Inlägg från: Annelie 76 |Visa alla inlägg
  • Annelie 76

    Blir galen! det kryper i armar och ben!

    För mig hjälper magnesium men jag behöver ganska stor dos. Minst 500 mg på kvällen när jag inte är gravid och mer när jag är gravid. Prova äta minst 1000mg i ett par dagar och se om det går över. Minska sen dosen till en som funkar. Det är inte farligt att äta mer än RDI, det värsta som händer är att du blir lös i magen.

  • Annelie 76
    mamita skrev 2017-02-09 15:46:52 följande:

    åh tack för era svar och er förståelse, tycker det är svårt att förklara detta för någon som inte haft det.

    Ska kila iväg till apoteket och köpa extra magnesium, järn tar jag redan i form av apotekets kosttillskott "gravid". Om jag inte får sova inatt kommer jag lägga mig i badet och sova där, haha.


    Köp från hälsokost istället. Bättre grejer än Apoteket.
  • Annelie 76
    micjos skrev 2017-02-09 14:37:34 följande:

    RLS, ja det är fruktansvärt jobbigt! Lider med dig! Har haft sen jag var 13-14 år och är ännu värre nu som gravid. För mig funkar varken magnesium eller extra järn, så bita ihop blir det men man blir bokstavligt galen av det :/


    Nåt att testa är tillskott av kalcium och/eller kalium. Brist på dessa kan tydligen också ge myrkrypningar.
  • Annelie 76

    Eller så testar man magnesium och kanske blir av med myrkrypningarna, helt (så är det för mig). Uppenbarligen har jag brist eftersom besvären kommer tillbaka om jag slutar med magnesium, det behöver jag varken läkare eller blodprov för att kolla.
    Alla har inte samma men järn, magnesium och kalcium är ofarligt att testa. Kalium är lite värre men låg dos är inte farligt.

Svar på tråden Blir galen! det kryper i armar och ben!