Varför Malmöjudar emigrerar.


    Alltsedan jag fick huvudet blodigt av kommunistisk polis i februari 1948 har jag inte blivit utsatt för värre våld än för några år sedan I Malmö, då vi vid en demonstration för fred i Mellanöstern blev överösta med stenar och flaskor från en tusenhövdad vrålande mobb med palestinska flaggor. När kabeln till högtalaren hade kapats ? det var en folkpartistisk riksdagskvinna som talade då ? fick vi under polisskydd genom bakgator utrymma Stortorget.


    Att den socialdemokratiska majoriteten i Malmö inte har gjort ett dyft åt antisemitismen i staden är naturligt. Mellan 80-90% av väljarna i invandrartäta områden röstar på S och V.


    Så ser judarnas situation i Sverige i dag ut.


    Mvh


    Leo Kramár fil. kand. i ekonomi och statskunskap, behörig ämneslärare, författare till "Rasismens ideologer. Från Gobineau till Hitler", översättare"


    _________________________________________________________________________________

    Vill man förhindra SD's tillväxt, jättebra! skapa då bättre politik!
    Skambeläggelse, 30-talsjämförelser, nazistanklagelser och verklighetsförnekande har en stark funktion - fast den omvända mot vad som avsågs. SD ser nog gärna att övriga partier fortsätter som hittills.

    Här kan ni följa hans resonemang och ta ställning själva:


    https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2665873200163199&id=100002216343958


     

  • Missermajser
    Bäst i stan skrev 2021-05-06 00:15:54 följande:
    Regeringen har iallafall tutat i sina medlöpare att man alltid bör skylla ifrån sig.

    Kommer du ihåg detta när det blir borgerlig regering? Det är aldrig regeringens fel.

    Jag har full förståelse för att vi alla har våra begräsningar. Vi har olika fysiska regioner som man behöver skilja på och vad som kommer ut ur vad.


    Hur tror du att reaktionerna skulle bli i Sverige om regeringen gick in och började styra regioner och kommuner? Dvs att regeringen kör över de politiker som befolkningen röstat fram på aktuell plats?


    Förespråkar du en sådan centralism så får jag tyvärr upplysa om att högsta sovjet är upplöst sedan länge. Nog för att jag tror att Löfven kanske skulle rett ut saken bättre än de aktuella politikerna i region Stockholm. Kanske en sådan centralism ändå är att föredra?


     

  • Missermajser
    Bäst i stan skrev 2021-05-06 00:15:54 följande:
    Regeringen har iallafall tutat i sina medlöpare att man alltid bör skylla ifrån sig.

    Kommer du ihåg detta när det blir borgerlig regering? Det är aldrig regeringens fel.
    Är Löfven ansvarig för om du väljer att köpa sur mjölk på ica med?
Svar på tråden Moderaternas moraliska haveri och vägen mot botten