Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    hipsterpappan skrev 2017-02-08 19:03:29 följande:
    Frågan är vilken som har mest erfarenhet av polisarbete ute på fältet?
    Det har naturligtvis fysikern Kenneth Bodin, som skrev en debattartikel i expressen och som Bill länkade till, eller feministbloggaren Karin "Kajjan" Andersson som också skrivit kritiskt i expressen.

    Dessa har mycket bättre koll på polisens arbete än en gammal konstapel med över 40 år i yrket och som nu närmar sig pensionsåldern. Det förstår ju alla!

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-08 20:08:51 följande:
    Om man griper någon med regnbågsflagga på en SD demonstration för hets mot folkgrupp så kanske man är i behov av pension?
    www.na.se/orebro-lan/orebro/banderoll-fick-polisen-att-omhanderta-niclas

    Mats Nylén, kommunikationschef på Örebropolisen, beskriver händelsen som ordinärt polisarbete.

    - Vi skrev från början en anmälan om hets mot folkgrupp. Bedömningen gjordes av den tjänsteman som hade att göra bedömningen av vad det här skulle kunna vara. Sedan granskades det närmare och då kom man fram till att det inte var ett brott och man lade ned anmälan, säger han.

    Att polisen skulle ha agerat överilat eller på lösa grunder anser Mats Nylén inte.

    - Det är en normal hantering av en bedömning huruvida något är ett brott eller inte.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-08 23:55:03 följande:
    Jag ser att Peter själv menar att han har jobbat som polis i 47 år. Detta är ganska imponerande med tanke på att han är 61 år gammal. Han är alltså inte bara en sanningssägare, han var, när när han anställdes som polis, 13 år gammal, Sveriges yngste polis någonsin och tydligen har rekordet stått sig..
    Om du läser lite noggrannare ser du att han skriver "ska snart ändå gå i pension efter 47 år i denna verksamhet".

    En rimlig tolkning är väl att han började vid polisen som säg 18-åring, och då kanske inte som polis utan med andra arbetsuppgifter. Han blev kvar i "verksamheten" och tänker stanna tills han går i pension vid 65 års ålder.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-11 10:57:32 följande:
    En mycket viktig debattartikel:

    "Bilden av ett Sverige som havererat rimmar dåligt med verkligheten"


    Samtidigt är det centralt att vi bemöter missaktande generaliseringar av den sort som Springare gör sig skyldig till. Ord har makt. Springare kan själv inte hjälpa att hans text hyllas på rasistiska sajter, men det visar vilken agenda en populistisk och vinkad verklighetsbeskrivning riskerar att främja. Att stå upp mot den agendan, och för de grupper som drabbas av den, har inte sedan 30-talet varit viktigare än vad det är just nu

    www.aftonbladet.se/debatt/a/V7yb4/peter-sprin...


    Är du säker på att du tycker det? Glad Några exempel från artikeln:

    Många poliser, även jag, känner igen upplevelsen av att det är en oproportionerligt stor andel grovt kriminella som har utländsk bakgrund. Jag som själv arbetar i Järvaområdet associerar dock överrepresentationen mer till segregerade utsatta områden än till ursprungsland.

    Vi behöver också en mer nyanserad och faktabaserad samhällsdebatt. En anledning till att Springares inlägg fick sådan spridning är sannolikt att många känner att det har varit svårt att föra diskussioner kring invandring och kriminalitet.

    Det är inte konstigt, det finns målkonflikter i hur man pratar om både migration och brottslighet samt legitima skäl att undvika att dela in i, och riskera att stämpla grupper efter, ursprung. Samtidigt måste vi kunna se och ta tag i problem. Här har en allt för polariserad debatt där olika epitet väl lättvindigt delats ut inte varit till hjälp.

  • K Markatta

    Och så har vi den där dumma verkligheten också som kommer här och ger Springare vatten på sin kvarn:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polispatrull-attackerad-i-rinkeby

    Polispatrull attackerad i Rinkeby

    En polispatrull blev attackerad på Stavbygränd i Rinkeby vid 23-tiden på fredagskvällen. Det var när poliserna gjorde en vanlig personkontroll på platsen, som de attackerades av ett större antal personer som utdelade slag och sparkar och kastade glas och flaskor mot dem.

    - Det var rätt tumultartat så det är omöjligt att säga hur många som var aktiva, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson.

    Tre poliser skadades i attacken och fick uppsöka sjukvård för sina skador.

  • K Markatta
    nihka skrev 2017-02-11 13:30:51 följande:
    Alla vet att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken. Det behövs ingen Springare som godtyckligt använder sig av information han förfogar över genom sitt yrkesutövande.

    Kan du föreställa dig samma scenario i skolan? En lärare som namnger alla bråkiga barn hen hanterar under en dag och kommer fram till att osedvanligt många heter Kevin.
    Det fanns ju några nyheter i Springares inlägg:

    * Våldsbrott och narkotikabrott upptar 100% av utredningsförmågan hos Örebropolisen.

    * Hälften av de misstänkta saknar ID-handlingar.

