Inlägg från: mamita |Visa alla inlägg
  • mamita

    Blir galen! det kryper i armar och ben!

    Jag är gravid i vecka 30 nu.

    Tre nätter i rad har jag vaknat av myrkrypningar i armar och ben, det håller i sig länge och känns jättejobbigt, inte ont bara jobbigt som f-n.
    Det känns som att det kryper och så måste jag "skaka" armar och ben. Inatt var jag vaken mellan 01 - 03:30 och gick runt hemma i mörkret, försökte ta en macka och ett glas mjölk, försökte somna om flera ggr men fick gå upp igen, och är nu jättetrött på jobbet.

    Fler som fått såhär och vad kan jag göra för att det ska gå över, blir tokig!

    Magnesiumbrist? Järnbrist? (Har fina järnvärden när jag går till bm) Nåt annat?
    Tips på vad som kan lindra? Att spola benen med kallvatten hjälper inte längre.

  • Svar på tråden Blir galen! det kryper i armar och ben!
  • mamita

    åh tack för era svar och er förståelse, tycker det är svårt att förklara detta för någon som inte haft det.

    Ska kila iväg till apoteket och köpa extra magnesium, järn tar jag redan i form av apotekets kosttillskott "gravid". Om jag inte får sova inatt kommer jag lägga mig i badet och sova där, haha.

  • mamita

    oh my god.. att det går så långt att man vill stympa sig själv kan jag faktiskt förstå, det är verkligen outhärdligt, ändå är det ju helt sjukt att det har förekommit, blir mållös!

    Jag köpte magnesium och tog maxdosen (vågade inte ta dubbelt) dessutom tog jag två alvedon som jag fick som tips av en släkting, en rask promenad med hunden och sedan ett varmt bad... sov ganska bra, vaknade bara en gång, det kröp lite men jag lyckades somna om.

    Ska ta upp det här med min barnmorska idag och se till att de tar prover eftersom det kanske inte är brist på magnesium, kanske äär järn eller B12 eller kalium eller vad som helst.

    Tack för era tips!

Svar på tråden Blir galen! det kryper i armar och ben!