Inlägg från: elyse |Visa alla inlägg
  • elyse

    Blir galen! det kryper i armar och ben!

    Stoppa inte i dig tillskott du inte behöver. Har du inte brist på B12, järn eller magnesium så ska du inte äta mer av det. Och har du brist ska du äta tillskott på RECEPT. RLS är något man kan få en släng av som gravid. Jag har haft det i ca två år. Kroniskt, förmodligen. Det är vanligast att kvinnor drabbas och i 30-års-åldern.

    Har du provat stödstrumpor? Du kan köpa den minsta storleken och klippa hål för händerna och ha på armarna. Tryck brukar underlätta för de flesta (men inte bota). Så ett tungt täcke är att rekommendera. Kan också vara enklare att sova på sidan. Min vänstra arm är värst och ibland hjälper det att ligga på sidan med den armen under kudden och lägga tyngd på med huvudet.

    Vet du om du mår bäst av kallt eller varmt? Jag sover bättre efter en promenad i kallt väder. Vissa mår bra av varma bad.

    Ät inget socker eller drick koffein efter middagen. Alkohol kan också trigga, men det antar jag inte är ett problem då du är gravid.

    Jag hoppas att du bara har detta som gravid. Det finns stödgrupper på Facebook och vissa har haft detta i +30 år. Kan inte jobba. Orkar inte umgås. Vågar inte sova borta. Självmordsfrekvensen är tyvärr rätt hög och det har hänt att drabbade stympat sig själva i ren desperation. Men det är ju extremfall.

    När jag har riktigt dåliga nätter brukar jag se på TV. Försöker lägga fokus på annat utan att behöva prestera själv.

  • elyse
    Annelie 76 skrev 2017-02-09 18:20:39 följande:

    Eller så testar man magnesium och kanske blir av med myrkrypningarna, helt (så är det för mig). Uppenbarligen har jag brist eftersom besvären kommer tillbaka om jag slutar med magnesium, det behöver jag varken läkare eller blodprov för att kolla.

    Alla har inte samma men järn, magnesium och kalcium är ofarligt att testa. Kalium är lite värre men låg dos är inte farligt.


    Om man är gravid ska man inte experimentera med tillskott som förutom magnesium innehåller substanser som t.ex. kan ge diarré. Hände mig innan jag tog tag i detta på allvar. Det är skillnad på receptfria och receptbelagda tillskott.
  • elyse
    micjos skrev 2017-02-10 10:01:10 följande:

    Ja, att vilja kapa av benen känner jag igen, vill jag varje gång! Om det gick att få dessa krypningar i spruta så vore det ett perfekt tortyr redskap.... :(


    Ja, och ändå önskar man inte sin värsta fiende detta.

    Är du med i nån grupp på Facebook? Ett tips där var äppelcidervinäger. En kvinna där hade tagit en matsked i ett stort glas fyra ggr om dagen och var för tillfället problemfri. Jag vågar inte experimentera så mycket då jag är gravid och vill inte riskera att magen slår bakut.
Svar på tråden Blir galen! det kryper i armar och ben!