    Motsvarande i en skola hade väl varit att man inte haft tid att ta hand om saker som stöld, skadegörelse eller skolk eftersom all tid gick åt till att stoppa bråk. Sedan var hälften av bråkstakarna inte elever på skolan.

    Om någon lärare nu hade skrivit om detta med tillägget att de flesta som bråkar heter Kevin, Cevin och Cewin så skulle någon annan ha klagat "Hallå, hallå, det spelar väl ingen roll vad de heter" och blundat för resten.
  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/sodertalje/bangers-mot-polis-i-samband-med-krogstangning-i-sodertalje

    Bangers mot polis i centrala Södertälje i natt

    Våldsamheterna inleddes när det var stängningsdags på en klubb i centrala Södertälje och polisen, på grund av ordningsproblem, kallades till platsen.

    - Det ingripande som polisen gjorde då drog igång ett större gäng som började kasta bangers mot poliserna, säger stationsbefälet Johan Sjöholm. Den första patrullen på plats larmade om underläge och då åkte ett flertal patruller dit.

    Det var ett trettiotal män födda i mitten av 90-talet som stod för kastandet av de kraftiga smällarna. De slängde även bengaler mot poliserna.

    En polisman fick en flisa av en tand utslagen i tumultet, men ingen har kommit till allvarlig skada under lördagsnatten, enligt stationsbefälet.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-02-16 00:25:50 följande:
    Police: There are no "no-go zones" in Sweden:

    t.sr.se/2koXp5N
    Haha. Svensk reporter intervjuar svensk snut på engelska för att tala om för de dumma utlänningarna i det dumma utlandet att det minsann inte finns några "no go-zoner" som vissa opatriotiska svenskar haft fräckheten att påstå i dum utländsk media. Dessa områden heter istället "particularly vulnerable", så det så!

  • K Markatta

    * Just Nu * Extra! Extra! Lägg ut! Inlägg av polis ej HMF!

    Det verkar vara dagens viktigaste händelse, i alla fall om man ska tro SVT som har det som toppnyhet:


  • K Markatta

    Bättre artikel:

    www.allehanda.se/vasternorrland/darfor-behover-bb-i-solleftea-vara-kvar-det-handlar-om-sjukhusets-fortlevnad

    - Vi har en mycket väl fungerande förlossning, BB och gyn-avdelning. Jag tror inte vården i Västernorrland blir bättre om Sollefteå stänger, säger Judit Sundström vid kvinnokliniken, Sollefteå sjukhus.

    Hon är övertygad om att en nedläggning inte sparar några pengar.

    - Det behövs mer resurser i Örnsköldsvik och Sundsvall om inte Sollefteå sjukhus finns kvar och det kostar rimligtvis att bygga ut. Bortsett från en försämrad livskvalitet, sämre patientsäkerhet och vård kommer det också att kosta mycket med fler taxi- och ambulansresor, säger Sundström.

  • K Markatta

    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/polischef-i-rinkeby-de-kriminella-skrattar-at-oss

    Polisen i Rinkeby kräver skarpare vapenlagar efter det att en ökänd kriminell släppts ut efter fem timmar trots att han greps med en skarpladdad pistol och skyddsväst på sig.

    - De kriminella skrattar åt samhället, det blir inga konsekvenser för den här personen. Han kommer ut med en axelryckning, senare kommer han få ett straff på runt ett års fängelse men med en förkortning om han sköter sig, säger Jörgen Olsson, stf lokalpolisområdeschef i Rinkeby.

    Dödsskjutningarna på Järvafältet har varit många under de senaste åren, det mest uppmärksammade var dubbelmordet i Rinkeby i början av december förra året. Statistik från Socialstyrelsens dödsorsaksregister visar att allt fler personer i Sverige skjuts ihjäl. 2008 var siffran 14, 2013 hade siffran stigit till 22 och 2015 sköts 31 personer ihjäl i landet.

  • K Markatta

    Politruk Eliasson slår till igen. I en tid där utredningar av grova brott läggs på hög och inte hinns med har nu vissa poliser beordrats att fokusera på trafikbrott för att på så sätt förbättra statistiken:

    www.dn.se/sthlm/poliser-sagar-massiv-mangdbrottssatsning/

    Poliser i Stockholm rasar efter att ledningen gett order om massiv mängdbrottssatsning. Trafikbrott, narkotikabrott och bedrägerier ska nu prioriteras för att få de negativa utredningsresultaten att vända.

    - Det här handlar inte om göra vad som är bäst, varken för medborgarna eller för den långsiktiga brottsbekämpningen. Enda syftet är att leverera plussiffror så att rikspolischefen Dan Eliasson inte blir av med jobbet, säger en erfaren utredare som fått order om att från och med nu ägna sig åt trafikbrott.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-08-14 14:42:07 följande:
    Media har alltid varit mer benägen att visa bilder på misstänkta gärningsmän ifrån andra länder.
    Dagens bästa Glad
Svar på tråden Polischef har fått nog anger namn på brottslingar-rätt eller fel?