• i-o

    Min mobil är stulen. Hur kommer man över det?

    Mina kondoleanser för din förlust. Hoppas jag att du lärt dig av misstaget och inte upprepar det igen.

    Jobbigt att alla SMS, sociala nätverk och eventuella nakenbilder finns för allmän beskådan hos tjuven, man kan ju hoppas att denne inte är dum nog att ladda upp ett dela något av det, då borde det inte vara svårt att spåra.

  • i-o
    Anonym (Stulen) skrev 2017-02-06 23:22:02 följande:

    När mobil och simkort väl är spärrat hos operatören, slutar mobilen funka omgående då?

    Jag menar, om förövaren skulle tagit ut mitt simkort, satt i ett annat och börjat använda mobilen...och när hon i kundtjänsten sa att hon spärrat den, tvärdör mobilen då eller hur funkar det? Så den blir helt oduglig?


    Inte säkert att operatören kan spärra mobilen eller ominstallera den via remote om du inte bockat i det.
    Det är bra att kryptera luren annars också.

    När operatören blockar mobilen då skulle jag tro att det bara gäller simkortet och möjligheten att ringa med telefonen, inte någonting kring innehållet alls och är telefonen olåst är det inte värre än att tjuven raskt bockar ur den funktionen då det inte finns något som låser denne ute från det.

    Jag tycker du ska förlika dig med tanken på, avsett hur jobbigt detta måste vara för dig, att rubbet är public domain. Det är en dyrköpt läxa, förmodligen en väldig sådan om du har hela ditt onlineliv i luren.

    Jag tappade ett USB-minne en gång, det har kommit tillbaka och bitit mig i arslet, så jag vet hur det känns. Jag är bara glad att det inte var barnporr på det också, hähä.
  • i-o
    Anonym (Obi Wan Kenobi) skrev 2017-02-07 00:54:11 följande:

    SIM-kortet kan operatören enkelt spärra. Telefonen identifiera av IMEI-numret och det kan spärras, men jag är osäker på hur den informationen sprids mellan olika operatörer och länder.
    Vissa telefoner är "knäckta" så att det går att byta IMEI-nummer och då funkar inte den spärren.


    Du talar om något som är länkat till Android remote-factory wipe? Den funktionen kan vad jag vet spärras på luren, eller?
  • i-o
    Anonym (Obi Wan Kenobi) skrev 2017-02-07 02:27:00 följande:
    Nej, IMEI-numret fanns i alla telefoner långt innan Android och iPhone existerade. Alla telefoner har ett unikt nummer oavsett tillverkare, ungefär som MAC-adressen på en dator.
    Operatörerna har något samarbete om telefoner som är spärrade på IMEI-numret, men jag vet inte om alla operatörer i hela världen är med.
    Jo, jag vet om det. Men tanken jag avsåg förmedla här var snarare om IMEI var kopplat till just den funktionen.

    Nåväl. Telefon är inte nödvändigt att ha. Finns alltid telefonbok och slit och slänglurar med bra funktioner kan man köpa i bulk från kina.
Svar på tråden Min mobil är stulen. Hur kommer man över det?