• Otit

    Ni som går hemma och väntar på bebis, vad gör ni egentligen?!

    Bebis var beräknad i lördags, men visar inga tecken till att vilja komma ut. Jag gick från jobbet tre veckor innan bf eftersom jag inte orkade jobba. Jobbar inom vården men kan bli omplacerad, fick därför ingen havandeskapspenning. Trots omplacering var det tufft att jobba. Hade inte orkat längre. De första veckorna hemma rensade jag i skåp och förråd, tvättade babykläder och bakade till frysen. Men jag är så uttråkad nu och känner att jag inte står ut i två veckor till utan bebis. Jag äter lunch med familj eller vänner någon gång i veckan, promenerar, städar och tittar på serier. Men dagarna går så segt. Vad gör ni andra som går hemma och väntar egentligen? Förstår inte de som får havandeskapspenning och går hem från jobbet åtta veckor innan bf. Vad satan sysselsätter man sig med egentligen?

  • Svar på tråden Ni som går hemma och väntar på bebis, vad gör ni egentligen?!
  • Fjäril kär

    Gick på havandeskapspenning men hann bara vara hemma en vecka då bebis föddes prematurt.

    Men jag hann med att skruva ihop spjälsäng, fixa bb-väska, göra matlådor, baka, göra en del inköp till bebis och mig .

    Hobbys och intressen satt jag bara med på kvällarna då jag läste böcker, löste korsord, la pussel, handarbetade och ritade.

    Dagtid såg jag till att göra lite nytta för att inte helt förslappa.

  • Fia 28

    Hade jag inte haft sjukt i handlederna så hade jag stickat. Nu sover jag länge, kollar youtube, kollar tv, läser en bok, plockar undan hemma, åker och hälsar på någon bekant etc.

  • KiaTia

    Gillar du att sticka/virka? Att virka bäbissockar tar ett par timmar o finns gratis stickmönster på nätet

  • KiaTia

    Gillar du att sticka/virka? Att virka bäbissockar tar ett par timmar o finns gratis stickmönster på nätet

  • twinboymom

    Hade strikt sängläge från v. 24 tills v 33 då mina tvillingar föddes. Så jag låg i soffan och tittade på serier... Kunde inte gå mer än typ 100m per dag eller ens sitta upp längre stunder utan att få extrema sammandragningar, så hade inte så mycket alternativ. Tiden gick skapligt långsamt, men just då var man mest orolig att de skulle komma ut toktidigt.

  • DevilsDaughter

    Tänker som du! Klurar på när jag ska gå hem från jobbet. Har gått 34veckor och jobbet börjar redan kännas tungt.. Men tror jag blir knäpp av att gå hemma och vänta..

  • sobrio88

    Vilken tur för dig att du inte hade min första graviditet då ;) sjukskriven på heltid från v 12. Kunde gå max 1 km om dan, sen sängliggande. Peppar, peppar v 20 nu i den här graviditeten och kan leva (nästan) som vanligt :)

    Men för att svara på din fråga. Träffade släkt och vänner (i den mån jag orkade), kollade på serier och spelade mobilspel. Läste väldigt mycket böcker också. Städade lite i mån av ork.

  • nernu

    Sticka, läs, kolla på serier, lös korsord, baka en kaka och ät upp den, spela ett instrument, lyssna på podcast. Frågan är väl vad man inte ska göra. Låter som att du behöver lära dig konsten att "chilla" som kidsen säger.

  • Fru Ve

    Jag har varit hemma nu sedan mitten av januari p.g.a. foglossning så jag kan knappt gå. Nu har vi två större barn som jag varje dag måste ta till/från förskola och skola samt laga mat åt, så en del tid går åt det. Annat jag gör:

    - Sover på soffan 1-2 timmar per dag, på grund av usel nattsömn är jag ständigt trött
    - Spelar olika spel på mobilen, t.ex. Candy Crush och Backpacker
    - Broderar korsstygn
    - Ser på TV-program
    - Bakar matbröd och lagar mat som jag lägger i frysen
    - Lunchar med vänner och besöker min mamma
    - Plockar med disk och tvätt, det jag orkar
    - Läser gamla tidningar och böcker

    Men visst är det urtråkigt! Man blir lite lätt deppig faktiskt. Hade jag kunnat gå hade jag tagit små promenader men det går absolut inte.

  • Fru Ve

    Just det, lyssnar också mycket på olika poddradioprogram. Min favorit är P3 dokumentär. Perfekt samtidigt som man handarbetar.

Svar på tråden Ni som går hemma och väntar på bebis, vad gör ni egentligen?!